Forum » Operacijski sistemi » [Windows 10] Vprašanja in težave
[Windows 10] Vprašanja in težave
Malajlo ::
Tega ni v desetki. Pravzaprav je skrito pod Sign-in options, ampak ker mi ne odpre nastavitev (Some settings are managed by your organization), tega nisem mogel najti.
Moj AD pa desetke še ne pozna, tako da policy tudi ne more biti kriv.
Moj AD pa desetke še ne pozna, tako da policy tudi ne more biti kriv.
Lonsarg ::
Ne vem če bi se jaz osebno igral z mešanjem domenskih in Microsoft uporabnikov, bo glava bolela...
V domenah se lepo uredi policy za windows store, da lahko domenski uporabniki na poljubno filtrirani/nefiltrirani Store dostopajo in to je to, ne rabiš Microsoft uporabnikov v domeni...
V domenah se lepo uredi policy za windows store, da lahko domenski uporabniki na poljubno filtrirani/nefiltrirani Store dostopajo in to je to, ne rabiš Microsoft uporabnikov v domeni...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Na Store ne moreš brez MS accounta. Pa pri tem gre samo za linkanje accountov. No, pa ideja, da imam po različnih napravah čim bolj podobno (delovno) okolje, mi je zelo všeč. Continuum brez povezovanja accountov bo najbrž nemogoč.
S stališča varnosti je pa vse skupaj občutljivo, to pa.
S stališča varnosti je pa vse skupaj občutljivo, to pa.
klinker ::
Nekaj me zanima. Ce grem sem pogedati C:\Users
Ima moj username folder samo 5 znakov. Namesto da bi pisalo Pesimist pise samo Pesim.
Pogledal sem na drugi pc z drugim accountom in enako. Kaj je to bug al kaj? Ker sploh nevem da sem username izbiro kdaj, ce sem kar z emailom logino.
Lahko nekdo chekira ki ima vec kot 5 znakov, ce je njegov tudi ali sem nekje res tak zapisal.
Enako pri meni, samo 5 znakov.
10ka nalozena na 7-8let starem HP z AMD Turion X2, 2gb DDR2, X1200 in WD Black 320GB.
Razen grafe vse dela OOB, za grafo sem pa uporabu Vistine driverje.
Edini problem imam ko na trenutke ne pokaze notification-ov ko kliknem na ikono, pa z settings oknom je enak problem. Verjetno krivi prastari driverji od grafe. Upam da se bo v bodoce zrihtalo ker laptop dela sicer super z 10ko.
mtosev ::
kak kaj dela win 10 na švoh/low end hardwaru?
npr na takem konfigu
atom 330
nvidia ion chipet in grafa
2gb rama
5400rpm hdd
win 7 trenutno da oceno 3.3 temu konfigu
npr na takem konfigu
atom 330
2gb rama
5400rpm hdd
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
filip007 ::
Jaz mam na AMD 64 2.2GHz eno jedro, pa ne delajo slabo.
Je že kdo sprobal 10159, ker pri meni se, ko gredo v spanje spet nazaj prižigajo in spet in spet, kot začaran krog, pri 10158 je bilo vse vredu.
Je že kdo sprobal 10159, ker pri meni se, ko gredo v spanje spet nazaj prižigajo in spet in spet, kot začaran krog, pri 10158 je bilo vse vredu.
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.
sajmon ::
krneki0001 ::
kak kaj dela win 10 na švoh/low end hardwaru?
npr na takem konfigu
atom 330
2gb rama
5400rpm hdd
Na atom D525, 4GB rama in 1GB green WD delajo brez problemov.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
solatko ::
Ima morda še kdo probleme z Edge-jem, se nikakor ne spravi na domačo stran, pade v neko zanko in ostaja na začetnem ekranu, noben ukaz ne deluje, razen -, povečanje in X.
Iz hibernacije se WI-FI ne poveže - uraden update na 10159?
Vse ostalo, kar lahko uporabljaš v SLO deluje normalno in še kar odzivno.
Iz hibernacije se WI-FI ne poveže - uraden update na 10159?
Vse ostalo, kar lahko uporabljaš v SLO deluje normalno in še kar odzivno.
Delo krepa človeka
solatko ::
Ravno kar pišem z njega. Ja, za enkrat vse deluje, kot je treba, 10163 pa se je sesul, bil je nameščen preko update-a. Ni še čist dobro, ampak verjamem, da do 29. zrihtajo.
Delo krepa človeka
abyssus ::
Jaz ga poganjam trenutno virtualno, ampak ne vem, kako se obnese s kakšnimi Android emulatorji in podobno. Je baje velik napredek glede performansa, ampak za vsakodnevno uporabo pa še ni. Sem namreč tik pred formatom in bi rad kar 10ko počakal.
d4vid ::
Nisem bral cele teme. V trenuten build W10 sem tako prepričan, da sem ga namestil na primaren PC. Deluje lepo. Me pa trenutno bega ena stvar. Se da W10 Pro Insider aktivirat? Ves čas dobivam napako, da ne gre in ne gre.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
sajmon ::
Nisem bral cele teme. V trenuten build W10 sem tako prepričan, da sem ga namestil na primaren PC. Deluje lepo. Me pa trenutno bega ena stvar. Se da W10 Pro Insider aktivirat? Ves čas dobivam napako, da ne gre in ne gre.
Mislim da je nekje na straneh insider programa tudi serial key.
Našel tudi tole
luky ::
Bom kar tu vprašal, če pa ni prava rubrika pa prosim admina, da prestavi.
Nikakor ne najdem kje se zadeva popravi in sicer:
Če sem v Windows prijavljen kot Lokalni uporabnik imam ozadje in vse ostale barve kot želim.
Ko pa se prijavim z Microsoft računom pa mi takoj spremeni ozadje in druge barve, ki sem jih imel že zdavnaj.
Gledal sem po nastavitvah M$ računa ampak ne najdem kje so tiste nastavitve, ki mi jih spremeni ko zamenjam lokalni račun za M$ račun.
Prosim za pomoč, kje se te stvari v M$ računu popravijo, brišejo itn....
Hvala vnaprej.
Nikakor ne najdem kje se zadeva popravi in sicer:
Če sem v Windows prijavljen kot Lokalni uporabnik imam ozadje in vse ostale barve kot želim.
Ko pa se prijavim z Microsoft računom pa mi takoj spremeni ozadje in druge barve, ki sem jih imel že zdavnaj.
Gledal sem po nastavitvah M$ računa ampak ne najdem kje so tiste nastavitve, ki mi jih spremeni ko zamenjam lokalni račun za M$ račun.
Prosim za pomoč, kje se te stvari v M$ računu popravijo, brišejo itn....
Hvala vnaprej.
luky!
Spremeni ozadje, ko si prijavljen z MS računom. Če si potrdil, da naj shranjuje tudi ozadje, boš dobil novega ob ponovni prijavi.
luky ::
Spremeni ozadje, ko si prijavljen z MS računom. Če si potrdil, da naj shranjuje tudi ozadje, boš dobil novega ob ponovni prijavi.
Kje to potrdiš?
luky!
pviran3 ::
RTM Escrow Buld 10240.16384.150709-1700 NI RTM Release! :S
Je na voljo za prenos preko win update za Win Insiderje
Je na voljo za prenos preko win update za Win Insiderje
Thuban ::
Glede na videno v virtualki lahko rečem da se po dolgem času novih windowsov zelo veselim. Kakor sem testiral, bo tole bomba.
Pred kakim mesecem mi je še uspelo najti nekaj napak, ki pa so jih odpravili. Zadnji build dela praktično 100%. Je pa seveda še nekaj funkcij, ki jih bo windows 10 dobil naknadno, o releasu pa bodo nekoliko okrnjene. Ampak kar bodo vključili v release, bo (kakor kaže) delalo 100%.
Pred kakim mesecem mi je še uspelo najti nekaj napak, ki pa so jih odpravili. Zadnji build dela praktično 100%. Je pa seveda še nekaj funkcij, ki jih bo windows 10 dobil naknadno, o releasu pa bodo nekoliko okrnjene. Ampak kar bodo vključili v release, bo (kakor kaže) delalo 100%.
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Thuban ()
hojnikb ::
Kaj pa recimo če imam sedaj legit 8.1...
Lahko lepo povozim inštalacijo, dam custom install in uporabim serijsko od 8.1 ?
Al je še kaka klobasa vmes, da bo šla aktivacija skos ?
Lahko lepo povozim inštalacijo, dam custom install in uporabim serijsko od 8.1 ?
Al je še kaka klobasa vmes, da bo šla aktivacija skos ?
#brezpodpisa
borut_p ::
ravnokar na hyper.v naložil zadnji build in nikjer več ne piše da bi bila kar koli testna ali beta ali kar koli. v system le lepo windows 10 pro. očitno je res 10240 release končna izvedba
Pesimist ::
Vceraj mi crkne disk in sem mislil na novo instalirat zadnji build a niso vec nikjer na netu dosegljivi?
Te pa sem strega xx30 pa mi ne najde zadnjega! wtf?
Te pa sem strega xx30 pa mi ne najde zadnjega! wtf?
Mnja, jaz sem vhd virtualke prestavil na fizično mašino, zadeva se boota, so pa postali neaktivirani. Preveč hardvera spremenjenega
Bom poskusil z inštalacijo starejšega builda, pa da vidimo.
Mi je pa boot to vhd všeč
Bom poskusil z inštalacijo starejšega builda, pa da vidimo.
Mi je pa boot to vhd všeč
andromedar ::
Meni se virtualka 10130 tudi noče upgradat. Pa ena fizična tudi ne.
Iz Win insider programa so umaknili iso fajle, saj, kot piše na strani ni več potrebe po tem - ker so skoraj pred izidom finalne verzije.
Iz Win insider programa so umaknili iso fajle, saj, kot piše na strani ni več potrebe po tem - ker so skoraj pred izidom finalne verzije.
Eh?
ah potem sem zamudil, ne morem več posodobiti na najnovejšo verzijo?
jao, človek nekaj dni ne preveri kaj se dogaja in je že za časom.
jao, človek nekaj dni ne preveri kaj se dogaja in je že za časom.
Zgodovina sprememb…
petrus ::
Doma narejen ISO iz sicer uradnega ESDja: en_windows_10_core_10240_x64_dvd (mega.nz link, 3GB)
vir news.softpedia.com
vir news.softpedia.com
stati inu obstati
hvala za linke vendar niso potrebni. sem zagnal virtualko windows 10 in se je posodobila na TH1 Professional 10240
za testne namene je to več kot dovolj, za vse ostale pa itak pride na trg čez 10 dni.
za testne namene je to več kot dovolj, za vse ostale pa itak pride na trg čez 10 dni.
Zgodovina sprememb…
meuludine ::
Hoj mene zanima v čem se razlikuje RTM (Retail To Manufacturing) verzija windowsov od insider preview verzije. A RTM verzija je takšna kakeršna bo od uradnem izidu se pravi 29.7?
RTM verzije, če prav razumem, ne bo.
Pač ta verijza, ki je zdaj, je final verzija. bodo pa insider licence potekle na dan uradnega izzida, če prav rauzmem.
zadnja verzija windowsov je TH1 Professional 10240. To pomeni Threshold Release 1 Professional build 10240.
(threshold je codename projekta izdelave windows 10).
Zdaj RTM verzij ne bo več, temveč bodo releasi... TH1, TH2,
Nasledni release bo Redstone, tako da bodo releasei označeni RS1, RS2,....
V nadaljnem nas čaka tako imenovani Fast ring in Slow ring development cikel. V fast ringu dobivamo sprotne posodobitve takoj, v slow ringu pa pridejo večji releasei, z manjšo možnostjo bugov v kodi.
Pač ta verijza, ki je zdaj, je final verzija. bodo pa insider licence potekle na dan uradnega izzida, če prav rauzmem.
zadnja verzija windowsov je TH1 Professional 10240. To pomeni Threshold Release 1 Professional build 10240.
(threshold je codename projekta izdelave windows 10).
Zdaj RTM verzij ne bo več, temveč bodo releasi... TH1, TH2,
Nasledni release bo Redstone, tako da bodo releasei označeni RS1, RS2,....
V nadaljnem nas čaka tako imenovani Fast ring in Slow ring development cikel. V fast ringu dobivamo sprotne posodobitve takoj, v slow ringu pa pridejo večji releasei, z manjšo možnostjo bugov v kodi.
Zgodovina sprememb…
Anney ::
Pravkar nameščen build 10240 in zadeva deluje perfektno (naredil sem fresh install). Vsi programi, ki jih potrebujem delujejo normalno. Všeč mi je minimalističen stil. Je pa veliko sprememb od 8.1, na katere se bo pač treba navadit.
ja, je veliko sprememb. Ampak tokrat so to spremembe na veliko bolje in se bo narod pomojem z veseljem navadil.
Dela pa res zelo lepo.
največja zanimivost je ta, da brskalnika nisem niti menjal. Edge dela super.
Dela pa res zelo lepo.
največja zanimivost je ta, da brskalnika nisem niti menjal. Edge dela super.
Zgodovina sprememb…