Forum » Operacijski sistemi » [Windows 10] Vprašanja in težave
[Windows 10] Vprašanja in težave
Bizkit45 ::
mogoče res, ampak kolikor sem bral jih ima dosti te probleme da se obesi pri shutdown/reboot
solatko ::
Pravim, da niti enkrat, pa je že nekaj časa ta build, razen na začetku, ko je prišel, je sesul celoten računalnik. Tudi na predhodno verzijo ni hotel, sem moral uporabit sliko 10074, iso imam pa zadnji 10062.
Delo krepa človeka
Spc ::
Tukaj imam HP prenosnik od kolega ima vse popravke inštalirane, gor pa je Windows 7 Ultimate od HPja, ampak tiste ikone za posodobitev na Windows 10 pa ne dobi.
Kateri pronosnik pa je imel ultimate?
Kolikor vem, je bila PRO najvišja OEM instalacija. Če je ultimate, je to posebej kupil in bo lahko zamenjal za w10 PRO.
Tako vsaj pravijo na uradni strani.
Na vseh računalnikih z delujočimi home in pro edicijami, je bila že dana posodobitev in ikona, na original ultimate pa te ikone ni.
Počsksjmo ns uradne razlage in navodila.
Kolikor vem, je bila PRO najvišja OEM instalacija. Če je ultimate, je to posebej kupil in bo lahko zamenjal za w10 PRO.
Tako vsaj pravijo na uradni strani.
Na vseh računalnikih z delujočimi home in pro edicijami, je bila že dana posodobitev in ikona, na original ultimate pa te ikone ni.
Počsksjmo ns uradne razlage in navodila.
Delo krepa človeka
Mare2 ::
Imaš vklopljen Win update? :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo
Mare2 - Meni na nobenem ultimate, enterpice verziji ni dal ikone, sem pa preko MSA že rezerviral w10 za vse mašine.
Delo krepa človeka
Invictus ::
Enterprise ne pade pod to kategorijo zastonj updata.
A nihče ne bere kaj vendor napiše?
A nihče ne bere kaj vendor napiše?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Včeraj sem bral na uradni strani, da gre na PRO. Bom še enkrat pogledal, če kaj sprememb. Ultimate gre sigurno na PRO za eneterprice pa se bom pozanimal.
Hvala za opozorilo, res včasih kaj na hitro preberem na MS straneh, ker imajo veliko informacij.
Hvala za opozorilo, res včasih kaj na hitro preberem na MS straneh, ker imajo veliko informacij.
Delo krepa človeka
Motion ::
Enterprice ne dobi zastojn updejta, to je že od začetka jasno. Ultimate pa bo po novem PRO.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Motion ()
Gerapa ::
Imel sem original komp s prednaloženimi windowsi 7 original in dobil ikonco za rezervacijo win10. Sem kupil SSD disk in nanje naložil isto verzijo winsew z neta, ter jih registriral z original kodo z nalepke. Piše da je activated in da vse štima, ampak deluje nekam sumljivo slabo cel sistem za popolnoma nov disk, en kup enih jajc... Ikonce za rezervacijo win10 ni več, je možnost rezervacije na control panel/system and securty/windows update, ampak se ne zgodi nič če kliknem (isto kot pri pesimistu).
Kaj za vraga? Inštaliral sem že vse mogoče update pa še vedno nič, je možno da windows nekako ni original?
Na starem disku so še vedno naloženi original win7, če ga dam na factory reset in kloniram na SSD bo po vašem delalo vse kot mora?
Hvala za nasvete
Kaj za vraga? Inštaliral sem že vse mogoče update pa še vedno nič, je možno da windows nekako ni original?
Na starem disku so še vedno naloženi original win7, če ga dam na factory reset in kloniram na SSD bo po vašem delalo vse kot mora?
Hvala za nasvete
Spc ::
Kateri pronosnik pa je imel ultimate?
Neki gamimg notebook je z 1920x1200 monitorjem.
Moram pogledat model, je nalepka gor za ultimate.
Torej za tisto ikono moraš imeti home ali professional ?
Pesimist ::
Allright. Imam torej zdaj dva laptopa za postimat. En je HP7xxx Windows Home 64Bit.
Drugi je Toshiba star baje cca 2 leti. Nimam pojma kaj ima gor, beseda je le novejše windowse, na kerih vse živo gor odpira in skače :D.
Anyway. Prebijam se skozi te microsoft linke in sem nekako naletel na ta pol delujoci microsoft rivewr torent link.
Zanima me kero od teh ISO je najbol podobno nasim Windows 7 home/pro izdajam, da bo se aktiviralo na teh dveh laptopih.
Zanima me tudi ce bi ta OEM key aktiviral mogoce PRO verzijo v primeru da je samo home.
HP laptop je moj in nima vec restore particije. Za Toshibo pa res upam da se ima.
http://mirror.corenoc.de/digitalriverco...
Drugi je Toshiba star baje cca 2 leti. Nimam pojma kaj ima gor, beseda je le novejše windowse, na kerih vse živo gor odpira in skače :D.
Anyway. Prebijam se skozi te microsoft linke in sem nekako naletel na ta pol delujoci microsoft rivewr torent link.
Zanima me kero od teh ISO je najbol podobno nasim Windows 7 home/pro izdajam, da bo se aktiviralo na teh dveh laptopih.
Zanima me tudi ce bi ta OEM key aktiviral mogoce PRO verzijo v primeru da je samo home.
HP laptop je moj in nima vec restore particije. Za Toshibo pa res upam da se ima.
http://mirror.corenoc.de/digitalriverco...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
Invictus ::
Zdownloadaj si Ultimate ISO in potem vpiši svoj ključ. Kje vidiš probleme ?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
klinker ::
A nima ISO od Ultimate vse verzije not in ko vtipkas key, se ti odklene verzija za katero je key?
Lonsarg ::
A nima ISO od Ultimate vse verzije not in ko vtipkas key, se ti odklene verzija za katero je key?
Obstaja vse živo, taki ki imajo vse in taki, ki samo Ultimate...
Drugače pa še enkrat abeceda downloadanja Windows ISOjev:
-Greš na MSDNA in ščekiraš HASHE od originalov
-greš iskat torente, ki imajo isti hash
-obvezno po downloadu preveriš hash še osebno z QuickHash ali čim podobnim
Sej je stabilen, nasplošno so vsi buildi bli dokaj stabilni na slow ringu. Počak še ta mesec, ker ta mesec se bodo osredotočli na bug fixse najbrš.
pviran3 ::
RTM naj bi izšel okoli 12 julija, piše na Wzor twiterju.
Sigurno bo leakan pred uradnim izzidom :)
Zadnji leakan build je 10147
Vas je kaj korenjakov nameščalo Win10 na cca 4 leta stare prenosnike z licenco Windows 7 in kako dobro vam dela?
Imam HP probook 6550b z win7 in sem probal win10:
-Gumbi za svetlost ne delajo - očitno driverji problem?
-Če probam kaj Cortani povedat, se mikrofon in Cortana sesuje - driverji problem?
-Če gre ekran v sleep in nazaj pride, se driver od grafične sesuje - driverji problem?
pa sploh nisem kaj dosti testiral...
Skratka, če je licenca win7, prenosnik pa nima uradnih gonilnikov niti za win8, potem je brezveze nameščati win10, ker očitno ne bo nič delalo!
So firme s prenosniki že kaj dajale izjave, katere modele bodo podprle z gonilniki za win10 in kake so vaše izkušnje z win10 in prenosniki...
Upgrade na win10 namreč nič ne pomaga, če ni gonilnikov in produkt podprt s strani proizvajalca...
Vas je kaj korenjakov nameščalo Win10 na cca 4 leta stare prenosnike z licenco Windows 7 in kako dobro vam dela?
-Če probam kaj Cortani povedat, se mikrofon in Cortana sesuje - driverji problem?
-Če gre ekran v sleep in nazaj pride, se driver od grafične sesuje - driverji problem?
Skratka, če je licenca win7, prenosnik pa nima uradnih gonilnikov niti za win8, potem je brezveze nameščati win10, ker očitno ne bo nič delalo!
So firme s prenosniki že kaj dajale izjave, katere modele bodo podprle z gonilniki za win10 in kake so vaše izkušnje z win10 in prenosniki...
Upgrade na win10 namreč nič ne pomaga, če ni gonilnikov in produkt podprt s strani proizvajalca...
abyssus ::
Hm, jaz mam skoraj 4 leta starega ASUS-a, z licenco za WIN7 pa so mi driver-ji delali OK, samo hitro sem se ga znebil, ker je bil tisti build prepočasen (že nekaj časa nazaj, kaj sem testiral).
klinker ::
Jst sem ga imel par dni na 7 let staremu HP 6715b z Vista licenco in je delal precej dobro. Gonilnike sem uporabu od Viste, saj ostalih ni in razen zvoka mislim da je vse delalo. Zvok je sicer delal ampak samo windows zvoki, ostalo pa ni dalo zvoka od sebe tako da sem dal nazaj 8.1 za sedaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klinker ()
GTX970 ::
Pri winsih, če šoferjev za naslednjo verzijo, pomaga, če najprej namestiš prejšnjo, potem nadgradiš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GTX970 ()
Če imaš AMD ali Nvidio so že stabilni driverji, kako je z Intelovim integriranim ne vem, lahko da moraš kake bete iskat po internetu da dela, jaz sem joh tudi moral za AMD, ker se mi je tisti iz windows update sesuval. Razen grafike pa so ostali driverji skoraj(so še kake izjeme) vsi kompatibilni tudi z tistimi od W7.
Figurant1991 ::
Eno vprašanje....
Doma imam slovenski - Win 7 in angleški Win 8.1. Trenutno imam naložen Win 8.1. Zanima me, ali bo nato angleški tudi Win 10?
Se vam zdi bolje začasno naložiti Win 7 in ga nato nadgraditi v Win 10, ker bi rad obdržal slovenski OS.
LP
Doma imam slovenski - Win 7 in angleški Win 8.1. Trenutno imam naložen Win 8.1. Zanima me, ali bo nato angleški tudi Win 10?
Se vam zdi bolje začasno naložiti Win 7 in ga nato nadgraditi v Win 10, ker bi rad obdržal slovenski OS.
LP
sej jezik zbereš ob inštalaciji, če pa bo updejtalo na avtomatsko na angleško pa naredi refresh/clean instal na novo in izbereš jezik ki ti odgovarja.
Od Windows 8 naprej so vsi jeziki zastonj, preprosto inštaliraš poljubno število jezikov in potem aktiviraš željenega ne glede na jezik ob inštalaciji windowsov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
10130 dela na 7 let starem i7 950/1366, brez enega problema, razen takoj, ko je prišel ven - update iz 10074 ni delala grafika AMD - poštimal še isti teden, vsi gonilniki delajo, če je komponenta kompatibilna z w7>.
Cortana za slovensko področje še ni delujoča, če naštimaš, da si amerikanc, pa dela b.p.
Cortana za slovensko področje še ni delujoča, če naštimaš, da si amerikanc, pa dela b.p.
Delo krepa človeka
Kaj ::
Kakšna je trenutna situacija glede licence za insiderje? Te bodo v primeru preizkušanja res nagradili z brezplačno licenco?
Fino bi blo namreč po dolgem času meti original winse in sem zato pripravljen spet nazaj namestiti te preizkusne različice znotraj insider programa in še ta preostali čas trpeti kako hibo. Pred časom sem win10 preview že imel nameščen, ampak je bilo preveč problemov in sem se vrnil na 8.1.
Aja, če je res to da te nagradijo z zastonj verzijo w10, če si insider (je to zdaj sploh res?), kero verzijo winsow pol sploh dobiš? Pro, home,.. ?
Je sicer še kakšna pot do zastonj licence?
Ps. kakšna je sedaj situacija s stabilnostjo?
Fino bi blo namreč po dolgem času meti original winse in sem zato pripravljen spet nazaj namestiti te preizkusne različice znotraj insider programa in še ta preostali čas trpeti kako hibo. Pred časom sem win10 preview že imel nameščen, ampak je bilo preveč problemov in sem se vrnil na 8.1.
Aja, če je res to da te nagradijo z zastonj verzijo w10, če si insider (je to zdaj sploh res?), kero verzijo winsow pol sploh dobiš? Pro, home,.. ?
Je sicer še kakšna pot do zastonj licence?
Ps. kakšna je sedaj situacija s stabilnostjo?
broken/link ::
@mihamiha
insider program se nadeljuje. tako da kdor ima sedaj insider verzijo bo imel tudi po uradnem izidu še vedno insider različico programa.
http://www.cnet.com/news/will-windows-i...
insider program se nadeljuje. tako da kdor ima sedaj insider verzijo bo imel tudi po uradnem izidu še vedno insider različico programa.
http://www.cnet.com/news/will-windows-i...
krneki0001 ::
Na IBM Thinkpad T60 s T2300 dual core procom, 2.5GB rama in 120GB SSD disk se čisto normalno 10-tka postavi in deluje brez problemov. To je 9 let star prenosnik še iz časov IBM-a, T61 njegov naslednik je bil že Lenovo (takrat je IBM prodal Lenovu vse kar se tiče prenosnikov).
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
krneki0001 je izjavil:
Na IBM Thinkpad T60 s T2300 dual core procom, 2.5GB rama in 120GB SSD disk se čisto normalno 10-tka postavi in deluje brez problemov. To je 9 let star prenosnik še iz časov IBM-a, T61 njegov naslednik je bil že Lenovo (takrat je IBM prodal Lenovu vse kar se tiče prenosnikov).
Koliko časa traja štart? Da se vse naloži?
krneki0001 ::
Iz ssd diska sploh ne tako počasi, nekje 20 sekund.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Skor isto kot moj i7 prenosnik. :)
sem si aktiviro zaj 7 home premium prek tulifona ker pise da oem kej negre avtomatsko. Še dobro da tip samo Šedem reče in ni kaj hujšega :P
Zgodovina sprememb…
Nekaj me zanima. Ce grem sem pogedati C:\Users
Ima moj username folder samo 5 znakov. Namesto da bi pisalo Pesimist pise samo Pesim.
Pogledal sem na drugi pc z drugim accountom in enako. Kaj je to bug al kaj? Ker sploh nevem da sem username izbiro kdaj, ce sem kar z emailom logino.
Lahko nekdo chekira ki ima vec kot 5 znakov, ce je njegov tudi ali sem nekje res tak zapisal.
Ima moj username folder samo 5 znakov. Namesto da bi pisalo Pesimist pise samo Pesim.
Pogledal sem na drugi pc z drugim accountom in enako. Kaj je to bug al kaj? Ker sploh nevem da sem username izbiro kdaj, ce sem kar z emailom logino.
Lahko nekdo chekira ki ima vec kot 5 znakov, ce je njegov tudi ali sem nekje res tak zapisal.
Zgodovina sprememb…
Jobs191 ::
novi build je prispel: http://blogs.windows.com/bloggingwindow...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Jobs191 ()
Glede vec racunalnikov. Kako imate to postimano? En microsoft account za vse ali vsak na svojem?