» »

Nasvet pri nakupu spletne strani

Nasvet pri nakupu spletne strani

jugostyle ::

Zanima me na kaj je treba biti pozoren na nakup spletne strani? Zanimam se za nekakšen portal za koroško regijo. Portal je še mlad in še ni dokončan in sedajšnji lastnik bi rad prodal, ker preprosto nima časa. Naj bi že imel čez 500 ogledov dnevno. Zato me zdaj zanima v primeru, če kupim, kako prenesem lasništvo na sebe? A je treba kakšno uradno overitev narediti? Upam da je že kdo prodajal oz. kupoval takšne zadeve. Lep večer še naprej

Netrunner ::

Prenesti moraš domeno na svoje ime ter seveda tudi gostovanje. Ko je enkrat domena tvoja moraš samo še onemogočit dostop do gostovanja. Ali vse skupaj preneseš na neko svoje gostovanje ali pa obstoječe se prepiše nate in seveda s tem tudi zamenjaš vse dostope do strani.

roko88 ::

Poleg zgornjega, pa preveri tudi če držijo podatki o obisku spletne strani, predvidevam da prodajalec uporablja google analytic, v katerega te lahko doda in potem sam preveriš vse statistične podatke obiska. Aja pa preveri tudi, če ni slučajno kako ali drugače blokirana s strani Googla.

St235 ::

Drugače čisto pravno zadevo urediš s kupoprodajno pogodbo, ki jo ni treba posebej overjat.

jugostyle ::

Gre se za koroskiportal.com mi je posredoval vse podatke prek analitika (google). Kako preveris da ni blokirana?

stb ::

jugostyle je izjavil:

Kako preveris da ni blokirana?

V iskalnik vpišeš nekaj ključnih besed portala (npr "koroški portal" ali "razpored koroških zdravnikov") in vidiš če ga najdeš med zadetki. Višje=bolje.

Borut6 ::

Ti ta portal kupuješ ali prodajaš?

Pri preverbi lastnika domene, gostovanja.... pridem vedno do tvojih podatkov. Mogoče si pozabil da si septembra 2013 že tu na slo-tech.com spraševal o reklamiranju in izgradnji tega portala.

Sem pa prepričan da podatek 500 ogledov/dan ne drži in če skušaš to "prodati" je sila nekorektno do novega lastnika. V parih dneh se bo sam prepričal o dejanski obiskanosti in razočaranje bo veliko.

Drugače si pa oglej spodnji link:
Link

In pa teme v katerih si sodeloval:
Link

Koliko $$$ ocenjuješ da je vredna stran?

stb ::

Mogoče je pa za začetek kupil njegov slo-tech account? Naj kupi še preostanek njegove identite in s tem dobi še websajt, avto, hišo, ženo... :D
/sarkazem

Dober catch, Borut!

DonMatejo ::

Borut, svaka čast. Vem, da je offtopic, mi je pa polepšalo dan. Ha.

OPu pa srečno s prodajo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Za vse, ki rabite dober webspace PHP, CGI, ipd (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Izdelava spletišč
376296487 (19779) hariscorale
»

Wordpress in gostovanje

338571 (4388) BigWhale
»

E-pošta in drugo gostovanje

193667 (3246) Jerry000
»

Spletno gostovanje