» »

Windows 7 - ni zvoka

Windows 7 - ni zvoka

Csharp ::

Opravka imam s starejšim računalnikom, ki sem ga za probo nadgradil na Windows 7. Ustavilo se je pri zvočnemu driverju (Realtek ALC 850), torej je računalnik trenutno nem (ne zazna zvočne kartice). Kolikor sem gledal po tujih forumih, obstaja driver za to zvočno samo do Oken XP. Zanima me, ali bi se dalo kakorkoli usposobiti zvok na trenutno nameščenem sistemu? Mogoče obstaja kak drug driver za to zvočno, ki podpira Windows 7?

Načeloma lahko še vedno naložim Windows XP in rešim problem, vendar bi raje (če je le možno) usposobil Windows 7, saj je XP že malo zastarel.

feryz ::

Naloži driver od XP, jaka muda. Na roke, če ne gre drugače.

Sami ::

Zaženi Windows update, moralo biti najti in naložiti manjkajoči driver.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

s6c-gEL ::

Model računalnika ?

Zadeva rešena - pomagal je Windows Update. Zanima me še tole: Zdaj ko imam nameščen sound driver, bi si ga rad nekam shranil, da mi ga naslednjič ne bo treba iskati na Windows Update, ampak ga bom lahko ročno nastavil (opcija Imam disk). Vem da se take stvari shranjujejo v mapo Windows\System32, ne vem pa kako poiskati prave datoteke. Se bi dalo to kje preveriti in skopirati oz. če je sploh moja zamisel možna?

Ozric ::

V upravitelju naprav poišči realtek audio driver , poglej verzijo in si jo dol potegni ter shrani.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ozric ()

Datoteke (driverje) mi je ratalo dobit, vendar pa imam sedaj drugi problem. Kot sem rekel, mi je Windows Update namestil driver za zvok. Probal sem predvajati nekaj MP3-jev, videoposnetke na YouTubu, sistemske zvoke in vse je zgledalo v redu. Ko pa računalnik resetiram, se le-ta ne more več zagnati - do namizja ne pride. Z določenimi tehnikami, mi je uspelo usposobiti sistem, vendar katerikoli sound driver naložim, se sistem sesuje. Po nekaj neuspelih poskusih, sem dojel, da je ceneje, če namestim Windows XP in rešim vse probleme. Očitno je kišta res prestara za Windows 7, če pa zna kdo za kak "trik", lahko še to probam, preden se ponovno lotim formatiranja.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 7 - problem z zvokom

Oddelek: Pomoč in nasveti
376850 (4559) Mikec17
»

Šumenje.

Oddelek: Zvok in slika
141618 (1409) Tear_DR0P
»