» »

Šumenje.

Šumenje.

Hemi426 ::

Pozdravljeni! Imam problem s katerim se aktivno že ukvarjam že 4 mesece, vendar se ni nič uredilo, zato se obračam na vas, v upanju, da bo kdo vedel rešitev.

Imam težavo z zvokom v računalniku. Sam po sebi je zvok dokaj ok, vendar je že pri manjši glasnosti zvok zelo močen in agresiven, tudi če zelo zmanjšam volumen, zna biti za ušese zelo moteč. Pri določenih filmih, posnetkih na Youtubu, filmih in igricah, se pogosto ob zvoku sliši zelo moteč šum. Iste posnetke in filme sem pregledal na prenosniku in na njem se niso slišali nobeni šumi in motnje, torej je problem gotovo v računalniku. To težavo imam po formataciji na win7. Na XP sem preprosto naložil najnovejše driverje za matično(ASUS P5KPL-AM EPU) in zvok je bil super, vendar na WIN7 ne najdem driverjev, ki jih win7 sam potegne dol, da bi jih zbrisal in nadomestil s svojimi. Razmislal sem tudi v nakupu zvočne kartice, ampak to je izhod v sili, ker je učasih bil zvok super in bi ga rad povrnil.

Hvala za vas čas in odgovore :)
  • spremenilo: Hemi426 ()

Janac ::

mislis brnenje?

Če ti skušam opisat z medmetom, se sliši nekako takole ššššššš šššššš :)

matonson ::

Najprej v nastavitvah onemogoči vse vhodne zvočne naprave(mic, linein...).

Mesar ::

če čuješ šumatanje v zvoku je lahka za to kriv tudi slab konektor oziroma kje stik, idi ceu konektor pa celo napeljavo skoz pa jo na vsakm mestu malo spigaj, pa če bo šumenje zgino si našo cilj oziroma napako.
Your turn to burn!

shadeX ::

saj pravi da na XP windowsih je vredu. samo na windows7 ni.

hmm ok najbolj osnovno stvar si naredil - naložil najnovejše driverje za zvočno kartico ?

Um, če mu šumata samo na Win 7 pol pa naj driverje updejta, pa za ziher pogleda da ni ke premiko ali odklaplo slabi konektorji so lahko hudičevo seme.
Your turn to burn!

Mesar: bom pregledal kable in povezave! :)
ShadeX: Sem naložil vendar ni bilo razlike, pri XP sem problematične driverje zbrisu pa naložu nove, pr 7 pa ne znam zbrisat zdajšnih driverjev, ni jih pod add/remove, pa pod upraviteljem naprav tud ne. Če veš kak jih zbrisat, prosim povej :)

Tear_DR0P ::

lahko da se ti prenaša noise, ki ga povzroča vrtenje ventilatorja v bližini kakšnih vodil na matični plošči. meni tako šumi front bus za slušalke, ki je speljan ob sprednjem ventilatorju - sicer bolj piska kot šumi no.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Tear_DR0P je izjavil:

lahko da se ti prenaša noise, ki ga povzroča vrtenje ventilatorja v bližini kakšnih vodil na matični plošči. meni tako šumi front bus za slušalke, ki je speljan ob sprednjem ventilatorju - sicer bolj piska kot šumi no.

Ja to šumatanje je čist mim, si probo kabl mimo spelat?
Your turn to burn!

matonson ::

matonson je izjavil:

Najprej v nastavitvah onemogoči vse vhodne zvočne naprave(mic, linein...).

Si naredu to? Dostikrat vhodne naprave povzročajo šum.

Če je v XPjih ql, ne morejo to neki ventilatorji in ostala šara povzročat.

Driverje pa zbrišeš na naslednji način:

1. Najprej onemogočiš, da bi ti jih po brisanju spet namestilo iz Windows Update: desni klik na my computer > properties > advanced system settings > hardware > device installation settings
Izbereš: No let me choose.... ter never install driver software from Windows update

2. Greš v device manager desni klik na my computer > properties > device manager > sound .... poiščeš zvočno(mora bit tle), desn klik > uninstall. Pojavi se ti okno, kjer boš lahko imel možnost obkljukati - delete the driver software for this device > potrdiš...

Restartaj računalnik.

Če ti bo vse pobrisalo, naloži nove driverje. Če se pa zgodi, da ti bo spet naložilo neke x driverje pa ponovi točko 2. Lahko se zgodi, da imaš še kje na računalniku kakšne driverje, ki se potem avtomatsko namestijo. Tisto iz točke 1 velja samo za nameščanje driverjev iz Windows update.

http://www.asus.com/Motherboards/Intel_...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: matonson ()

RejZoR ::

Pomoje mu cvili kakšen cenen kondenzator ali pa mu cvili kakšna tuljava...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Ja najboljše da posname zvok pa bomo analizirali.
Your turn to burn!

Vsem resnično hvala za odgovore :D! Sem pobrisal driverje in zvok na računalniku je bolši:)!
Imam pa še en nerešen problem, ki je kar malo čuden. Po tem, ko sem naložil najnovejše driverje in sem šel na youtube gledat nek video, (HD), je zvok še vseeno šumel. Sem preveril na prenosniku in tam ni šumelo. Na obeh uporabljam Chrome. Nakar sem si na računalniku potegnil dol Firefox in lejga zlomka, šuma na Youtube posnetkih ni več! Ali kdo ve, zakaj mi na Youtubu preko Chroma na računalniku šumi zvok, na prenosniku pa preko Chroma dela ok? (Na youtubu preko firefoxa je pa zvok čisto ok.)

Tear_DR0P ::

pol maš še vedno kak konflikt z gonilniki. sploh če zadeva v enem brskalniku dela ok, v drugem na isti kišti pa ne.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 7 - problem z zvokom

Oddelek: Pomoč in nasveti
376859 (4568) Mikec17
»

Zvok Win7 / XP

Oddelek: Zvok in slika