» »

Na trgovini Steam je prenovljena domača stran

Na trgovini Steam je prenovljena domača stran

Navodila za uporabo Discovery Queue

vir: The Verge

Kurator Sci-Fi Gaming, ki se ukvarja le z, jasno, igrami s področja znanstvene fantastike

vir: The Verge
The Verge - Domača stran Valvove spletne trgovine Steam je doživela prenovo in tako postala prikrojena vsakemu uporabniku Valvovih storitev. S predstavitvijo nadgradnje Steam Discovery Update vsak uporabnik namreč videva svojim nakupom in aktivnostim prikrojeno domačo stran, na kateri se najvišje nahajajo po mnenju algoritmov najprimernejše nove igre. Za to potezo so se odločili, ker bi bilo sicer med 3700 naslovi, kolikor se jih že nahaja v trgovini Steam, težko brskati oziroma bi marsikateri dragulj najverjetneje ostal neopažen, sploh ko govorimo o bolj nišnih igrah iz manj popularnih žanrov, ko gre za neodvisne razvijalce in podobno. V prikazih je mogoče nastavljati kategorije, ki se bodo prikazovale, vključiti oz. izključiti je tako npr. mogoče popularne novosti, najbolje prodajane igre, igre z zgodnjim (beta) dostopom, osebna priporočila, igre, ki ima uporabnik že kupljene, prenosljive dodatke, itd.

Novost je Discovery Queue, kjer se vsak dan pojavi dvanajsterica novih iger, s katerimi se je mogoče ukvarjati - uporabnik lahko pove, da ni zainteresiran, igro lahko začne spremljati podrobneje, jo doda na seznam želja oz. jo kupi, če je to mogoče. Nedvomno bo ukvarjanje, torej izbira ene izmed treh opcij (dodajanje na seznam želja, podrobnejše sledenje oz. nezainteresiranost) sčasoma predloge še izboljšala, na prvi pogled se namreč zdi, da predlogi niso pretirano relevantni (Res ne vidim, kakšno povezavo imajo dirkačine ter neodvisni naslovi z vojaškimi strategijami in streljankami. op.a.).

Dobrodošla novost je še Steam Curators, ki bo omogočalo sledenje izbranim recenzentom (tako spletnim stranem, revijam in drugim organizatorjem, kot vedno bolj popularnim posameznikom) in bo uporabnikom omogočalo odkrivanje novih zanimivih iger. Mogoče ne bo le sledenje, temveč bodo uporabniki tudi sami lahko postali kuratorji, če se izkaže, da so dobro podkovani in obveščeni v nekem žanru. Poleg novosti na domači strani se skrbniki trgovine Steam hvalijo še z bistveno izboljšanim iskanjem iger po trgovini, ki zdaj omogoča iskati po imenu, po oznaki, po opisu ter filtrirati po oznaki ter po lastnostih igre, npr. po podpori možnosti, ki jih podpira Steam (shranjevanje v oblak, dosežki, kartice), po operacijskem sistemu, itd.

Celoten nabor novosti si lahko ogledate na predstavitveni strani oz. seveda kar sami pogledate svojo domačo stran, če ste uporabnik Steama (potrebno je biti prijavljen). Ker je namizni odjemalec, ko pride do trgovine, le preoblečen brskalnik, jasno prav tako podpira novo domačo stran.

8 komentarjev

BorutK-73 ::

Meni je všeč novi izgled. Prva stran je dobila prenovo in ti prikazuje priporočene igre.

bajsibajsi ::

Meni ni vsec. Res potrebujes "priporocene" igre?

Snail ::

nepraktična je, več skrollanja kot prej, en kup neuporabnih prikazov... stari layout je bil bolj pregleden :/

Olórin ::

bajsibajsi je izjavil:

Meni ni vsec. Res potrebujes "priporocene" igre?


seveda, kako pa boš našel nove zanimive igre? :) Enim se nam ne da nonstop gledat kaj je novega, priporočene stvari pridejo zelo prav ;)

LJ4L ::

Olorin ma prav. Tele priporočene igre pridejo kar prav ko neveš kaj kej igrat
LP from LJ

Roadkill ::

Bolj je pomembno, da je Quake live na steamu! :)
Ü

stegy ::

Ali kdo ve, če se da na steam library (aplikacija na PCju) nekako nastavit, da ko izbereš neko igro, da vidiš tudi opis le te? trenutno vidim samo navodila, kako naj se naloži in še nekaj drugih stvari. Šele če na desni strani klikneš na store dobiš opis igre.

Snail ::

šel mal skozi to novo stran ... čeprav klikneš pod "not interested" ti steam še vedno vsiljuje kot recommended ... prav tako če maš igro že na wishlisti, še vedno ti jo sili prikazat ...
Vidim tudi da so sploh odstranli, kaj so friendi igrali/kupli na zadnje, z main strani ...

Če ne drugo obstaja ena začasna rešitev, kako skrit nepotrebne elemente na strani
http://steamcommunity.com/sharedfiles/f...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Epic Games zagnal lastno spletno trgovino

Oddelek: Novice / Igre
228270 (4609) opeter
»

Steam bo konkuriral Twitchu

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
205365 (3154) HighBane
»

Valve je napovedal SteamOS (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Igre
10340670 (33947) PrimozR
»

Portal 2 prihaja nekoliko prej, a koliko prej?

Oddelek: Novice / Igre
166035 (4853) Tr0n
»

Valve predstavlja Steam Guard

Oddelek: Novice / Igre
145250 (4631) CoolBits

Več podobnih tem