Forum » Operacijski sistemi » samba4 ne prikaze vseh filetov
samba4 ne prikaze vseh filetov
MTm2H37rqt7B ::
pozdravljeni,
imam tezavo, ki je nikakor ne morem resiti
imam postavljne ubuntu 14.04.01 lts server in na njem sambo 4.1
ponujam en 3tb share - na ext4 filesystemu
klientov je vec sto, vecinoma windows 7 sp1+
tezava se mi pojavlja na samo dveh masinah in sicer
ko prva masina skopira na share filete, jih druga ne vidi. ne pomaga niti ponovni vstop v folder ali refresh/f5
pomaga pa da se naredi new folder, se ga zbrise. potem pa se pojavijo novi fileti
smb.conf:
nastavljeno je everybody fullcontrol
probaval sem z client specific loggingom in full_audit vendar nikjer nobenega errorja
kaksna ideja?
problemi so se zaceli ko sem naredil prehod iz samba3 na samba4
imam tezavo, ki je nikakor ne morem resiti
imam postavljne ubuntu 14.04.01 lts server in na njem sambo 4.1
ponujam en 3tb share - na ext4 filesystemu
klientov je vec sto, vecinoma windows 7 sp1+
tezava se mi pojavlja na samo dveh masinah in sicer
ko prva masina skopira na share filete, jih druga ne vidi. ne pomaga niti ponovni vstop v folder ali refresh/f5
pomaga pa da se naredi new folder, se ga zbrise. potem pa se pojavijo novi fileti
smb.conf:
[global] server string = server server role = standalone server map to guest = Bad User obey pam restrictions = Yes pam password change = Yes passwd program = /usr/bin/passwd %u passwd chat = *Enter\snew\s*\spassword:* %n\n *Retype\snew\s*\spassword:* %n\n *password\supdated\ssuccessfully* . unix password sync = Yes dns proxy = No usershare allow guests = Yes panic action = /usr/share/samba/panic-action %d idmap config * : backend = tdb socket options = TCP_NODELAY IPTOS_LOWDELAY SO_SNDBUF=8192 SO_RCVBUF=8192 load printers = No printing = bsd printcap name = /dev/null syslog = 0 log level = 0 max log size = 1000 log file = /var/log/samba/log.%m lanman auth = Yes ntlm auth = Yes server max protocol = SMB2 kernel oplocks = yes [share] path = /srv/share read only = No guest ok = Yes create mask = 0664 directory mask = 0775
nastavljeno je everybody fullcontrol
probaval sem z client specific loggingom in full_audit vendar nikjer nobenega errorja
kaksna ideja?
problemi so se zaceli ko sem naredil prehod iz samba3 na samba4
b3D_950 ::
poglej kakšne pravice dobi file, ko ga kreira.
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.
MTm2H37rqt7B ::
ce koga zanima resitev,
registry vnos v windows masino, kjer smo izklopili directory cache
pac windows... :)
registry vnos v windows masino, kjer smo izklopili directory cache
pac windows... :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MTm2H37rqt7B ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | domače omrežje + rasp piOddelek: Omrežja in internet | 4291 (3724) | Likalnik |
» | Konfiguriranje SambeOddelek: Omrežja in internet | 1582 (1349) | Mr_Globus |
» | Samba portiOddelek: Omrežja in internet | 1734 (1430) | hruske |
» | Vaša smb.conf datoteka-nasvet?Oddelek: Operacijski sistemi | 1536 (1432) | Gh0st |
» | SAMBA problemiOddelek: Programska oprema | 1543 (1442) | simon |