Forum » Programska oprema » kako rešiti čudno pokvarjen .doc filet
kako rešiti čudno pokvarjen .doc filet
Yohan del Sud ::
Pomembno zadevo sem imel backupirano na ZIP disku v klasičnem word 2000 doc formatu (cca. 250kb).
Sedaj pa s čimerkoli zadevo odprem (OO, Word 2000, Wordpad), dobim ven eno čisto in povsod enako grdo zmešnjavo (na uč, ne dobesedno, ker je pri vsakem od naštetih programov zadeva nekoliko drugačna), kot če zadevo odprem z navadnim tekst editorjem.
Npr:
—˳÷ µvî
\kÉ ñÔ½¬†Lñ±ÞG6°à|[üøw€tl£›= ‚%qf¿]^ÿ<ïvs=2¯”
Napake ne javi. Samo namesto besedila vedno dobim ven kakofonijo vseh mogočih ascii znakov. Po domače povedano, datoteka se interno preprosto ne izdaja več za normalen .doc file, a vseeno prelisiči vsak program, da jo odpre brez "napake"....
Google je odpovedal (ali pa moje znanje uporabe le-tega), obračam se na vas...
Sedaj pa s čimerkoli zadevo odprem (OO, Word 2000, Wordpad), dobim ven eno čisto in povsod enako grdo zmešnjavo (na uč, ne dobesedno, ker je pri vsakem od naštetih programov zadeva nekoliko drugačna), kot če zadevo odprem z navadnim tekst editorjem.
Npr:
—˳÷ µvî
\kÉ ñÔ½¬†Lñ±ÞG6°à|[üøw€tl£›= ‚%qf¿]^ÿ<ïvs=2¯”
Napake ne javi. Samo namesto besedila vedno dobim ven kakofonijo vseh mogočih ascii znakov. Po domače povedano, datoteka se interno preprosto ne izdaja več za normalen .doc file, a vseeno prelisiči vsak program, da jo odpre brez "napake"....
Google je odpovedal (ali pa moje znanje uporabe le-tega), obračam se na vas...
Ja, še en zanimiv podatek...
Tudi ostali .doc fileti iz tega ZIP diska se obnašajo enako. Vsi .rtf in ostali fileti s tega diska delajo bp...
Tudi ostali .doc fileti iz tega ZIP diska se obnašajo enako. Vsi .rtf in ostali fileti s tega diska delajo bp...
Hvala za link predator. A izgleda, je problem drugje... Ta program sicer popravlja fizično poškodovane filete, v mojem primeru pa je samo nabasal beseeo "demo" med ostalo solato...
Še kaka ideja?
Še kaka ideja?
Duhec ::
Yohan, virus Klez naredi to , ko se enkrat aktivira. Rešitve ni. Sedaj si odvisen od zadnjega backupa.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | težave z geslom v worduOddelek: Programska oprema | 2197 (1895) | d_dunka |
» | Slovenski Word XP suxOddelek: Programska oprema | 2520 (1983) | Han |
» | Word file zasede ohoho prevečOddelek: Programska oprema | 876 (818) | Phoebus |
» | TEžave z WordomOddelek: Pomoč in nasveti | 1271 (1151) | igi99 |
» | Word 2000 in slovenski spell checkOddelek: Programska oprema | 1931 (1837) | Koci |