Forum » Omrežja in internet » Wake on LAN na daljavo ?
Wake on LAN na daljavo ?
Cokolesnik ::
Imam router (ki se poveže na net prek kab. modema in je skoz povezan), potem še nanj priklopljeno mrežno kartico (z wake on lan funkcijo) in tudi napeljan kabel iz matične na mrežno, pa vklopljeno opcijo wake on lan v bios-u. Torej vse pogoje za delovanje storitve.
Zdaj pa me zanima, kako bi poslal svojemu računalniku ukaz (ki bi ga vedu samo jaz), da bi lahko prižgal računalnik na daljavo. Seveda bi za to akcijo (prižiganje rač.) moral veljati samo en ukaz, ne da bi nekdo prižgal mojo mašino zato, ko bi se poskušal povezati na moj ftp strežnik.
Thank you in advance.
Zdaj pa me zanima, kako bi poslal svojemu računalniku ukaz (ki bi ga vedu samo jaz), da bi lahko prižgal računalnik na daljavo. Seveda bi za to akcijo (prižiganje rač.) moral veljati samo en ukaz, ne da bi nekdo prižgal mojo mašino zato, ko bi se poskušal povezati na moj ftp strežnik.
Thank you in advance.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
plavko61 ::
Torej si že poskušal zagnati rač. preko interneta in ti dela, potem tudi veš da potrebuješ za WOL (wake on lan) :
1.MAC adreso
2.tvojo IP adreso
3. UDP port
Tvojo MAC adreso, pa tudi port bo težko gdo ugotovil (UDP port si pustiš odprt poljubni na routerju), tako da je mala verjetnost da ti bo gdo tole ugotovil.
Jaz tudi razmišljam o WOL, imam KKS Arnes kabel in sem slišal, da to tukaj ne deluje. Ker nimamo zunanjih IP-jev ampak routane.
1.MAC adreso
2.tvojo IP adreso
3. UDP port
Tvojo MAC adreso, pa tudi port bo težko gdo ugotovil (UDP port si pustiš odprt poljubni na routerju), tako da je mala verjetnost da ti bo gdo tole ugotovil.
Jaz tudi razmišljam o WOL, imam KKS Arnes kabel in sem slišal, da to tukaj ne deluje. Ker nimamo zunanjih IP-jev ampak routane.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | WOL vklop izven localhostOddelek: Pomoč in nasveti | 1094 (978) | petzup |
» | wake on lan (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 6204 (4315) | d0rK |
» | PowerOn preko lana?Oddelek: Strojna oprema | 1812 (1229) | jamiroq |
» | Linksys router - wake on WANOddelek: Omrežja in internet | 1596 (1342) | residual |
» | Kako naredit Wake On LANOddelek: Pomoč in nasveti | 1931 (1613) | bastadu |