» »

Ruski vohuni

Ruski vohuni

Temo vidijo: vsi

dronyx ::

Tokrat citiram sebe...
Jaz ne razumem ljudi, ki še vedno rinejo v Rusijo (ali Belorusijo, Severno Korejo in v podobne države), pa najsi gre to za turiste, influencerje ali novinarje. Današnja Rusija je brutalna diktatura, ki ima zelo močan aparat, ki te lahko kadarkoli zapre in uniči, če želi. Ta aparat ne izbira sredstev in tudi učinkovitost tega aparata je dokazano na zelo visokem nivoju. Pravnega varstva tam seveda nimaš nikakršnega.

Potem pa danes preberem...
V Moskvi aretirali Italijana, ki je z dronom letel v bližini Kremlja
Ruske oblasti so v Moskvi pridržale italijanskega državljana, ki je kljub prepovedi v bližini Kremlja upravljal z dronom. Kot poročajo ruski mediji, naj bi šlo za stevarda italijanske letalske družbe, ki trdi, da je želel s pomočjo brezpilotnega letalnika posneti fotografije prestolnice.

Ali si taki res zaslužijo izmenjavo za vohune in morilce?

V neki drugi novici je bilo omenjeno, da je letos Sankt Peterburg obiskalo že več tisoč Nemcev. Rusom materiala za izmenjavo ni nikakršen problem nabrat, če se ljudje vedejo tako neodgovorno. Po moje bi moral vsak, ki danes potuje v rusijo ali belorusijo podpisati izjavo, da se zaveda nevarnosti in ne pričakuje reševanja. Jaz teh idiotov ne razumem. Upam da so nastali z dronom vsaj lepi posnetki in da so vredni Črnega delfina.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

sbawe64 ::

dronyx
Kot boš v ZDA, naredi podobno kot tale Italijan okoli Bele hiše.

Da malo od bližje spoznaš Ex USSR, predlagam b&b yt kanal
https://www.youtube.com/playlist?list=P...
2020 is new 1984
Corona World order

Fritz ::

paradajzos je izjavil:

dronyx je izjavil:

paradajzos je izjavil:

Uradno ne smejo biti. In ta dva špiclja sta on the record priznala, da ju je v Sloveniji obiskoval še en ruski špicelj.

Mogoče bi lahko pogledali kdo so bili njuni obiskovalci v zaporu in kako so se predstavili. Predvidevam da agent SVR ni prišel v zapor in se predstavil kot agent SVR? Mogoče je natvezil, da je agent CIE. :)

Točno to. Pač se jih prečekira in ustrezno razglasi za PNG. Ampak si slovenske kuzle ne upajo.

Zato, da nekoga PNGaš, ga moraš dobiti z rokami v marmeladi ali pa to narediš kot povračilo. Sicer res, da so ZDA in EU to Rusom naredili, ker so bili jezni nanje zaradi stvari, ki so jih tudi sami počeli a so dobili enak odgovor z ruske strani. Ostala je le še kopica diplomatov in če bomo še te kar tako pregnali, se bomo bolj težko pogovarjali.

Dvojna merila pa itaq.

dronyx je izjavil:

V neki drugi novici je bilo omenjeno, da je letos Sankt Peterburg obiskalo že več tisoč Nemcev. Rusom materiala za izmenjavo ni nikakršen problem nabrat, če se ljudje vedejo tako neodgovorno. Po moje bi moral vsak, ki danes potuje v rusijo ali belorusijo podpisati izjavo, da se zaveda nevarnosti in ne pričakuje reševanja. Jaz teh idiotov ne razumem. Upam da so nastali z dronom vsaj lepi posnetki in da so vredni Črnega delfina.

Zganjaš paniko čisto brez veze. Turistov iz EU je bilo še več. Tudi v Iranu in na Kitajskem so, saj nismo v vojni z nikomer. Tistega, ki si želi vojne z Rusijo pa bodo v ukrajinski tujski legiji z veseljem sprejeli. Nisem še slišal, da bi koga zavrnili.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Fritz ()

Fritz je izjavil:

Zganjaš paniko čisto brez veze. Turistov iz EU je bilo še več. Tudi v Iranu in na Kitajskem so, saj nismo v vojni z nikomer. Tistega, ki si želi vojne z Rusijo pa bodo v ukrajinski tujski legiji z veseljem sprejeli. Nisem še slišal, da bi koga zavrnili.

Mi smo članic zveze Nato. Številne države članice Ukrajini dobavljajo orožje, sodelujejo inštruktorji, sigurno v ozadju tudi delijo obveščevalne podatke. Torej posredno smo vključeni v spopad tudi mi. Naše MZZ odsvetuje potovanja v rusijo in imajo oranžno opozorilo. ZDA pa rdeče kar pomeni Do Not travel. Po moje bi morali imeti mi tudi rdeče.

Sedaj so se tudi na 24ur popraskali, kako ju je v zaporu obiskoval pripadnik SVR...
Sta pa morda ruska vohuna v intervjuju razkrila celo preveč, govorila sta namreč tudi o tem, da ju je v slovenskem zaporu obiskoval pripadnik ruske obveščevalne službe.

"Med krajšimi obiski nama je posredoval pozdrave predsednika, dejal nama je, da naju bosta Vladmir Putin in ruska obveščevalna služba kmalu osvobodila. Ob tem sva seveda čutila izjemno podporo," sta dejala.

Neuradno je šlo za obiske uslužbenca ruskega veleposlaništva v Ljubljani. Po naših informacijah so o aktivnostih omenjenega uslužbenca slovenske varnostno-obveščevalne službe obveščene.

To v ZDA po moje ne bi bilo možno. Da nekega vohuna zaprejo v ZDA in ju v zapor prihaja obiskovat pripadnik SVR, pri čemer CIA ve da gre za pripadnika SVR? :))

Sicer so v ZDA tudi že ujeli ruske ilegalce. Me prav zanima, ali so sploh bili v priporu v navadnem zaporu, ali jih je direktno prevzela CIA in odpeljala na skrito lokacijo, kjer vrag si ga vedi kaj so z njimi vse počeli. :D

Če sta res to spontano razkrila v intervjuju so rusi še večji bedaki, kot sem si mislil ali pa so namerno želeli diskreditirati našo stran. Tudi ne razumem, kako ju je lahko obiskoval zaporu pripadnik SVR in so naši to vedeli, če pa sta do zadnjega zanikala, da sta ruska vohuna? Verjetno se ta ni predstavil kot pripadnik SVR zaposlen na naši ambasadi, ali pač?

Zgodovina sprememb…

Jah, pred nekaj leti so Kitajci popokal celotno mrežo CIE na Kitajskem. Shit happens.
https://apnews.com/article/eb5ece9b4816...

Kar se tiče Rusije te očitno daje funkcionalna nepismenost. Mi nismo v vojni z Rusijo in še enkrat, če si tega želiš, Ukrajincem prekleto primanjkuje kanonfutra tako da, be my guest pa pošlji kakšno slikco s fronte.
A. Einstein

Kakorkoli že rečeš temu, Nato sodeluje v spopadu in to na strani Ukrajine. Tega se sploh ne skriva in javno objavijo, kaj vse je bilo poslano Ukrajini. Nazadnje če se ne motim letala F16.

Fritz je izjavil:

Kar se tiče Rusije te očitno daje funkcionalna nepismenost.

Ti imaš problem z interpretacijo, kaj prebereš. Če greš prebrat še enkrat, kaj sem jaz napisal, nisem napisal, da smo v vojni z rusijo.

NATO uradno ne sodeluje v vojni. Lahko me pa presenetiš in prilepiš povezavo na odločitev NAC o vstopu v vojno.

Saj, če Hutiji enkrat v prihodnosti z ruskim orožjem potopijo kakšno ameriško letalonosilko, Rusija tudi ne bo v vojni z ZDA.

Vojno med zvezo NATO in Rusijo boš prepoznal po tem, ker bo hitro šla iz konvencionalne v taktično jedrsko v strateško jedrsko.
A. Einstein

Potem pa reciva da sodelujejo posredno v vojni nekatere članice zveze Nato.

Bizarna zgodba v vsakem pogledu.

Obiske v priporu mora odobriti sodišče. Zakaj in na kakšni podlagi so dovolili, da v ženski pripor na Igu in moškega na Povšetovi vstopi uslužbenec ruskega veleposlaništva v Ljubljani, za katerega se je zdaj izkazalo, da je v resnici pripadnik ruske tajne službe, o katerem so po informacijah N1 slovenski organi sicer obveščeni, smo vprašali okrožno sodišče v Ljubljani. Njihov odgovor bomo objavili takoj, ko ga prejmemo.
Vir N1

Vohuna sta pri nas zanikala kakršnokoli vpletenost z rusijo, medtem ko je očitno naše sodišče zaposlenemu na ruski ambasadi (in pripadniku SVR - kar niso nujno zanesljivo vedeli) dovolilo obiske obeh zaprtih. To je tako, kot če mene zaprejo v ZDA, ameriško sodišče pa odobri, da me obišče uslužbenec Iranske ambasade, ki uradno z mano nima nič saj trdim, da sem Slovenski državljan in ne Iranski vohun. Kje je pa tu logika?

Našima vohunoma so zasegli med aretacijo tudi veliko gotovine. Menda toliko, da so se namučili že samo s štetjem denarja. Kaj mislite, ali smo jim to gotovino vrnili in je šla z njima na letalo, ali smo jo zadržali? Ali smo jim vrnili tudi komunikacijsko opremo, ki sta jo uporabljala za stike z Moskvo? Glede na očitno še vedno zelo tople odnose z rusi (zelo milo rečeno) tudi to ne bi bilo nobeno presenečenje.

Naši poskušajo domači javnosti predstaviti, kot da smo neki veliki igralci na mednarodni sceni, medtem ko očitno še vedno sedimo na dveh stolih. Take na koncu ne mara nihče!

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

dronyx je izjavil:

Vohuna sta pri nas zanikala kakršnokoli vpletenost z rusijo, medtem ko je očitno naše sodišče zaposlenemu na ruski ambasadi (in pripadniku SVR - kar niso nujno zanesljivo vedeli) dovolilo obiske obeh zaprtih. To je tako, kot če mene zaprejo v ZDA, ameriško sodišče pa odobri, da me obišče uslužbenec Iranske ambasade, ki uradno z mano nima nič saj trdim, da sem Slovenski državljan in ne Iranski vohun. Kje je pa tu logika?
Kaj je tu čudnega? Ona dva sta vse zanikala, kot so ju naučili; ko je prišel uslužbenec SVR, je bilo pač jasno, da je vsa ta šarada končana.

dronyx je izjavil:

Kaj mislite, ali smo jim to gotovino vrnili in je šla z njima na letalo, ali smo jo zadržali?
Je bilo že takoj rečeno, da se gotovina odvzame, glede na to, da sta priznala krivdo.

Zgodovina sprememb…

darkolord je izjavil:

Kaj je tu čudnega? Ona dva sta vse zanikala, kot so ju naučili; ko je prišel uslužbenec SVR, je bilo pač jasno, da je vsa ta šarada končana.

Kaj je tu čudnega? Recimo da se uslužbenci ruske zunanje obveščevalne službe sprehajajo tu kot da so doma. Nekateri sicer tu mislijo, da so na ambasadi zaposleni vohuni. To je seveda bedarija. Uradno tam ni zaposlenega nobenega vohuna.

dronyx je izjavil:

darkolord je izjavil:

Kaj je tu čudnega? Recimo da se uslužbenci ruske zunanje obveščevalne službe sprehajajo tu kot da so doma. Nekateri sicer tu mislijo, da so na ambasadi zaposleni vohuni. To je seveda bedarija. Uradno tam ni zaposlenega nobenega vohuna.

Recimo, da se tu sprehajajo kot na delo v tujino napoteni državni uslužbenci, recimo pod krinko diplomatskega osebja. In? Naši organi lahko reagirajo samo, če jih zasačijo pri početju, ki je protizakonito po predpisih RS.

Kot doma pa so se tukaj sprehajali državni uslužbenci ZDA, npr. veleposlanik Mussomeli, pri katerem se je na veleposlaništvu ZDA sestavljala tedanja vladna koalicija RS. Ampak to ni vmešavanje v notranje zadeve ker gre za ZDA, za njih pa veljajo drugačna (dvojna) merila.
A. Einstein

Legon ::

dronyx je izjavil:

darkolord je izjavil:

Ampak nivo, kako tebi ni nič jasno je naravnost neverjeten. Diplomate se za PNG razglaša primarno na poodlagi tega kaj delajo, ne kje imajo pogodbo o zaposlitvi. Tudi na naših veleposlaništvih imaš poleg MZZ tudi zaposlene v policiji, vojsku, sovi in tudi na ministrstvu za kulturo. Tako, da to nabijanje o tem da so zaposleni vohuni je neumnost brez primere. To, da je eden od diplomatov prišel iz vrst SVR je povsem brezpredmetno. Važno je kaj so bile njegove naloge in kaj je dejansko počel. In dokler to ravnanje ni bilo neposredna grožnja Sloveniji, je dejansko v interesu države, da takega človeka spremlja, ne pa izžene.

Fritz je izjavil:

dronyx je izjavil:

darkolord je izjavil:

Recimo, da se tu sprehajajo kot na delo v tujino napoteni državni uslužbenci, recimo pod krinko diplomatskega osebja. In? Naši organi lahko reagirajo samo, če jih zasačijo pri početju, ki je protizakonito po predpisih RS.

Tukaj se motiš. To, da posameznega diplomata razglasiš za PNG je zgolj in le odločitev države gostiteljice. Popolnoma ničesar ne rabi, da se za to odloči. Nobenih dokazov, nobenih kršitev, nobenih obrazložitev. Nič, samo politična odločitev in to je to.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

In odprla se je še ena zanimiva dimenzija izmenjave vohunov.

Nekdanji gruzijski parlamentarec in privrženec Saakashvilija je užaljen, ker so Nemci in svetovni tisk pisali, da je bil ruski agent Krasikov zaprt zaradi umora nekega "čečenskega militanta", ko pa je v resnici šlo za gruzijskega Čečena, pripadnika gruzijskih obveščevalnih struktur v obdobju, ko so te sodelovale z ZDA. Zato naslavlja BBC World in CNN naj popravita navedbe.

Kdo bi rekel, da čečenski islamist in udeleženec spopadov v Čečeniji, dela za Gruzijo in ZDA.
https://x.com/kandelakigiorgi/status/18...
A. Einstein

Legon je izjavil:

Ampak nivo, kako tebi ni nič jasno je naravnost neverjeten. Diplomate se za PNG razglaša primarno na poodlagi tega kaj delajo, ne kje imajo pogodbo o zaposlitvi.

Nivo manipulacije pri nekaterih je naravnost neverjeten. Mora kar boleti rusofile, da njim draga država dobiva batino za batino in je danes v klubu s Severno Korejo in Iranom. Pred časom smo mi že izgnali nekega "diplomata" (Sergej Lemešev - bivši namestnik "vojaškega atašeja" - verjetno pripadnik vojaške obveščevalne službe GRU), zaradi propagandnih aktivnosti. Verjetno ni počel nič nezakonitega, saj proti njemu kakor vem ni bila vložena kazenska ovadba. Izgnali so ga namreč zaradi "aktivnosti, neskladne z njegovim diplomatskim statusom, v skladu z 9. členom Dunajske konvencije o diplomatskih odnosih pa so ga razglasili za nezaželeno osebo".

Ampak tako kot sem odločno proti, da še kdorkoli od zahodnjakov hodi v rusijo ali turistično, ali kot novinar ali slikat babuške, sem odločno proti, da je še toliko ljudi na ruskih ambasadah. Jaz bi izgnal vse, ostane samo minimum, da se ohrani diplomatski odnos. Ampak tu so nekateri celo jokali in objemali izgnanega ruskega diplomata. Pa ne srbska diaspora. To so bili kar naši ljudje, ki se jim kolca po sistemu, kot ga ima rusija. Bizarno in za bruhat.

Mi naj bi od napada na Ukrajino zmanjšali število oseb na ruskem veleposlaništvu za 33. Iz 41 na 8. In preveč je tudi 8. Dovolj sta eden ali dva, ostalo pa nazaj na letalo in v rusijo k Vladmirju Vladimiroviču v objem.

Pa nekateri tule očitno tudi ne razumete pojma zaveznik in sovražna država. Rusija je nam sovražna država, ker je zanjo sovražnik še vedno Nato, čeprav naj bi bila leta hladne vojne mimo, mi pa smo zaenkrat še polnopravna članica vojaškega zavezništva Nato. DO zaveznikov se obnašaš drugače, kot do države, ki ti je odkrito sovražna. Ali je po vaše to kar eno in isto?

Zgodovina sprememb…

Strel455 ::

Fritz je izjavil:

In odprla se je še ena zanimiva dimenzija izmenjave vohunov.
Nekdanji gruzijski parlamentarec in privrženec Saakashvilija je užaljen, ker so Nemci in svetovni tisk pisali, da je bil ruski agent Krasikov zaprt zaradi umora nekega "čečenskega militanta", ko pa je v resnici šlo za gruzijskega Čečena, pripadnika gruzijskih obveščevalnih struktur v obdobju, ko so te sodelovale z ZDA. Zato naslavlja BBC World in CNN naj popravita navedbe.
Kdo bi rekel, da čečenski islamist in udeleženec spopadov v Čečeniji, dela za Gruzijo in ZDA.
https://x.com/kandelakigiorgi/status/18...

A ima ta človek kakšen dokaz za tole, kar piše?

Strel455 ::

Fritz je izjavil:

Pred nekaj meseci je bil izgnan ruski eden izmed ruskih diplomatov, ker je futral "ruske študente".
Saj vemo, kako proruski komentatorji (še zdaj, pa vendarle precej manj) v povezavi z administratorji določenih portalov (ala RTVSLO, ki brišejo neproruske komentarje) dajejo vtis, da je mnenje na strani Rusije, kar je seveda popoln bulshit.

https://www.delo.si/novice/slovenija/sl...

Vojko Volk, državni sekretar v kabinetu predsednika vlade za mednarodne zadeve in nacionalno varnost: »Izgon ruskega diplomata je povezan z velikim povečanjem ruskih propagandnih aktivnosti proti nacionalnim interesom Slovenije.
Šlo je za delovanje na vseh področjih družbenega življenja za vplivanje na družbenih omrežjih. Šlo je za kritike slovenske zunanje politike in za upravičevanje ruske agresije na Ukrajino. Ukrep ni bil sprejet čez noč. Bil je skrbno pretehtan in bil je nujen. Po neuradnih informacijah je bilo v delovanje proti Sloveniji vključenih več sto ruskih državljanov, ki v Sloveniji zakonito bivajo s študentskimi vizumi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Strel455 ()

Da dodam še to. Ko smo mi zaprosili in potem postali polnopravna članica vojaške zveze Nato se je naš status bistveno spremenil. S sovražnicami Nata pač ne moreš več prijateljevat in ne moreš za zunanjega ministra nastavit odkritega rusofila (karikiram?). Vem, da nekaterim tu zlasti ugaja poslovanje z rusijo, ker gre za način poslovanja, ki so ga navajeni doma. Ampak vojaško zavezništvo je nad osebnimi interesi posameznikov. Potem pa užaljenost, če jih dobiš po prstih ko se ne obnašaš tako, kot se od tebe pričakuje. Nenazadnje, vojaško zavezništvo ni zajebancija. Recimo da pride do odkritega spopada Nata z rusijo in naši najprej tečejo rusom izdat vse kar vejo in do česar imajo dostop kot člani Nata. To so lahko tisoči mrtvih zaradi tega. Tega nobeno vojaško zavezništvo ne bo toleriralo in mi moramo rusijo odpisat ali pa zaprosit za izstop iz zveze Nato. Samo ti dve opciji. Je sicer pa še tretja, da se rusija normalizira, kar pa ne bo v naslednjih desetletjih, ker takega sistema, kot ga imata rusija in Severna Koreja praktično ne moreš demontirat.

Strel455 je izjavil:

Pred nekaj meseci je bil izgnan ruski eden izmed ruskih diplomatov, ker je futral "ruske študente".
Saj vemo, kako proruski komentatorji (še zdaj, pa vendarle precej manj) v povezavi z administratorji določenih portalov (ala RTVSLO, ki brišejo neproruske komentarje) dajejo vtis, da je mnenje na strani Rusije, kar je seveda popoln bulshit.

Jaz nisem opazil, da je na RTVSLO kaj bistveno drugače. Sicer ne spremljam tistih debat prepričanih rusofilov, samo to je tudi zame nedopustno, da kaj takega mirno toleriramo. Tam bi morali pri vseh člankih, ki so povezani z vojno v Ukrajino enostavno izklopiti komentarje pa problem v hipu rešen. Samo ne, ker očitno nekomu to ustreza. Mi imamo po moje kar hudo krizo identitete in to ni samo srbska diaspora, kot si kdo napačno predstavlja.

Zgodovina sprememb…

BRBR ::

Jej, jej, zadevno sem bral: "Slovenija se je izkazala kot zaupanja vreden partner, je postala pomembna parnerica v svetovnem merilu, ....".
Za kozlat. Niti banana republika.

Infantilni pljuvajo po Rusiji in Severni Koreji. Cepci - zgolj kot primer, vsak dan poslušate in gledate kako je mafija pokradla milijarde za poplavljene, popljavljeni pa ne bodo dobili nič, nikoli.
No ja, morda čez 20 let, kar pa je enako kot nikoli. Da, da, v času Drnovška so razkrili, da so nekoga spustili iz 11 letnega aresta ker je bil nedolžen. Tu je enako kot nikoli, ali ne ?

Zadnjič sem zvedel, da se nekomu zavrnili in kdo so ti oni - to je Slovenija, gradbeno dovoljenje ker ni imel narisano kje bo jabke posadil okoli bajte.
Nataša bi rekla bizarno, opcijsko grozljivo, na začetku mandata, zdaj pa raje vozi moped, pleše in se skriva.
Never underestimate the power of idiots in large groups.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Okapi ()

Invictus ::

A o tem sploh moramo debatirati?

Brez zvezna tema... Jasno, da so ruski vohuni tukaj. Še bolj jasno je, da vsi vedo, kdo to je.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

dronyx je izjavil:

Legon je izjavil:

Ampak nivo, kako tebi ni nič jasno je naravnost neverjeten. Diplomate se za PNG razglaša primarno na poodlagi tega kaj delajo, ne kje imajo pogodbo o zaposlitvi.

Nivo manipulacije pri nekaterih je naravnost neverjeten. Mora kar boleti rusofile, da njim draga država dobiva batino za batino in je danes v klubu s Severno Korejo in Iranom. Pred časom smo mi že izgnali nekega "diplomata" (Sergej Lemešev - bivši namestnik "vojaškega atašeja" - verjetno pripadnik vojaške obveščevalne službe GRU), zaradi propagandnih aktivnosti. Verjetno ni počel nič nezakonitega, saj proti njemu kakor vem ni bila vložena kazenska ovadba. Izgnali so ga namreč zaradi "aktivnosti, neskladne z njegovim diplomatskim statusom, v skladu z 9. členom Dunajske konvencije o diplomatskih odnosih pa so ga razglasili za nezaželeno osebo".

Ampak tako kot sem odločno proti, da še kdorkoli od zahodnjakov hodi v rusijo ali turistično, ali kot novinar ali slikat babuške, sem odločno proti, da je še toliko ljudi na ruskih ambasadah. Jaz bi izgnal vse, ostane samo minimum, da se ohrani diplomatski odnos. Ampak tu so nekateri celo jokali in objemali izgnanega ruskega diplomata. Pa ne srbska diaspora. To so bili kar naši ljudje, ki se jim kolca po sistemu, kot ga ima rusija. Bizarno in za bruhat.

Mi naj bi od napada na Ukrajino zmanjšali število oseb na ruskem veleposlaništvu za 33. Iz 41 na 8. In preveč je tudi 8. Dovolj sta eden ali dva, ostalo pa nazaj na letalo in v rusijo k Vladmirju Vladimiroviču v objem.

Pa nekateri tule očitno tudi ne razumete pojma zaveznik in sovražna država. Rusija je nam sovražna država, ker je zanjo sovražnik še vedno Nato, čeprav naj bi bila leta hladne vojne mimo, mi pa smo zaenkrat še polnopravna članica vojaškega zavezništva Nato. DO zaveznikov se obnašaš drugače, kot do države, ki ti je odkrito sovražna. Ali je po vaše to kar eno in isto?

Kaj boli rusofile ne vem. Vem pa da takšne obtožbe ponavadi letijo s strani revežev, ki jim je argumentacija tuja in se morajo zatekat k bolj primitivnih metodam.

In ja, razglasili smo diplomata za PNG, kar je edino pravilno. Ampak ne zato, kje je bil zaposlen (GRU, whatever...) , ampak zato ker je opravlja aktivnosti v nasprotju z dunajsko konvencijo. In diplomate se izžene, ker imajo diplomatsko imunititeto in zoper njih seveda ni mogoč kazenski pregon. Ampak kot že rečeno, tema je zate bistveno prekompleksna in to dokazuješ iz izjave v izjavo.

Od kje si pa privlekel blodnje o tem, da so odnosi z sovražnikom in zaveznikom enaki, pa še sam ne veš, ampak se očitno rad bereš ko nakladaš v tri dni.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

Wrop ::

Ana Dulceva za rusko TV pravi, da si je slovenska služba (SOVA op. a.) zelo prizadevala, da bi jim šla v zaporu na roko, ampak je bila pod hudim pritiskom zahodnih služb. To se sklada s tem, kar je pisal že Wall Street Journal. Toliko o repenčenju Vojka Volka.

Če ne bi imeli toliko piškotkarjev, bi bile precejšne novinarske sile uperjenje v iskanje tistih, nad katerimi sta imela "argentinska" rusa vpliv. V teh seznamih se ne bi skrivali vaški pijančki. Od depolitiziranih piškotkarjev ne bo nič.

RdecTelefon ::

Brez zvezna tema... Jasno, da so ruski vohuni tukaj. Še bolj jasno je, da vsi vedo, kdo to je.

Kateri so ti vohuni?

Naši politiki - majstori na kvadrat niso vredni počenega groša. Nesposobneži totalni vključno z kvazi strokovnjaki "30let". Prva vojaška velesila na svetu naredi vohunski štab pri nas zaradi tega, ker smo najšibkejši člen v verigi NATA?! Pa to bi morali z 200% delat na tem v zadnjem letu in pol.

Potem pa nam prodajajo pravljice, da smo dobili neki spoštovanja vreden ugled sedaj zaradi teh dveh vohunov. LOL. Smejejo se nam vsi, ker smo navadni nesposobni prodani hlapci.

Vedno bolj se nagibam k temu, da bi bilo boljše, da se vse "podere" in začnemo iz novih temeljev.

Nič, grem se zdaj slikat v lift. Peace

dronyx je izjavil:

Jaz nisem opazil, da je na RTVSLO kaj bistveno drugače. Sicer ne spremljam tistih debat prepričanih rusofilov, samo to je tudi zame nedopustno, da kaj takega mirno toleriramo. Tam bi morali pri vseh člankih, ki so povezani z vojno v Ukrajino enostavno izklopiti komentarje pa problem v hipu rešen. Samo ne, ker očitno nekomu to ustreza. Mi imamo po moje kar hudo krizo identitete in to ni samo srbska diaspora, kot si kdo napačno predstavlja.

O lej ga fašistka, če kdo drugače razmišlja ga je treba cenzurirati ali kaznovati. A nismo kao zapustili Jugoslavijo, ker se je šla podobnih reči? Pa nekako se ne spomnim, da bi ob vstopu v NATO ukinili pravico do svobode govora in vesti. Morda smo pa mi to na predavanjih o ustavnem pravu še nihče ni povedal, bogsigavedi. No, če je temu tako in je NATO sveta krava, je tudi naša vlada del NATA in kolikor vem, si jo večkrat kritiziral. Kje je sedaj cenzor ali še bolje policist, da te odvleče na hladno. Kaj se to pravi kritizirat vladajoče. Saj je Putin pokazal, da se to ne sme.

Kar se tiče Volka in še marsikoga, za domače politične potrebe nabijajo buče o zunanjepolitičnih temah in s tem škodujejo državi, ker gre za resna vprašanja. Če bi se tisti Rusi kao ukvarjali z dezinformacijami, bi jih naši kriminalisti lahko samo potegnili za oneta. Očitno je šlo za kaj več, kar je zadostovalo za kazenski pregon.

Slovenija ni noben šibki člen. To lahko razlagajo samo bedaki, ki nimajo pojma o razmerah v Črni Gori, Makedoniji in baltskih državah ter o preteklih vohunskih aferah. Dajte se malo podučiti o tem kdo vlada v Črni gori in kakšne afere so imeli Balti:
Herman Simm @ Wikipedia
https://www.themoscowtimes.com/2024/01/...

Istočasno potekajo tudi vohunske operacije NATO držav znotraj Rusije. Business as usual.
A. Einstein

ferko2 ::

Ne bit taki amaterji. Kaj je z vami s temi knee jerk reakcijami? Kje ste videli da se vohune paradira okoli? Tu nastopata s faco, glasom, otroke kažeta po teveju. Zakaj le? To je orkestrirano, kje ste videli da tajna služba pošilja agente dajat izjave.
Drug, slovenski del zgodbe za nas najbolj zanimiv, je pa res to, s kom so sta se srečevala, kdo ju je prvi vpeljal in kdo je bil med prvimi njunimi stiki.

TezkoDihanje ::

Fritz je izjavil:

Slovenija ni noben šibki člen. To lahko razlagajo samo bedaki, ki nimajo pojma o razmerah v Črni Gori, Makedoniji in baltskih državah ter o preteklih vohunskih aferah. Dajte se malo podučiti o tem kdo vlada v Črni gori in kakšne afere so imeli Balti:
Herman Simm @ Wikipedia

oh, pa še kako smo šibki člen - samo 58% podpora za vstop v NATO, če bi bil referendum danes
https://www.statista.com/statistics/129...

Makedonija 64%, Črna Gora 67%...

TezkoDihanje je izjavil:

Fritz je izjavil:

Herman Simm @ Wikipedia

oh, pa še kako smo šibki člen - samo 58% podpora za vstop v NATO, če bi bil referendum danes
https://www.statista.com/statistics/129...

Makedonija 64%, Črna Gora 67%...

Šibki člen si, če tvoje institucije ogrožajo varnost NATA. Če je večina javnega mnenja za nekaj ali proti nečemu, se temu reče demokracija in če se jutri večina odloči za izstop iz NATA, ne bo v tem nič narobe. Avstrija ni v NATU pa jim prav nič ne manjka. Še kopico mednarodnih inštitucij imajo ker so nevtralni in so dolgo bili most med vzhodom in zahodom.

Razen če misliš, da je večino treba zapreti, ker si je dovolila razmišljati drugače kot ti.
A. Einstein

tony1 ::

Se pridružujem kolegu.

Nekoč je bilo enako bogokletno reči, da nekomu Juga ni intimna opcija, pa smo kljub temu šli ven iz nje 8-)

TezkoDihanje ::

Fritz je izjavil:

Šibki člen si, če tvoje institucije ogrožajo varnost NATA.

Šibki člen si zaradi marsičesa, ne samo zaradi tega.

Če je večina javnega mnenja za nekaj ali proti nečemu, se temu reče demokracija in če se jutri večina odloči za izstop iz NATA, ne bo v tem nič narobe.

Daj si preberi tisti kratek spis, zakaj je bil tisti ataše izgnan iz Slovnije. Pa večkrat.

Avstrija ni v NATU pa jim prav nič ne manjka.

Avstrija je zelo slab primer, ker so za njeno nevtralnost jamčili v pogodbah po WW2. Če mi razglasimo neko nevtralnost in gremo ven iz NATA, ne bi pomenilo čisto nič. Madžarska bi se požvižgala na našo "nevtralnost" če bi si želela prisvojit Prekmurje.

ferko2 je izjavil:

Ne bit taki amaterji. Kaj je z vami s temi knee jerk reakcijami? Kje ste videli da se vohune paradira okoli? Tu nastopata s faco, glasom, otroke kažeta po teveju. Zakaj le? To je orkestrirano, kje ste videli da tajna služba pošilja agente dajat izjave.
Drug, slovenski del zgodbe za nas najbolj zanimiv, je pa res to, s kom so sta se srečevala, kdo ju je prvi vpeljal in kdo je bil med prvimi njunimi stiki.

Paradira se jih okoli, ker sta kot vohuna zaključila svojo kariero takoj, ko so jih naši prijeli. Sedaj bosta do upokojitve zaslužna državna uslužbenca/uradnika nekje v SVR ali kakšnem drugem delu ruskega državnega aparata.
A. Einstein

Fritz je izjavil:

Pa nekako se ne spomnim, da bi ob vstopu v NATO ukinili pravico do svobode govora in vesti.

Zahodne recimo temu demokracije (ni idealno, še vedno nekoliko bolje kot rusija) imajo eno veliko šibko točko in to je ravno svoboda govora in izražanja. To rusija seveda dobro pozna in spretno izkorišča. Če boš šel ti nekam v rusijo pisati po spletu, da je Vladimir Vladimirovič bedak, ker je napadel Ukrajino te bodo zelo vrjetno zaprli za 15 let. Če to delaš iz tujine, blokirajo dostop. Tu pa lahko počneš marsikaj, med drugim za rusko propagando kar ugrabiš spletno stran RTVSLO, ki jo financirajo slovenski davkoplačevalci. To je zame povsem nedopustno. Namreč z manipulacijo in nekaj finačnega vložka lahko hitro pripelješ neko državo tudi v stanje, kot je sedaj v VB, torej neredi, ropanja, kaos. Tega si ne želiš. zato bi morali na nivoju EU izdati direktivo, ki bi omejevala, kaj lahko počneš. Žal, včasih so potrebni kompromisi in moraš nekatera načela modificirati. Švedi so bili recimo zelo odprti, vsi dobrodošli, sedaj pa se čudijo, kaj se jim je zgodilo. Naivnost, naivnost se vam je zgodila! Ampak se mi zdi da so lekocijo dojeli.

Že tako bizarna zgodba s tema dvema našima vohunoma je še bolj bizarna. Delo piše, da sta njuni dve podjetji (nek IT blef in "umetnostna galerija") dobila celo za časa Covid državno pomoč, torej smo jima pomagali davkoplačevalci. Ampak to se mi niti ne zdi nenavadno. Verjetno sta za to zaprosila, ker sta se bala, da bi izpadlo sumljivo, če ne bi zaprosila za pomoč. Pač, Covid je sigurno močno vplival na poslovanje njunih firm. Bi pa veljalo še preveriti, komu vse je Artem Viktorovič Dulcev nameščal protivirusno programsko opremo in ali imajo slike Ane Valerevne Dulceve morda v okvirje nameščene kašne kamere (da bi imel zunanji minister v svoji pisarni njeno sliko pa ne upam niti pomisliti). :D

Ali ima ta država sploh kje kakšno službo, ki bi se ukvarjala z notranjo protiobveščevalno dejavnostjo? Sova kakor vem to ni, saj je zunanja obveščevalna služba.

Zgodovina sprememb…

dronyx je izjavil:

Fritz je izjavil:

Pa nekako se ne spomnim, da bi ob vstopu v NATO ukinili pravico do svobode govora in vesti.

Zahodne recimo temu demokracije (ni idealno, še vedno nekoliko bolje kot rusija) imajo eno veliko šibko točko in to je ravno svoboda govora in izražanja. To rusija seveda dobro pozna in spretno izkorišča. Če boš šel ti nekam v rusijo pisati po spletu, da je Vladimir Vladimirovič bedak, ker je napadel Ukrajino te bodo zelo vrjetno zaprli za 15 let. Če to delaš iz tujine, blokirajo dostop. Tu pa lahko počneš marsikaj, med drugim za rusko propagando kar ugrabiš spletno stran RTVSLO, ki jo financirajo slovenski davkoplačevalci. To je zame povsem nedopustno. Namreč z manipulacijo in nekaj finačnega vložka lahko hitro pripelješ neko državo tudi v stanje, kot je sedaj v VB, torej neredi, ropanja, kaos. Tega si ne želiš. zato bi morali na nivoju EU izdati direktivo, ki bi omejevala, kaj lahko počneš. Žal, včasih so potrebni kompromisi in moraš nekatera načela modificirati. Švedi so bili recimo zelo odprti, vsi dobrodošli, sedaj pa se čudijo, kaj se jim je zgodilo. Naivnost, naivnost se vam je zgodila! Ampak se mi zdi da so lekocijo dojeli.

A ti to enačiš nasilne demonstracije z ustavno zagotovljeno pravico do svobode govora in vesti? In v to tlačiš še regularne in neregularne migracije? Ti je vsaj približno jasno o čem govoriš?

Nasilne demonstracije v VB vlečejo korenine še od Thatcherjeve in njenih politik in marsičesa drugega, kar je uničilo britansko državo, družbo in industrijo. Čeprav se na ruskih kanalih naslajajo ob zadnjih demonstracijah pa Rusi ne furajo ogromnih bot-farm, ki imajo velik vpliv na X in so sedaj še manj sledljive, ker so (prav zaradi tega razloga) ukinili vidnost všečkov. Te bot farme furajo zahodne organizacije in so imele precejšen vpliv pri dezinformacijah o razmerah v Ukrajini, Hong Kongu in Iranu.
https://theprint.in/tech/60-80-of-twitt...

Britanski desničar Tommy Robinson, čigar organizacija stoji za protesti, je cionistični agent.
Tommy Robinson is very obviously a Zionist tool being used to funnel discontent (about mass immigration and other issues) into a specifically anti-Muslim and thus anti-Palestinian (and pro-Israel) direction.

They have been stoking this for 20+ years.

https://x.com/WinterOakPress/status/181...
https://x.com/RaggedTP/status/182111207...
https://x.com/kkhelil/status/1820134844...
https://x.com/VoteBPB/status/1820186171...
A. Einstein

Fritz je izjavil:

A ti to enačiš nasilne demonstracije z ustavno zagotovljeno pravico do svobode govora in vesti?

To si spet po svoje nekaj razlagaš. Verjetno si kje zasledil, da so bile nasilne demonstracije v VB spodbujane tudi s strani socialnih omrežji in dezinformacij, kdo je morilec tistih otrok. O tem jaz govorim, kaj lahko povzroči "svoboda govora", ko lahko vsak piše kar hoče po spletu in to šibko točko rusija seveda ves čas uspešno izkorišča. Če kdo na to opozori, pa se hitro najde nekdo tak, kot si ti, ki skoči pokonci, da je to napad na "svobodo govora". Ampak rusija meni enako. Pustite nam v tujni svobodo govora, doma imamo pa seveda diktaturo in popolno medijsko cenzuro. :))

Zgodovina sprememb…

dronyx je izjavil:

Fritz je izjavil:

A ti to enačiš nasilne demonstracije z ustavno zagotovljeno pravico do svobode govora in vesti?

To si spet po svoje nekaj razlagaš. Verjetno si kje zasledil, da so bile nasilne demonstracije v VB spodbujane tudi s strani socialnih omrežji in dezinformacij, kdo je morilec tistih otrok. O tem jaz govorim, kaj lahko povzroči "svoboda govora", ko lahko vsak piše kar hoče po spletu in to šibko točko rusija seveda ves čas uspešno izkorišča. Če kdo na to opozori, pa se hitro najde nekdo tak, kot si ti, ki skoči pokonci, da je to napad na "svobodo govora". Ampak rusija meni enako. Pustite nam v tujni svobodo govora, doma imamo pa seveda diktaturo in popolno medijsko cenzuro. :))

Sem ti lepo napisal, kdo stoji za protesti in je fural medijsko kampanjo preko soc. omrežij. Ti seveda nekritično povzemaš MI-6 in angleški tisk, ki sta oba v lasti teh istih cionističnih interesov in za notranje težave VB krivita grdega grdegaTM Putina.

Ni pa čudno, da tako razmišljajo, ker so v primeru nasilnih demonstracij v HK in v Iranu sami dokazano izvajali obsežno in ciljano dezinformacijsko kampanjo na socialnih omrežjih in na terenu preko diplomatskih predstavnikov itn. Saj veš, every accusation is a confession.

Ampak ti bi cenzuriral RTV, ker je tam presek slovenskega prebivalstva in končni rezultat deljenih mnenj ni tak kot v tvojih desničarskih forumih, zato sigurno gre za manipulacijo in PsyOp. Ja, manipulacijo in PsyOp zganja cel zahodni MSM establishment in to se najbolje vidi na primeru dejanskega genocida v okupirani Palestini in neobstoječega genocida v Xinjiangu.
A. Einstein

Zgodovina sprememb…

Jaz ne trdim da je za protesti v VB rusija, ampak govorim o tem, kako se da socialna omrežja in dezinformacije izkoristiti za destabilizacijo države.

dronyx je izjavil:

Že tako bizarna zgodba s tema dvema našima vohunoma je še bolj bizarna. Delo piše, da sta njuni dve podjetji (nek IT blef in "umetnostna galerija") dobila celo za časa Covid državno pomoč, torej smo jima pomagali davkoplačevalci. Ampak to se mi niti ne zdi nenavadno. Verjetno sta za to zaprosila, ker sta se bala, da bi izpadlo sumljivo, če ne bi zaprosila za pomoč. Pač, Covid je sigurno močno vplival na poslovanje njunih firm. Bi pa veljalo še preveriti, komu vse je Artem Viktorovič Dulcev nameščal protivirusno programsko opremo in ali imajo slike Ane Valerevne Dulceve morda v okvirje nameščene kašne kamere (da bi imel zunanji minister v svoji pisarni njeno sliko pa ne upam niti pomisliti). :D

Ali ima ta država sploh kje kakšno službo, ki bi se ukvarjala z notranjo protiobveščevalno dejavnostjo? Sova kakor vem to ni, saj je zunanja obveščevalna služba.

UDBO smo z razlogom ukinili.

Legon je izjavil:

UDBO smo z razlogom ukinili.

Saj verjetno razumeš, da Udba ni bila protiobveščevalna služba ampak tajna policija, ki se je ukvarjala predvsem z lastnimi državljani. Protiobveščevalna služba ima za nalogo da lovi obveščevalno dejanost tujih držav pri nas. Glede na to, da so prijeli dva ruska vohuna na ozemlju te države, očitno ta obstaja.

UDBA je v določenem času svojega delovanja, posebej po resoluciji Informbiroja leta 1948, pogosto zapirala (denimo na Goli otok) državljane na podlagi nezadostno utemeljenih obtožb. Nekateri obtoženci so v postopku celo izgubili življenja. UDBA kot jugoslovanska oziroma slovenska politična tajna policija je bila organ za prepoznavanje in sankcioniranje političnih nasprotnikov v nekdanji socialistični Jugoslaviji.

Kot sem že večkrat napisal, ni za zločine iz časa bivše države odgovarjal pri nas nihče. Za mnoge tu sploh ni šlo za zločine.

Zgodovina sprememb…

Kot kaže imamo tudi protiobveščevalno službo in sicer očitno je za te naloge zadolžena tudi Sova. Podobno je ameriška CIA zunanji obveščevalna in protiobveščevalna služba. Vse OK. Ni to nepokrito področje.

ROFL, a res? kdo bi si mislil, jaz sem bil pa že prepričan da si spet odkril toplo vodo...

Legon je izjavil:

ROFL, a res? kdo bi si mislil, jaz sem bil pa že prepričan da si spet odkril toplo vodo...

ROFL, ali si ti morda opazil, da smo do sedaj polovili že veliko vohunov? Ta dva rusa ne štejem kot notranji uspeh, ker je očitno namig, da gre za vohuna prišel od zunaj. Pa malo sem že pozabil za kaj se je že šlo pri tisti prisluškovalni aferi v zvezi s Piranskim zalivom? ROFL my ass, če malo bolje razmisliš.

dronyx je izjavil:

Jaz ne trdim da je za protesti v VB rusija, ampak govorim o tem, kako se da socialna omrežja in dezinformacije izkoristiti za destabilizacijo države.

Seveda se da. Zahod in apartheid režim sta tukaj daleč pred vsemi in to je tudi razlog, da je Kitajska pri teh zadevah skrajno previdna. Ampak to ne delajo posamezniki kot sva ti in jaz temveč profesionalci in bot farme.
A. Einstein

Zgodovina sprememb…

Ali smo že morda ugotovili kaj se je zgodilo z uslužbencem ruske ambasade, ki je menda obiskoval oba zaprta vohuna z odobritvijo našega sodnika in za katerega sta v intervjuju na ruski TV dejala, da gre za pripadnika SVR? Smo ga morda izgnali, je odšel skupaj z obema vohunoma, še iščemo, da naredi kaj takega, da bo to lahko razlog za PNG? Iz medijev tudi nisem uspel zaslediti, kdaj točno sta oba ruska vohuna priznala, da sta državljana rusije in ne srečna argentinska družina. Vem da sta se do zadnjega branila z molkom, kar je logično. Dvomim, da sta rekla, da sta rusa, samo kaj več pa ne izdava. Verjetno sta vohuna morala prosit za obisk uslužbenca ruske ambasade, samo s tem sta potem posredno potrdila, da sta res rusa. Sploh ta del, da gre v intervjuju govorit, da ga je obiskoval pripadnik SVR kar v zaporu, mi ni logičen. Edina za silo logična razlaga bi bila da so hoteli s tem diskreditirati naše in vzboditi nezaupnje.

Očitno je dobro delo ameriške obveščevalne službe preprečilo kar precej žrtev na koncertu na Dunaju. Tudi tokrat so avstrijci dobili namig od zunaj. Kaj bi mi brez ZDA? :D

Zdaj se bo spodaj sigurno spet nekdo oglasil z izjavo, da je bila zadnja dobra obveščevalna služba v teh krajih Udba.

Zgodovina sprememb…

dronyx je izjavil:

Očitno je dobro delo ameriške obveščevalne službe preprečilo kar precej žrtev na koncertu na Dunaju. Tudi tokrat so avstrijci dobili namig od zunaj. Kaj bi mi brez ZDA? :D

Zdaj se bo spodaj sigurno spet nekdo oglasil z izjavo, da je bila zadnja dobra obveščevalna služba v teh krajih Udba.

V zadnji iteraciji se je imenovala SDV in je bila zelo spodobna služba. Tukaj ga oba z Legonom biksata, ker ne razumeta okoliščin. Obveščevalne službe so v bistvenem namenjene za zaščito ustavne ureditve pred zunanjimi in notranjimi nasprotniki. V kao demokracijah predvsem pred zunanjimi (glej opombo). Za to imajo najmanj obveščevalni in protiobveščevalni del, lahko je pa še marsikaj. Vse to je SDV imela in imajo današnje službe pri nas in v tujini. Tako kot Slovenija ni primerljiva z ZDA po velikosti, BDP in zunanji politiki, tako tudi službe niso primerljive. ZDA namenjajo za svoje službe več kot je slovenski BDP in jih npr. uporabljajo zelo ofenzivno.

No, nazaj na SDV. V socializmu po Ustavi in zakonih ni bilo dovoljeno postavljati pod vprašaj oblasti partije, ker je to bilo kontrarevolucionarno dejanje. Ne glede na to ali je bilo to spodbujeno od znotraj ali od zunaj. In zato je služba obravnavala tudi takšne osebke, ne pa zato, ker je obstajala "tajna policija". To počnejo tudi "zahodne" službe zaradi drugače definiranih kršitev. Je pa res, da službe redko izvajajo aretacije in postopke in to raje prepustijo policiji.

OPOMBA
Kot nas je Snowden lepo razsvetlil, v kao demokracijah tajne službe načeloma ne smejo delovati proti lastnim državljanom RAZEN, če jih dobijo pri nečednih rabotah ko spremljajo tuje državljane na domačih tleh ali izven meja. CIA npr. načeloma ne bi smela delovati v ZDA. A to zlahka zaobidejo tako, da npr. britanski GCHQ vohuni za Američani, NSA pa za Britanci in si potem lepo izmenjajo podatke.
Tko, da če si si ga kdaj metal na roke pred spletno kamero ali kamero telefona (ni nujno, da si ti karkoli od tega vklopil), imajo nekje v podatkovnem skladišču v Utahu ta posnetek in če boš kdaj nemara prišel na njihov radar, bo tudi ta posnetek v igri. Lahko se ti pa tudi vdre v PC, naloži otroško pornografijo in te lepo krim. policija popoka in zapre. Marsikaj se lahko počne in marsikaj se dejansko tudi počne, pa nima nobene zveze ne s pravom, ne s pravico in še manj z Ustavo.
A. Einstein

Saj po tej logiki ima tudi Severna Koreja izvrstno službo, kakorkoli se že tam temu reče. Ampak to je brezpredmetna debata. Udba je imela praktično v vsakem bloku nekega svojega ovaduha in če si se njemu zameril, si ga najebal. Imeli so svojo gosto mrežo za nadzor nad državljani. Seveda to so počeli brez kakršnihkoli odredb sodišč ali česa takega. To se je vse delalo "preventivno". Nisi pa verjetno živel v tistem času in z njimi nisi imel opravka. So pa še živi nekateri, ki pa so imeli opravka. Ampak ta debata je kot rečeno brezpredmetna. Imaš svoje mnenje in lepo da ga deliš z ostalimi.

wiki glede SDV:

SDV kot slovenska politična policija je bila organ za prepoznavanje in sankcioniranje političnih nasprotnikov v nekdanji socialistični Jugoslaviji. Zakon ji je dajal skoraj neomejene pristojnosti, ki so jih sdvjevci formalno spoštovali. SDV je delovala tudi v tujini, kjer takšnih pristojnosti ni imela, zato je delovala tajno. Opravila je niz podtalnih akcij, umorov, izsiljevanj in ugrabitev. Pri tem je uporabljala svoje agente in sodelovala z jugoslovanskimi in tudi tujimi civilisti. SDV je bila razpuščena leta 1990 z razpadom Jugoslavije. Zadnji načelnik SDV je bil Ivan Eržen, odgovoren za uničenje velikega dela arhivov službe.

To primerjati s službami, kot jih imajo recimo temu demokratične države je seveda totalna bedarija in brezpredmetna debata.

dronyx je izjavil:

Saj po tej logiki ima tudi Severna Koreja izvrstno službo, kakorkoli se že tam temu reče. Ampak to je brezpredmetna debata. Udba je imela praktično v vsakem bloku nekega svojega ovaduha in če si se njemu zameril, si ga najebal. Imeli so svojo gosto mrežo za nadzor nad državljani. Seveda to so počeli brez kakršnihkoli odredb sodišč ali česa takega. To se je vse delalo "preventivno". Nisi pa verjetno živel v tistem času in z njimi nisi imel opravka. So pa še živi nekateri, ki pa so imeli opravka. Ampak ta debata je kot rečeno brezpredmetna. Imaš svoje mnenje in lepo da ga deliš z ostalimi.

UDBA oz. SDV, StaSi in vse podobne službe, ki so tak bau bau za desničarje, so lahko samo sanjale o stopnji nadzora, ki jo imajo NSA, GCHQ & Co.
A. Einstein

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ruski hekerji napadali švicarski referenčni laboratorij, ki je preiskoval novičok in (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
6816946 (13594) jype
»

Cisco v boju zoper NSA pošilja opremo na lažne naslove

Oddelek: Novice / Varnost
4319356 (12955) delpero
»

Rusija prepoveduje anonimen dostop do Wi-Fi

Oddelek: Novice / NWO
4922286 (19061) sisemen 
»

Ruski vohuni imeli ogromno težav z računalniki