» »

Ruski vohuni

Ruski vohuni

Temo vidijo: vsi
««
9 / 9
»
»»

dronyx ::

Ne vem od kje tako poznaš ZDA. Samo iz YT in interneta ne moreš dobiti prave slike. Te, ki jih jaz poznam in živijo v ZDA ne morejo prehvalit in niti jim na misel ne pride, da se vrnejo. So pa nek srednji sloj. Kako živijo tam tisti, ki so v prikolicah in delajo v Wallmartu pa ne poznam. Ampak saj slabo živiš tudi tu, če delaš v Lidlu in živiš v najetem stanovanju, ali sem kaj spregledal? Pa sicer mi ameriški sistem kapitalizma ni všeč, ker to se mi ne zdi vzdržno iz več vidikov. Ampak kaj je sploh tema? Aja, ruski vohuni in kaj se je zgodilo z našim "ambasadorjem", ki ga je naš vohun razkrinkal kot pripadnika SVR...Ter še podvprašanje, zakaj ga je šel sploh razkrinkat? Tu ničemur ne pridemo do dna!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

eEdbM ::

Ne, mislim, da ne. Prodajalkam so precej zvišali plače, vsaj napram FDV-jevkam, ki niso v vladi.

Pozabi na temo, izid ni zanimiv in ni pomemben, itak gre samo za podtikanja in podjebavanja, četudi se to šele izkaže šele čez čas.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: eEdbM ()

tony1 ::

Moja mama je 35 let delala z gimnazijsko izobrazbo, nato je naredila privat faks z menda stopnjo izobr. VI/2 (karkoli že to pomeni danes). Torej daleč od tega, da bi imela super plačo, pa ima penzijo s katero lahko preživi.

dronyx je izjavil:

Ne vem od kje tako poznaš ZDA. Samo iz YT in interneta ne moreš dobiti prave slike. Te, ki jih jaz poznam in živijo v ZDA ne morejo prehvalit in niti jim na misel ne pride, da se vrnejo. So pa nek srednji sloj.

Ja, sr. sloj živi dobro. Hudič pa je, da je vanj težko priti, da se ta v Am. krči, in ga je vedno manj. Am. plače (zaposlenih ljudi, ne lastnikov firm) realno ne rastejo že od leta 1970 dalje.

"Kako živijo tam tisti, ki so v prikolicah in delajo v Wallmartu pa ne poznam. Ampak saj slabo živiš tudi tu, če delaš v Lidlu in živiš v najetem stanovanju, ali sem kaj spregledal?"

A ni bolje živeti v stanovanju kot v podaljšani prikolici?

"Pa sicer mi ameriški sistem kapitalizma ni všeč, ker to se mi ne zdi vzdržno iz več vidikov. Ampak kaj je sploh tema? Aja, ruski vohuni in kaj se je zgodilo z našim "ambasadorjem", ki ga je naš vohun razkrinkal kot pripadnika SVR...Ter še podvprašanje, zakaj ga je šel sploh razkrinkat? Tu ničemur ne pridemo do dna!"

Se strinjam, čisto off smo, vendar si ti derailal temo najprej z jugo in nato z ameriko. Vabim k razmisleku kakšna sorta indoktrinacije te je napeljala k temu. ;)

Okapi ::

dronyx je izjavil:

Če bi ostala tu bi pa kaj? Živela v 12 nadstropju nekega bloka za Bežigradom. On bi delal za plačo blizu minimalne, ona morda na šalterju upravne enote za čisti minimalac.

Zakaj moraš priti ven s takim bedastim primerom?;((

Če bi živela tu, bi morda imela tri milijone vredno stanovanje v centru Ljubljane in tri milijone vredno hiši na morju. Samo zato, ker morda nobenega takega ne poznaš, ne pomeni, da v Sloveniji ne moreš uspeti.

A ti najdem kakšen primer slovenskega brezdomca/klošarja v ZDA? Je bil pred par leti primer neke naše "influencerke", ki je šla iskat slavo in bogastvo v ZDA, potem je pa na instagramu fehtala za denar, da bi lahko prišla nazaj. Guglajk Inja Zalta.
Rada bi se zahvalila za vašo podporo. Presenetilo me je, da ste se odzvali v takem številu in sem za vsak komentar in doprinos zelo hvaležna. Očitno sem nekaterim od vas razbila sanje o mleku in medu ki se cedi v zabavni industriji in v Ameriki. Cena preživetja je v takem mestu zelo visoka. Stvari izgledajo navzven zelo lepe - in v večini primerov tudi so, velikokrat pa tudi niso.

eEdbM ::

Tista influencerka je bil navaden nateg, da je izmolzla nekaj denarja od naivnih sledilcev, ni bilo to prvič, da je nekdo tak manever izkoristil... Stari ji naj dajo/posodijo, itak pa ima že sama šparovček, bi se že kak lubček našel! Če pa je slučajno bilo resnično, pa še samo slabše od nje!

PS: Nimam drugega para oči zraven, žal, se (ne) vidi in se opravičujem.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: eEdbM ()

yahu ::

dronyx je izjavil:

Te, ki jih jaz poznam in živijo v ZDA ne morejo prehvalit in niti jim na misel ne pride, da se vrnejo.

Seveda, a še ne poznaš slovenske mentalitete? Da bo kdo priznal, da je šel na slabše, ma raje crkne.

Poznam pa jaz take, ki so prišli nazaj. In ne samo en par. So nekateri šli potem v Avstrijo in Nemčijo delati, nikoli več pa jim ni na pamet padlo hvaliti ZDA.

In ni res, da se ne moreš izobraziti na YT. Lahko se, sploh, ko si v taki zmedi, kot si ti.

Tule imaš prvega iz serije, pa samo sledi naslednjim delom komentarjev američanov, ko v tujini dojamejo v kakšnem shithousu so prej živeli:

Imaš tudi celo serijo reakcij američanov, ki njihove izjave potrjujejo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: yahu ()

Mimogrede, če si res že živel pred osamosvojitvijo, lahko primerjaš kako zelo smo si uspeli zjebati življenje od takrat, zaradi idealiziranja ameriškega pohlepa.

Zgodovina sprememb…

V bistvu se je pri nas zgodila podobna zgodba kot z Iransko revolucijo (kjer so verski fundamentalisti ugrabili revolucijo in novo državo spremenili v teokracijo) - mi smo si želeli normalno državo in zahodni način življenja, dobili smo pa deželo politikov, ki jim je zanjo in za državljanje vseeno, važno je le, da lahko čimveč zase in za svoj krog nagrabijo...

fikus_ ::

Težava je, da normalni ljudje ne gredo v politiko, lobisti si podajajo kljuke na ministrstvih, uradih,... Po 1991 je bilo dosti normalnih in sposobnih v SLO politiki, pa so jih povzpetniki in gobcači izrinili.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

tony1 je izjavil:

V bistvu se je pri nas zgodila podobna zgodba kot z Iransko revolucijo (kjer so verski fundamentalisti ugrabili revolucijo in novo državo spremenili v teokracijo) - mi smo si želeli normalno državo in zahodni način življenja, dobili smo pa deželo politikov, ki jim je zanjo in za državljanje vseeno, važno je le, da lahko čimveč zase in za svoj krog nagrabijo...

Pa ne samo politiki. Celotna slovenska zalega je postala nemogoča, edina vrednota je postala denar in bomo zjebali zaradi tega čisto vse, od delavskih pravic do zdravstva. Ker bi vsi radi bili ameriški miljarderji iz telenovel in absolutno ni dovolj, da imaš stanovanje (ki ga zaradi pohlepa drugih nimaš), normalen avto in službo 40 ur na teden (kolega mi je povedal, da mu je v službi dejansko zatežil direktor, ker dela samo 8 ur na dan - po pogodbi).

Seveda pa so glavni problem, ki ga imamo, ruski agenti. Buhuhu.

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

fikus_ je izjavil:

Po 1991 je bilo dosti normalnih in sposobnih v SLO politiki, pa so jih povzpetniki in gobcači izrinili.

V bistvu jih je večina pomrla :D
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x
««
9 / 9
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ruski hekerji napadali švicarski referenčni laboratorij, ki je preiskoval novičok in (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
6816789 (13437) jype
»

Cisco v boju zoper NSA pošilja opremo na lažne naslove

Oddelek: Novice / Varnost
4319275 (12874) delpero
»

Rusija prepoveduje anonimen dostop do Wi-Fi

Oddelek: Novice / NWO
4922178 (18953) sisemen 
»

Ruski vohuni imeli ogromno težav z računalniki