» »

Windows 7 load driver

Windows 7 load driver

r00k ::

Ok, imam en problem. Zamenjal sem CPU v PCju in ko sem ga zagnal, mi je Windows pognal tisti repair service. Zadeva ja trajala kar dolgo in zato sem med potekom PC resetiral. Nato pa se sistem ni hotel bootati, ok ni panike, samo formatiram in na novo dam windowse. Sedaj je pa problem, Windows 7 mi javi naj instaliram driverje, ker očitno ne vidi diska (v biosu ga vidim), probal sem dati CD od matične da bi namestilo driverje, pa jih ni našlo. Tako, da sedaj praktično ne morem namestiti OSja. Medtem sem tudi resetiral CMOS, probal z AHCI in IDE nastavitvami za sata, probal pognati live ubuntu, vendar ni nič od tega šlo. Sepravi kaj naj naredim ?
Sistem je AMD athlon 4400+, Asus m4a78 pro plata in WD black disk.

Han ::

Poskusi z drugim diskom.

r00k ::

Z drugim diskom je isto.

Kurzweil ::

Imaš Windows Ultimate?

r00k ::

Ja

Sami ::

Imaš SATA integriran v chipset ali ga imaš posebej na plati?

V kolikor imaš SATA čip ločen od čipseta je potrebno med inštalacijo winsev naložiti še SATA driverje, vsaj tako je bilo pri moji stari Epox 8RDA3+.

Sem preveril tvojo plato, moralo bi delovati, imaš SB700 Chipset (6 xSATA 3 Gb/s ports Support RAID 0,1,10,JBOD ). Lahko da je disk riknil....
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sami ()

Kurzweil ::

Za uvod lahko rečem, da si bumbar, da greš sredi nekega procesa resetirat. V teoriji bi tako lahko tudi zjebal disk, ker že osnovna računalniška pismenost pravi, da ko disk deluje, se ne resetira. Potem v drugem stavki praviš da "daš Windowse", kar sicer nevem kaj pomeni, a prideš do inštalacije? ali se ti ustavi, ko je treba izbrati disk, kamor se bo namestilo? Torej mudi se ti resetirat sredi repaira a sedaj pa si boš raje vzel čas za 1001 in 1 stvar, da ti rata situacijo, ki si jo verjetno kar sam zjebal popravit :))

Predlagam, da greš na stran proizvajalca matične plošče, kjer se v večini primerov nahajajo SATA driverji in jih daj na USB, CD, disk... in jih loadaj. Če si kaj drkal kable od diska, predlagam da še enkrat preveriš kable.

r00k ::

SATA driverjev nikoli prej nisem rabil nameščati.. Jah, diska se ne resetira medtem ko dela, potem ga nikoli ne bi smel.. Pridem do tam kjer je za izbrati disk in tam mi zateži za driverje, ker diska ne najde.

Kurzweil ::

Ja več kot očitno je, da SATA driverjev prej nikdar še nisi uporabljal, izgleda pa jih boš tokrat mora, ali se ti ne da?
Za takšne namene je v Windowish shutdown... in potem se še čudiš zakaj stvari prenehajo delovati, jao. To je nekaj v smislu, kot da ti koplješ jamo z lopato, sodelavec te sredi dela poči z lopato in potem se vprašaš, zakaj nisi skopal jarka do konca. Nekako imam občutek, da bo moral nekdo od nas pridet do tebe in ti vse popravit, ker se teb pač ne da probat.

Ko si probal Ubuntu live, si lagko brskal po disku?

r00k ::

Nevem zakaj se mi ne bi dalo, sej to delam zase, drugi mi ne bo noben naredu. Drugače pa glede reseta, tisti repair je potekov 1uro, če v eni uri ni blo sposobno popravit, pa tudi nevem kdaj bo. Ubuntu se sploh ni zagnal je javilo 'unable to find a medium containing a live file system'.

Kurzweil ::

Probaj inštalirat na drugem kompu... torej tvoj disk v drug računalnik, seveda samo do tam kjer izbiraš particije...

r00k ::

Ja lih tako bo treba, ker nevem a sm js idiot al kaj je. Potegnu sm driverje, dau na cd, pa jih med inštalacijo ne najde...Bomo vidli kaj bo...

s6c-gEL ::

S tem http://www.intowindows.com/download-vli...
integriraj v win7 install sp1 ter chipset driverje http://www.asus.com/Motherboards/M4A78_... za tvojo matično pl.


btw, imho je težava v biosu, ne win7 hdd (posodobi ga za na zadnjo verzijo, uporabi ezflash).
Sploč če si prej lahko namestil win7 (ti je zaznalo hdd med installom).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: s6c-gEL ()

r00k ::

Ok imam torej zadji BIOS, probal sem tudi z diskom na IDE vodilu, pa ga ravno tako ni našlo. Ta Vlite je pa očitno samo za Visto, ker ko najdem ISO, mi ne prepozna datotek in zadeva ne dela.. Trenutno poskušam z temi chipset driverji jih naložiti med samo inštalacijo, vendar zadeva kar traja, tako da še vedno to počnem....

solatko ::

Daj not stari procesor. Lahko je zanič procesor.
Delo krepa človeka

r00k ::

Sem dal stari procesor not in dela :D Sicer sem ob podatke, ampak nima veze... Je pa čudno ker ta procesor ki sem ga dal na novo, je deloval 100%....

solatko ::

Veliko AMD procesorjev, se prodaja okvarjenih ali v delovnju crkne, kar se Intel-u ne dogaja spljoh.
Delo krepa človeka

hojnikb ::

sam zakaj bi mel procesor kej pretirano vpliva na delovanje diskovja, če je pa to stvar čipseta... Bizarno 8-O
#brezpodpisa

s6c-gEL ::

Bil je tudi primer na St, ko je nekdo par pinov na procesorju nevede zamazal s termalno pasto in mu ni zaznalo celotne količine rama.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: s6c-gEL ()

solatko ::

Kontroler za diskovje ne deluje pravilno pa imaš sranje. Podatki se pač obdelujejo v cpu, če ne deluje pravilno, se tudi komande ne izvajajo tako kot je treba.
Delo krepa človeka

r00k ::

s6c-gEL je izjavil:

Bil je tudi primer na St, ko je nekdo par pinov na procesorju nevede zamazal s termalno pasto in mu ni zaznalo celotne količine rama.


Hahaha to je tudi pr meni ;D In res so neki zajebavali rami pa sm dau 2 palčki ven (dal sem jih naknadno not, lahko da so tudi defektne) in dela...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik ne boota

Oddelek: Pomoč in nasveti
61499 (1385) Boomerang
»

Ne najde trdega diska pri inštalaciji windowsev

Oddelek: Pomoč in nasveti
172202 (2030) janch
»

Bios mi ne najde diska!! (na prenosniku)

Oddelek: Pomoč in nasveti
222594 (2281) skurjenc
»

SATA disk ???

Oddelek: Strojna oprema
101574 (1348) neres
»

Kateri disk 200 gb

Oddelek: Kaj kupiti
131376 (1047) ganzi

Več podobnih tem