Forum » Pomoč in nasveti » Google Chrome - čuden text
Google Chrome - čuden text
mateii ::
Po zadnje updateu se mi je nekako pojavil čuden text, tak nečitljivo, zlo grdo so zlezne črke skupaj.
Ma kdo kako idejo kako se tega rešit? Sem pobrisal pa še 1x inštaliral chrome pa ne pomaga, gledal sem na netu pa mam vse nastavljeno tak ko ma chrome kao default...ne vem kaj še lahko postorim, kaki nasveti?
Kot da je neka manjša nagužvana pisava...tak zelo moteče pri branju, prej je blo pa vse ok
Ma kdo kako idejo kako se tega rešit? Sem pobrisal pa še 1x inštaliral chrome pa ne pomaga, gledal sem na netu pa mam vse nastavljeno tak ko ma chrome kao default...ne vem kaj še lahko postorim, kaki nasveti?
Kot da je neka manjša nagužvana pisava...tak zelo moteče pri branju, prej je blo pa vse ok
- spremenil: mateii ()
garamond ::
Tole ni bug in je mišljeno, da izgleda tako. Gre za novejši izris pisave, z bolj natančnimi presledki in obliko na račun berljivosti. Spletne pisave so boljše v večjih velikostih -- preveri prej in potem.
Izklopi se tukaj: chrome://flags/#disable-direct-write Poišči pod DirectWrite.
Opomba: Slo-Tech nepravilno prikaže originalno sliko kot stisnjeno po dolžini.
Izklopi se tukaj: chrome://flags/#disable-direct-write Poišči pod DirectWrite.
Opomba: Slo-Tech nepravilno prikaže originalno sliko kot stisnjeno po dolžini.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: garamond ()
no comment ::
garamond ::
Eno je bug, ko se pisava ne pokaže tako, kot bi morala -- recimo se prikaže krepka različica kot pri Gill Sans.
Drugo pa je način, s katerim se posamezno pisavo prikaže. Recimo, Mac OS X ima svojega, prav tako Linux in Adobe. V Windows ima novejši način ime DirectWrite in ga mora uporabiti program (zaradi združljivosti za nazaj ni privzeto sistemsko uporabljen). IE je uporabljal DirectWrite že od kakšne verzije 9 ali 10, prav tako FF že precej časa (nisem pa prepričan, če je v FF to privzeta možnost). Chrome končno ne zaostaja več :P
Uporabniki pa seveda lahko opazijo spremembe. Jaz recimo imam rajši spremembo, res pa je, da ima moj monitor več kot 100 DPI, kjer pa DirectWrite izgleda res zablurano.
Drugo pa je način, s katerim se posamezno pisavo prikaže. Recimo, Mac OS X ima svojega, prav tako Linux in Adobe. V Windows ima novejši način ime DirectWrite in ga mora uporabiti program (zaradi združljivosti za nazaj ni privzeto sistemsko uporabljen). IE je uporabljal DirectWrite že od kakšne verzije 9 ali 10, prav tako FF že precej časa (nisem pa prepričan, če je v FF to privzeta možnost). Chrome končno ne zaostaja več :P
Uporabniki pa seveda lahko opazijo spremembe. Jaz recimo imam rajši spremembo, res pa je, da ima moj monitor več kot 100 DPI, kjer pa DirectWrite izgleda res zablurano.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Chrome za Windows postal 64-bitni (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Brskalniki | 36964 (30925) | Tr0n |
» | Čudno besedilo v FirefoxuOddelek: Pomoč in nasveti | 585 (513) | Hayabusa |
» | Firefox 4 prihaja 22. marca (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Brskalniki | 16265 (13763) | McGregorSL |
» | Chrome daleč najpočasnejši v HTML5 izrisovanju (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Brskalniki | 19516 (16844) | MrStein |
» | Novice iz RedmondaOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 9309 (8153) | Poldi112 |