» »

Projekt: Ojačanje GSM signala na telefonu za telebane

Projekt: Ojačanje GSM signala na telefonu za telebane

Ikspe ::

Vsak se je že srečal s težavo šibkega signala svojega telefona, ko sogovornika ne moreš poklicat, ali pa ga slabo slišiš.
Da bi to težavo zmanjšali na minimum, se bomo s skupnimi močmi razpisali kako ojačati GSM anteno in kakšne težave se med posegom pojavljajo.

Pred sabo imam dva stara mobilnika; Motorolo W375 in Sony Ericssona K660i. Ericssonu 10 ur priklopa na kabel žal ni bilo dovolj in sumim, da mu je po dolgem času spanja odpovedala baterija, amen

Zato začnimo z Motorolko:
- Ko sem začel sem se vprašal kakšen je sploh antenski priklop in kje se nahaja. Ugotovil sem da obstajajo telefoni, ki imajo antenski priklop do katerega ponavadi prideš ko odstraniš zadnji pokrovček telefona in pa drugi, ki tega priklopa sploh nimajo in si brez poznavanja elektronike, gotof.
Na srečo moj aparat ima antenski priklop.
- V roke sem vzel še živečo Motorolo in z njo stopil v klet. Vesel spoznam da v enem od prostorov na telefonu ni niti ene črtice.

- Stopim nazaj za mizo in se lotim operacije: Iskanje antenskega priklopa.
Ugotovim da mi do antenskega priklopa na tem telefonu ni treba stikati zadnjega pokrova, ampak samo okrogel gumijast zamašek tik nad pokrovom.
Ker pa do priklopa v globino znaša kak centimeter, sem, da bi si priklop bolje ogledali, telefon razstavil.

- Dokaz je viden na spodnjih fotkah

- Začelo se je iskanje na kak način se lotiti antene. Zato sem možgane izklopil in vklopil youtube. In sem našel način viden na linku!!

- Po polurnem laufanju za ustrezno žico, ki bi pasala v luknjico in sumljivem buljenju Pehte izpod stola če je z mano še vse vredu, sem nazanje obupal in začel resno tuhtat kako bi stvar rešil drugače.
Prepletena žica namreč ni rešitev, ker ne bi hotla v luknjo, če pa že bi, potem ne bi hotela ostat notri.
Zabliskalo se je in v trenutku sem vedel. Vzel sem fine klešče in z njimi zgrizel zunanji del priključka, da je ostal samo še spodnji-notranji, katerega bi se naj dotaknila žica na youtube. Upanje da bom žico nalotal na spodnji del, je kaj hitro ovenelo ker je bila tam samo slab millimeter široka žička, debeline \\\nekaj stotink/// milimetra. Kaj vse sem pacal potem, raje ne bom pisal, ker se lepilo na srečo še ni posušilo.

- Od lepljenja se zato raje vrnem nazaj na razmišljanje, preden se lotim kakega drugega poskusnega telefona:
Če obstaja priklop, obstaja seveda tudi nekaj kar se na ta priključek priklopi. To pomeni da mora obstajat v trgovini tak priključek, ki se bo veselo pritrdil na tisti priključek, pred tem pa bomo nanj pritrdili žico.
Iskal sem iskal, iskal, in še enkrat iskal, in ker nisem vedel kaj točno iščem, nisem našel. Nisem našel ker nisem vedel kako se priključku reče in tudi zato ne, ker je zadeva tako majhna da jo je med poplavo priključkov na internetu težko opaziti.
Mogoče pa kdo od vas ve kako se zadevi reče in mogoče celo ponodil link, kjer ta neznani telefonski priključek menjajo za €vre.

Ja, dragi telebani, predrage telebanke in vsi ostali, to pač ni bila zgodba iz Hollywooda ampak realna zgodba, ki ima zato vse pravice da se konča slabo.
Sedaj pa bomo s skupnimi močmi poskrbeli da se bodo tovrstne operacije v čim večjem številu končale z lepšim koncem ane.
Zato kar na plan z idejami, še raje pa z izkušnjami...

BladE_ ::

External antenna connector

Sicer se ne "zatakne" na konektor ampak se prisloni... to se je včasih uporabljajo na nosilcih za v avto(in podobno), zdaj dosti novejših telefonov sploh nima več dostopa do tega konektorja(zaprt v ohišju)...
Akcija - Reakcija

Spajky ::

Ja, to je bil konektor za zunanjo anteno na avtu in bi moral oklep (masa konektorja ostat-gre na oplet kabla do antene!) ali pa se nabavi močnejšo gsm antenco L oblike za pripopat na telefon.

Vsekakor par dBi več signala kot z interno antenco na tiskanini! Podobno kot snemljive antence na Usb-wifi ključkih! Jest vem, da moja stara Ericson Reglja z zunanjo anteno na vrhu je lovila povsod, tudi v gozdu, kjer ni noben šminkerski telefon delal ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Ikspe ::

Naj samo omenim da je poštarca prijazno vzela omenjeno Motorolo v roke, jo prižgala, odprla pokrovček, ven vzela baterijo, odčitala številko, pogledala v računalnik in rekla: za vaš telefon vam lahko ponudim 20 centov. Zahvalil sem se in s telefonom odmaširal domov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ikspe ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linksys WRT54GL (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
516735 (3090) Senitel
»

Wifi oddajnik

Oddelek: Operacijski sistemi