Forum » Omrežja in internet » Kateri konektor je to?
Kateri konektor je to?
BlaY0 ::
Kateri konektor je tole (spodaj levo na modemu):
...rabil bi namreč pigtail na FME ali RP SMA za priklop zunanje antene na tale modem. Če se ne vidi dobro, na sredi je luknjica in ne pin tako kot pri U.FL (IPEX) konektorjih, ki so pogosti na WiFi napravah. Poleg tega pa je še manjši.
...rabil bi namreč pigtail na FME ali RP SMA za priklop zunanje antene na tale modem. Če se ne vidi dobro, na sredi je luknjica in ne pin tako kot pri U.FL (IPEX) konektorjih, ki so pogosti na WiFi napravah. Poleg tega pa je še manjši.
- spremenilo: BlaY0 ()
Ta slikca je v bistvu ful švoh ker prikazani konektorji niso v enakem razmerju. Tukaj zgleda kot da je SMA tako velik kot N, je pa v bistvu skoraj za polovico manjši. Tale na moji sliki je res miniaturen in ga nisem našel nikjer.
Še ena fotka enakega konektorja:
Še ena fotka enakega konektorja:
Zgodovina sprememb…
Ni. Če dobro pogledaš vidiš, da je na sliki (moji) zunanji del masa, znotraj je črna izolacija in na sredi te izolacije luknjica kamor pride pin nasprotnega konektorja. Torej ravno obratno kot pri MMCX. In ne vem če ima vse skupaj 2 mm premera.
NeMeTko ::
To je pa isto kot U.FL. Dosti pogosta zadeva na PCB-jih WiFi naprav. Levi del je priheftan na PCB. Ta z moje fotke je še manjši.
Zgodovina sprememb…
Še manjšega (od 2,5mm) standardnega konektorja ne najdem.
Malo poguglaj slike za UMCX, da se prepričaš, da to res ni to.
Malo poguglaj slike za UMCX, da se prepričaš, da to res ni to.
Jaz tudi ne, zato sem pa tukaj prašal.
Guglam že dva dni
Drugače pa gledam zadevo, jo imam pred sabo. Eno in drugo pa je ta ki ga iščem bistveno manjši.
Guglam že dva dni
Drugače pa gledam zadevo, jo imam pred sabo. Eno in drugo pa je ta ki ga iščem bistveno manjši.
Kaj pa je to za en adapter?
Si to luknjo sam izvrtal v ohišje, ali je tam že originalno?
Morda se pa da iz podrobnejših podatkov adapterja izluščiti kakšno informacijo o tem priključku?
Si to luknjo sam izvrtal v ohišje, ali je tam že originalno?
Morda se pa da iz podrobnejših podatkov adapterja izluščiti kakšno informacijo o tem priključku?
To je drugače 3G/UMTS modem Novatel Wireless MC950D. Luknja je že bila, samo ena nalepka je bila čez. Zdaj sem razdrl še enega, ZTE MF668 in ima notri pod pokrovom tudi en tak konektor.
BladE_ ::
Nekako se temu reče zunanji antenski konektor in ga imajo skoraj vsi(če ne vsi) telefoni, usb modemi... in se uporablja za radio teste(kolikor sem jaz to delal)...
Mislim, da gre za tole zadevico
Mislim, da gre za tole zadevico
Akcija - Reakcija
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BladE_ ()
Če iščeš pod 'external antenna' za MF668, se ponavadi navaja TS-9 adapter npr.: http://stores.ebay.com/Rf-Cable-Assembl......
Ta adapter sem srečal tudi pri nekih navedbah za Novatel, čeprav prav na njihovi strani piše, da MC950D kvazi sploh nima priključka za eksterno anteno...
Vsekakor se najde nekaj uporabnih zadetkov, če guglaš ime adapterja + 'external antena'
Ta adapter sem srečal tudi pri nekih navedbah za Novatel, čeprav prav na njihovi strani piše, da MC950D kvazi sploh nima priključka za eksterno anteno...
Vsekakor se najde nekaj uporabnih zadetkov, če guglaš ime adapterja + 'external antena'
TS9 pigtail imam. Problem je, da je tale ZTE dokaj nezanesljiv (crkuje mi na par ur delovanja pa še nisem točno ugotovil zakaj), zato iščem alternativo za MC950D, ne bi pa rad dajal 35 EUR + za nek induktivni adapter, če pa je tam ta konektor, ki bi ga eventuelno lahko izkoristil. ZTE je čisto zadelan v plastiko in se greje kot hudič, medtem ko ima tale MC950D "prezračevalne reže" in je relativno hladen v primerjavi z ZTE-jem.
To je drugače 3G/UMTS modem Novatel Wireless MC950D. Luknja je že bila, samo ena nalepka je bila čez. Zdaj sem razdrl še enega, ZTE MF668 in ima notri pod pokrovom tudi en tak konektor.
Iz tega sem sklepal, da sta na obeh ista konektorja.
Torej, če sedaj prav razumem, je na ZTE 'primarni' konektor TS9. Ta, ki ga raziskuješ je pa 'skriti' servisni priključek, ki je enak, kot na Novatelu?
Tako je. Problem je pa tudi, da se se Novatel-a ne da razdreti, je vse zlimano skupaj, če ne bi gor že nalotal kakšen pigtail z RP SMA konektorjem na drugi strani.
BladE_ ::
Ja, to je to. A potem to dejansko ni uporabno za priklop zunanje antene ali pač?
Seveda, da je... ne vem pa točno kje je problem? Ne najdeš konektorja, da bi na modem priklopil anteno?
Akcija - Reakcija
Problem je, da dokler nisem vedel kako se imenuje, niti nisem imel podlage za iskanje. Zdaj moram samo še najti štacuno (v bližini) kjer bom nabavil tak konektor ali pa kar kompleten pigtail. Mogoče veš za kakšno?
To so tako specializirane reči, da res ne vem, kdo bi kaj takega lahko imel na zalogi.
Če pa naročijo posebej zate, bo pa znalo dražje ratati, kot če bi sam naročil preko eBay.
Pa tudi tam so adapterji za te submicro zadeve dragi, kot da bi bili iz zlata - začnejo se pri 40$ in gredo tudi preko 100$, odvisno od tipa - pri tem pa še vedno nisi 100% ali se gre za MS-156C ali kakšen drug tip. Nazadnje se ti lahko zgodi, da naročiš drag konektor, pa potem ugotoviš, da le ni čisto ta pravi.
Si kaj pomislil, da bi na proizvajalčev support pisal in direktno povprašal, kateri tip konektorja je pravi za ta model adapterja? Probat ne more škoditi? V najslabšem primeru ostaneš brez odgovora.
Bi pa istočasno še vprašal, če se da tisti port uporabiti za priklop eksterne antene, ali je namenjen zgolj testiranju na koncu proizvodnje oz. servisiranju.
Najslabše, kar se ti lahko zgodi je to, da nabaviš drag adapter, nazadnje pa ugotoviš, da tam ven sploh ne dobiš polnega antenskega signala.
Na, pa si le našel enega pocenskega. Pri tej ceni se nebi pretirano sekiral, če nebi bil čisto ta pravi. Pri 40$+ pa bi se....
Če pa naročijo posebej zate, bo pa znalo dražje ratati, kot če bi sam naročil preko eBay.
Pa tudi tam so adapterji za te submicro zadeve dragi, kot da bi bili iz zlata - začnejo se pri 40$ in gredo tudi preko 100$, odvisno od tipa - pri tem pa še vedno nisi 100% ali se gre za MS-156C ali kakšen drug tip. Nazadnje se ti lahko zgodi, da naročiš drag konektor, pa potem ugotoviš, da le ni čisto ta pravi.
Si kaj pomislil, da bi na proizvajalčev support pisal in direktno povprašal, kateri tip konektorja je pravi za ta model adapterja? Probat ne more škoditi? V najslabšem primeru ostaneš brez odgovora.
Bi pa istočasno še vprašal, če se da tisti port uporabiti za priklop eksterne antene, ali je namenjen zgolj testiranju na koncu proizvodnje oz. servisiranju.
Najslabše, kar se ti lahko zgodi je to, da nabaviš drag adapter, nazadnje pa ugotoviš, da tam ven sploh ne dobiš polnega antenskega signala.
Evo ga!
Na, pa si le našel enega pocenskega. Pri tej ceni se nebi pretirano sekiral, če nebi bil čisto ta pravi. Pri 40$+ pa bi se....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NeMeTko ()
Samo računaj na to, da tista vtičnica ni namenjena stalnemu pri/od-klapljanju. Boš moral zadevo nekako fiksirati gor, da se ne bo snemala, sicer se ti bo stvar kmalu razmajala.
Ah jasno, zadevo bom fiksiral gor za stalno (z epoksijem). Specifikacije pravijo, da zadeva zdrži recimo 100 "natikanj".
SplitCookie ::
Ne zdrži:)
Že po 10h dobi luft in začne opletati.
To mi deluje standard ko laptop konektor.
V najslabšem primeru vse skupaj odlotaš in gor zalotaš kabel. Pa še izgub nimaš na konektorju potem.
Že po 10h dobi luft in začne opletati.
To mi deluje standard ko laptop konektor.
V najslabšem primeru vse skupaj odlotaš in gor zalotaš kabel. Pa še izgub nimaš na konektorju potem.
SplitCookie> Prevoziš RDEČO ! jype> Ja? A to je kaj posebnega?
Ramon dekers> Ječa je lahko naravno okolje potem ko se adaptiraš.
jype> CPP ne spoštujem _NIKOLI_
Načeloma ta konektor sploh ni namenjen za uporabo ampak samo za testiranje (press down tip). Drugače pa verjamem, da ne zdrži toliko, če delaš kot svinja z mehom. Odlotat ne morem, ker ne morem zraven... ohišje je zlimano in bi ga moral polomit, če bi hotel karkoli lotat (bi drugače to že naredil, ker dejansko folk tako dela).
Ni samo za testiranje. V laptopih se uporablja za povezovanje kartice z anteno.
Narjen je tudi tako da omogoča delno gibanje.
Svinja z mehom - ne, ne velja.
Narjen je tudi tako da omogoča delno gibanje.
Svinja z mehom - ne, ne velja.
Ni res. Ta konektor je namenjen testiranju. To nu U.FL konektor, ki se uporablja za to kar praviš. Ne nabijaj kar nekaj ampak se najprej prepričaj oziroma dobro preberi o čem sploh govorimo/pišemo.
Zgodovina sprememb…
first_line ::
Super da si našel. Če boš kaj naprej z njim delal, naj ti bo v pomoč info, da mora biti kabel pri taki anteni nek super duper low loss nevem kaj. Menda poceni kitajske antene ravno zaradi tega bolj švoh lovijo (zunanje antene za mobitele). Pa še za vsako ferkvenco so nekaj različni.
Kabel za pigtail že imam (RG316), naprej je pa H155. Tiste antene so bolj kot ne joke (brez dobitka), ponavadi pa so še narobe narejene. Pomagajo ti samo če jih postaviš nekam, kjer je boljši signal.
Ni res. Ta konektor je namenjen testiranju. To nu U.FL konektor, ki se uporablja za to kar praviš. Ne nabijaj kar nekaj ampak se najprej prepričaj oziroma dobro preberi o čem sploh govorimo/pišemo.
Aja ? Zanimivo. Na pogled mi je delovala zadeva popolnoma enako
V prvem postu sem napisal:
Če se ne vidi dobro, na sredi je luknjica in ne pin tako kot pri U.FL (IPEX) konektorjih, ki so pogosti na WiFi napravah.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Iščem anteno za modem ZTE MF668Oddelek: Mobilne tehnologije | 2097 (1872) | Daniel |
» | Modem ZTE MF622 instant internetOddelek: Omrežja in internet | 1787 (1683) | BlaY0 |
» | Mobitel-ITAK poceni internet (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 11317 (8927) | bf4ed |
» | wireless mreža (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 12772 (9326) | pujsek_ |
» | Kater konektor je to in kje ga dobim?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1012 (950) | rfmw |