» »

Računalniško podjetje

Računalniško podjetje

Temo vidijo: vsi
«
1
2

sebi7 ::

V kratkem želim s kolegom odpret sp, in sicer nekaj podobnega kot je sosed.si
Zanima me ali ima kdo izkušnje z računalniškimi storitvami, in sicer kako se sme inštalirati strankam nelegalno programsko opremo (windowse,office itd)? Če ima kdo že kakšne izkušnje na tem področju, bi bil zelo vesel, če bi na kratko napisal/opisal.

Hvala za pomoč!
  • zaklenil: bluefish ()

bluefish ::

sebi7 je izjavil:

in sicer kako se sme inštalirati strankam nelegalno programsko opremo (windowse,office itd)?
Se ne sme. Sosed je bil tepen tudi zaradi tega.

MIHAc27 ::

Kot rečeno... nelegalno ne bo šlo. Če pa ima stranka svojo kodo oz. nalepko pa problema seveda ni.

Če bi bilo dovoljeno, kdo pa bi kupil za 150€ licenco za windows, če ti pa vsak mulac za 20€ to že naloži (nelegalno).

Hvala za odgovore. Vendar vseeno me zanima, kak manjša podjetja urejajo to zadevo, ko formatirajo in naložijo windowse za male pare? Recimo da preko teamviewerja krekaš windowse, in pol načeloma ne morejo dokazat da si to ti. Ali pa da ena tretja oseba uredi to?

blackbfm ::

ja, najbolš da staršem rečeš, pa če bo kaj narobe naj se mama zmeni

ZaphodBB ::

sebi7 je izjavil:

Hvala za odgovore. Vendar vseeno me zanima, kak manjša podjetja urejajo to zadevo, ko formatirajo in naložijo windowse za male pare? Recimo da preko teamviewerja krekaš windowse, in pol načeloma ne morejo dokazat da si to ti. Ali pa da ena tretja oseba uredi to?

Pozabi. Če stranka ima licenco, uporabiš to. Če nima, ji prodaš licenco ali pa ji ponudiš inštalacijo kake Linux distribucije.

carota ::

sebi7 je izjavil:

Teamviewer za komercialne namene ni zastonj.
Lahko dokažejo da si ti to naredil, ker jim izstaviš račun s postavko "Namestitev sistema".
Manjša podjetja kupijo računalnik z windows licenco, tako da se tista koda iz nalepke uporabi pri aktivaciji.

Bellzmet ::

Ja nič takšnega ne smeš instalirat.

Ta mala podjetja pač kradejo software. ČE bi prišel inšpektor bi ga bilo potrebno podkupit ali pa bi izdal opozorilo/kazen.

carota je izjavil:

sebi7 je izjavil:

Teamviewer za komercialne namene ni zastonj.
Lahko dokažejo da si ti to naredil, ker jim izstaviš račun s postavko "Namestitev sistema".
Manjša podjetja kupijo računalnik z windows licenco, tako da se tista koda iz nalepke uporabi pri aktivaciji.

Moj namen je, da inštaliranje sistema ne bi zaračunaval. Inštaliranje sistema bi bilo brezplačno. Vendar, kot sem iz odgovorov prebral, niti to se ne sme ali samo krekanje? A obstajajo kje na spletu kakšne bolj podrobne informacije o teh zadevah?

Kurzweil ::

@sebi7, težko sicer verjamem, da ti te stvari niso jasne, ampak lahko samo povem, da kakorkoli boš stvar obračal, bo stvar nelegalna. In tudi če boš crackal preko Team Viewerja ali karkoli podobnega imaš vedno riziko, da boš to inštaliral inšpektorju. Sem pa nekoč tudi sam delal v servisu in je tako, licence razen javne uprave, podjetij in redkih izjem neboš kar tako prodal oz. kot je nekdo pred mano povedal v teh časih raje potem vsakdo da tistih 20€ sosedovem mulcu, da mi slednje inštalira.

Nevem pa sicer kakšno računico imaš z s.p.-jem, če boš samo servisiral računalnike, pa še tu praviš, da neboš računal inštalacije Windowsev, potem ti povem, da se s.p.-ja ne dotikaj sploh. Takole na hitro, če sta s kolegom dva je to, kar se stroškov tiče:

2x službeni telefon 40€
1x računovodstvo 30-50€
2x minimalni prispevki 280€ (zdej po ta novem je menda 1 leto prispevek pol manjši)
---------------------------
In si na cca 650€, pri čemer nimaš ti od tega niti enega samega €. Torej če bosta hotela imet minimalno plačo cca 600€, bosta morala mesečno naredit 1850€ čistega dobička, seveda boš imel poleg še tisoč in eden strošek, kot je bencin, orodje, material,... pa si lahko kar na 2000€ zaokrožiš.

Naslednji problem je, če si takole serviser iz garaže, da nimaš zaloge strojne opreme, to pomeni, da te verjetno nebodo stranke čakale še dodatne 3 dni, da ti sploh dobiš strojno opremo. Če si imaš namen narediti zalogo, je to precej denarja in obenem rizik, če ne prodaš, ker potem spet izgubljaš na vrednosti.
Če ne znaš raztavit prenosnika, napajalnika, grafične,.... spajkat, čistit, testirat na nivoju, potem boš seveda imel vsak dan več sivih las oz. lahko pride še do večjega izpada prihodkov ob morebitni škodi ali posrednih stroškov stranke.

Naslednja zanimiva stvar je, da je malce šalabajzersko, ko nabaviš naprimer neko grafično kartico za stranko, ker bi jo rad menjal, če boš unovčil garancijo, boš imel spet stroške, če pa se boš hotel izognit in to dat v strošek stranki, da ti ona sama pošlje na morebitno garancijo, pa ji boš moral dat račun, tako da potem tu tudi ni zaslužka.

Nebi te rad odvrnil od dela, ampak mislim, da je bolje da si sedaj zastaviš ta vprašanje, kot pa čez 2 leti, ko boš imel minus na računu, ker sem videl preveč zgodb ljudi, ki so zaradi 4500€ subvencije osmešili sebe, svoj bančni račun in na koncu ostali še brez česa zaradi rubeža.

Mogoče najdi kakšen servis in si tam najdi službo, isto kolega, tako bosta po koncu službe mirno dihala in še mirneje spala.

Kar pa se tiče nelegalnih Windowsev, dokler si majhen, je malo možnosti, da te dobijo, prej kot slej pa boš naletel na kakšnega zavistnega pizduna, ki te bo hotel zajebat, kazni pa verjemi, da niso nizke, to v Sloveniji opravlja BSA, slednji pa vsako leto objavijo tudi kdaj imajo bolj obsežne akcije, ko lovijo piratske nepridiprave.

Invictus ::

sebi7 je izjavil:

Moj namen je, da inštaliranje sistema ne bi zaračunaval. Inštaliranje sistema bi bilo brezplačno. Vendar, kot sem iz odgovorov prebral, niti to se ne sme ali samo krekanje? A obstajajo kje na spletu kakšne bolj podrobne informacije o teh zadevah?

V čem je poanta da tega ne boš zaračunaval?

A nimaš namena ustvariti podjetje, ki bo poslovalo z dobičkom?

Razen seveda če imaš namen ustanoviti humanitarno fundacijo za računalnike. Čeprav je tukaj humanitarna definicja malo mimo ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Nummy ::

Ni treba nelegalno nalagat windows-ev. Dobiš jih že za male pare na g2, tudi po 15€, potem pa prodaš stranki za 40€... :)

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: [D]emon ()

...:TOMI:... ::

Lahko si ob stranki in stranaka sama klika, ti ji samo govoriš kaj naj klika. Tako si očiščen krivde, računaš samo asistenco oziroma pomoč.

Kaj je to g2?
Tomi

Če mislite, da boste s takimi manevri preslepili inšpektorja/tožilca/sodnika ste skrajno butasti. Mene to vedno čudi pri slovencih. Če bi toliko truda in kreativnosti vložili v opravljanje korektnih storitev, kot jih vložimo v natege - bi bili bolj uspešni, pa tudi po sodniji ne bi bilo treba hodit.

m0LN4r ::

Saj, glede nato kaki so slovenci je prvo kaj se bo zgodilo, da ga bo "stranka", ki je inšpektor ali nekdo, ki mu krade zaslužek prijavil. V roku par tednov, ko se razve kaj dela.
Saj mora inšpektorat obravnavat vsako prijavo.

A ni tako, da če imaš zaposlenega v s.p. mu moraš po zakonu dati vsaj minimalno plačo?
Evo in boš delal še na črno, da se temu izogneš.

Na koncu boš dobil 2-3 kazni od inšpekcij pa boš mel večni minus in rubeže za vratom.

Če bi blo to tak simple, bi že pred tabo odprl s.p v zadnji 10 letih vsak, ki je končal vsaj SERŠ pa nima dela.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Vzdevek ::

Ne vzemi tega osebno, pa vendar. Sprašuješ če je normalno/dovoljeno stranki namestit piratsko verzijo. Si prepričan, da želiš sploh odpreti podjetje?
Kaj pa vse ostale licence, ki jih boš potreboval že za samo delovanje servisa? Pa še ostali stroški, kot so ti že napisali.

Na tvojem mestu bi si prvo raje poiskal kakšno službo v tem poslu in potem dalje. Nimaš niti osnov za tako podjetje. Me pa drugače resnično zanima kvaliteta tvojih storitev.

Kaj pa vse ostale licence, ki jih boš potreboval že za samo delovanje servisa?

Bi blo boljše, če mu kr našteješ. Pa za vsak SW, za katere nima licence extra kazen.
Dokaz o tem, kdo je, kje živi in kaj misli delat ima že na forumu. Fertik.

No, razen če maš za kolega inšpektorja, potem vse to odpade :D
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

No, kaj pa delajo velika podjetja drugega, kot stalno iščejo luknje v zakonih, da se izognejo plačilu davkov? Pa to delajo tudi tuja podjetja, ne samo slovenska.

Lahko si pa še večja svinja, stranki nudiš asistenco, ona poklika, si inštalira sistem, nato pa ji na vrata pošlješ inšpekcijo.

Mislim, to so podle fore, vendar vse to se dogaja. Jaz bi z veseljem raje prepisal kodo z licence, uporabil licenčni medij, kot pa zaganjal nek program, ki povozi aktivacijo itd. Vendar nobeden pri zdravi pameti od domačih uporabnikov nima original pisarne, sploh pro verzije, licenčnih OS-ov je pa vse več, kar me pozitivno preseneča. Me pa jezi dejstvo, da je na original priloženem mediju tako veliko nesnage, da bi najraje ga zabrisal stran in inštaliral clean verzijo iz travnikov. Imam manj dela, kot očistit ta sistem.
Tomi

No, kaj pa delajo velika podjetja drugega, kot stalno iščejo luknje v zakonih, da se izognejo plačilu davkov? Pa to delajo tudi tuja podjetja, ne samo slovenska.

Eni hočemo dopovedat vašim glupim buticam, da v tem primeru luknje ni. Imaš na voljo Linux. Jaz vsakemu, ki pride k meni, da bi mu "naložil windowse" pa nima licence razložim, da tega ne bom naredil in čemu. Ponudim mu Ubuntu in LibreOffice, zaenkrat so vsi zadovoljni in ne pogrešajo Winsov in Offica.

Pridigo o zlobnih multinacionalkah, pa nesi v kako drugo temo.

Lahko si pa še večja svinja, stranki nudiš asistenco, ona poklika, si inštalira sistem, nato pa ji na vrata pošlješ inšpekcijo.

Stem si avtomatično sokrivec.

Jp, in kdo najaha najpogosteje? Mali.
Trade Republic 38MVDVXM

Ja, res je. Sem tudi jaz imel s seboj USB z Ubuntujem, ga naložil, uredil, nato pa sem čez 14 dni videl windows na računalniku. Naredil sem sizifovo delo.
Tomi

stb ::

...:TOMI:... je izjavil:

Ja, res je. Sem tudi jaz imel s seboj USB z Ubuntujem, ga naložil, uredil, nato pa sem čez 14 dni videl windows na računalniku. Naredil sem sizifovo delo.

Ampak teh Windowsov ti pa potem nikdar ni bilo potrebno administrirati, a ne? :D

49106 ::

Od kdaj je namestitev oken nezakonita :D

Ti se sprenevedaš ali res ne razumeš?

solatko ::

Namestitev OS windows ni nezakonita, če ne uporabiš orodij za aktivacijo. Stranka pa je dolžna urediti zakonitost programja, torej v 30-ih dneh kupiti licenco ali pa poklicati sosedovega mulca.

...:TOMI:... - Kaj pričakuješ drugega na računalo, kjer občasno otroci gonijo igrce?
Tudi mi smo starejšim instalirali free sistem, pa je zdržal samo do obiska vnukov.
Taki po navadi hitro priletijo z računalnikom, da naj jim uredimo sistem, da izgine opozarjanje, kako so žrtve piratske opreme, delovna verzija sistema windows in podobno. Ko jim povemo kakšna je cena za legalno rešitev problema, nas seznanijo z višinami penzij, željami vnukov po igranju igric...., skratka razložijo, da je problem zaradi vnukov, otrok. Odidejo praznih rok, vnučki, sosedovi mulci in otroci pa zadevo uredijo, mi pa postanemo nesposoben servis, k ene take malenkosti ne znamo urediti.
Takih po navadi ne vidimo več.
Delo krepa človeka

solatko je izjavil:

Stranka pa je dolžna
Stranka ni nič dolžna.

Seveda ne, lahko tudi počaka, da vse skupaj neha delovati. Servis ali trgovina ne more nikogar prisilit, da uporablja legalno programsko opremo, ne sme pa nelegalno, naredit legalno. Lahko samo svetuje stranki, kaj je najbolje, za posameznega uporabnika.
Delo krepa človeka

hojnikb ::

Nummy je izjavil:

Ni treba nelegalno nalagat windows-ev. Dobiš jih že za male pare na g2, tudi po 15€, potem pa prodaš stranki za 40€... :)

tist winsi niso nič kaj bolj legalni kot ti, ki jih dobiš na najbližjem travniku.
#brezpodpisa

mtosev ::

evo ena ideja. odpri podjetje katero bo učilo uporabo računalnikov, tablic, smart phonov in drugega manj veščih uporabnikov
maš veliko več možnosti za uspeh kot se jebati z ljudmi in piratskim stuffom
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

mtosev je izjavil:

evo ena ideja. odpri podjetje katero bo učilo uporabo računalnikov, tablic, smart phonov in drugega manj veščih uporabnikov
maš veliko več možnosti za uspeh kot se jebati z ljudmi in piratskim stuffom

Pa tarifo prilagodit penziji :D
Trade Republic 38MVDVXM

Torej delaš zastonj!:'(
Delo krepa človeka

M.B. ::

Pa za servisiranje računalnikov zgleda potrebuješ še obrtno dovoljenje:
Šifra dejavnosti:95.110

Ime: Popravila in vzdrževanje računalnikov in perifernih enot:

Minimalna poklicna usposobljenost :NPK- vzdrževalec računalniške strojne opreme, strokovni sodelavec za računalniške sisteme in omrežja

Vir: Mladi podjetnik.si
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

Hvala za odgovore, na večino vprašanj ste mi odgovorili. Torej da še pojasnim za kaj se gre, in sicer kolega odpira popoldanski sp, ki bo za začetek zaradi majhnih stroškov samo bolj kot ne raziskava trga. Jaz bom pri tem pomagal v ozadju (uradno je to črno delo). Vse stike z strankami opravlja kolega. Primarna stvar bo pri nas KVALITETA opravljenih storitev, in sicer imava neke ideje, katere so dokaj inovativne na tem področju, predvsem zaradi šlampastega dela konkurence. In v to spada to, da sistem, ki ga namestimo naj deluje brezhibno, ali legalno ali ne, rezultat je pomemben, torej zadovoljna stranka! Uporabljala bova brezplačne programe ter na našem sistemu, za primer obiska inšpekcije bodo nameščeni linuxi. Če se bo firma obnesla, bom pa vseeno uredil, da bodo tekli licenčni windowsi. Vendar za zagon, ter da nas trg opazi, morava za začetek delovat izredno poceni.

Tovrstna oblika dejavnosti je primerna za posameznika, ki ima plačilo prispevkov za socialno varnost urejeno prek zaposlitve v drugem podjetju, ali pa je to rešeno s socialnim statusom, kot je to v primeru upokojenca. Obstajata dve takšni skupini oseb: Osebe s statusom:

upokojenca,
zaposlenega za polni delovni čas

Do nedavnega je posebna oblika popoldanskega s.p. obstajala tudi za študente, in sicer študentski s. p. S 1.1.2013 je bila ta oblika ukinjena.

Dopolnilna dejavnost
Trade Republic 38MVDVXM

mihec87 ::

Z tem napol zastonj bosta v nogo ustrelila sebe ter še konkurenco..Ker ko boš kar naenkrat dvignil cene bodo stranke šle..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mihec87 ()

shadeX ::

To sploh ni nujno. Če je kvaliteta dela odlična, večina strank ostane.

Nato te pa ob izidu nove verzije sistema spet prosijo za nelegalno namestitev...

Master_X ::

M.B. je izjavil:

Pa za servisiranje računalnikov zgleda potrebuješ še obrtno dovoljenje:
Šifra dejavnosti:95.110

Ime: Popravila in vzdrževanje računalnikov in perifernih enot:

Minimalna poklicna usposobljenost :NPK- vzdrževalec računalniške strojne opreme, strokovni sodelavec za računalniške sisteme in omrežja

Vir: Mladi podjetnik.si

Po Uredbi o obrtnih dejavnostih iz leta 2013 ni več videti minimalne poklicne usposobljenosti za 95.110. Se pa definitivno še naprej izvaja NPK - vzdrževalec računalniške strojne opreme, komu na čast sicer ne vem.

Nono, če je tako zelo kvalitetno potem nekaj časa niti popravljat nebo treba.

Človek, če že misliš nelegalno opremo uporabljat (inšpektor) pa na črno delat (inšpektor), si vsaj skrij osebne podatke s profila.
Aja, samo linuxe boš pokazal inšpekciji? Ostala orodja nič ne rabiš?
S tole temo si vsem, tudi googlu povedal, kdo si pa kaj misliš delat. Hjao. Tolko o profesionalnosti in kvaliteti. Najboljše da na vaško oglasno desko daš.

Pa takšen človek misli odpirat servis.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Šimpanz ::

Model tebe bo BSA odkrila še preden bo prva stranka odšla od vaju. Odkar so HarveyNormani in BigBangi nehali nalagati nelegalne winse so se osredotočili na računalniške servise. K vama bo prišel starejši gospod z prošnjo da mu naložita nelegalne winse, kar bosta seveda naredila. Potem pa hop cefizelj, kazen od 5-10k eur ter nakup nelegalne opreme. Aja pa še v časopisu moraš objaviti kar si delal. Super začetek poslovne kariere ane.

mat xxl ::

Točno tako, in ja lotevajo se celo ultra malih. Sam v svoji firmi, ki ima sicer povsem drugo dejavnost včasih komu kaj pomagam in ravno tako so me klicali in me silno prosili, no sem rekel če dobro plača, jim pa pomagam, posebej ker so se zgovarjali, da me je priporočila neka stranka, s katero res delam in so pritovorili prenosnik do mene. To je bil prenosnik kupljen z licenčnimi Winsi in želeli so Office .... :) Sem jim pojasnil, da lahko dobijo Open Office ali pa MS Office, ki ga morajo potem še aktivirati, ko kupijo ključe, so zelo moledovali, pa bi plačali kar keš pa to, pa sem rekel rade volje kak odprtokodni program ali Shareware pa so tako prosili. Ko sem res vse odklonil, so se pa predstavili, kot BSA ki izvaja navidezne nakupe in prosili, če lahko pogledajo licence , sem dovolil, ker nimamo nič takega in so se poslovili. Tako, da ja za kolega ... je eno za stranko, pa vam ne uide taka kazen, da boste vse zgoljufano vrnili.... večkratno.

sebi7 je izjavil:

Hvala za odgovore, na večino vprašanj ste mi odgovorili. Torej da še pojasnim za kaj se gre, in sicer kolega odpira popoldanski sp, ki bo za začetek zaradi majhnih stroškov samo bolj kot ne raziskava trga. Jaz bom pri tem pomagal v ozadju (uradno je to črno delo). Vse stike z strankami opravlja kolega. Primarna stvar bo pri nas KVALITETA opravljenih storitev, in sicer imava neke ideje, katere so dokaj inovativne na tem področju, predvsem zaradi šlampastega dela konkurence. In v to spada to, da sistem, ki ga namestimo naj deluje brezhibno, ali legalno ali ne, rezultat je pomemben, torej zadovoljna stranka! Uporabljala bova brezplačne programe ter na našem sistemu, za primer obiska inšpekcije bodo nameščeni linuxi. Če se bo firma obnesla, bom pa vseeno uredil, da bodo tekli licenčni windowsi. Vendar za zagon, ter da nas trg opazi, morava za začetek delovat izredno poceni.

Jaz mislim, da razmišljaš pravilno in da ti bo v poslovnem svetu uspelo. Mogoče ne s tem projektom, mogoče ne z naslednjim, enkrat pa sigurno. Srečno.

Glede licenc ti svetujem, da se obrneš na Microsoft in si urediš kak reseller popust. Sčasoma boš dobil boljše pogoje, če slučajno ne dobiš nič pa ne pozabi vprašati kaj moraš storiti, da boš nekaj dobil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZaphodBB ()

hojnikb ::

če se stvar aktivira, še to ne pomeni, da je stvar legalna.
#brezpodpisa

m0LN4r je izjavil:

Nono, če je tako zelo kvalitetno potem nekaj časa niti popravljat nebo treba.

Človek, če že misliš nelegalno opremo uporabljat (inšpektor) pa na črno delat (inšpektor), si vsaj skrij osebne podatke s profila.
Aja, samo linuxe boš pokazal inšpekciji? Ostala orodja nič ne rabiš?
S tole temo si vsem, tudi googlu povedal, kdo si pa kaj misliš delat. Hjao. Tolko o profesionalnosti in kvaliteti. Najboljše da na vaško oglasno desko daš.

Pa takšen človek misli odpirat servis.

Glede na to da se dolgo poznava, se zdaj malce zamisli, kakšen prijatelj si.

Tule sem zato, da dobim koristne informacije in iščem ljudi, ki imajo izkušnje na tem področju, prav zaradi tega, da se izognem težavam. Če si dobro prebral, ne odpiram jaz servis. Jaz tule poskušam pridobit izkušnje drugih ljudi, tako slabe kot dobre, da bom kolegu pomagal. Moj namen in glavni cilj je rezultat, kar pomeni 100% zadovoljna stranka, ne pa država in inšpektorat.

Če me hočejo najt, me lahko najdejo tudi brez objavljenih osebnih podatkov.

111111111111 ::

Raje ne pomagaj kolegu s takim odnosom, ker boš še njega potunkal.

Če mislita furat na dolgi rok, glede na tvoje komentarje ne bo šlo, ker nikoli ne moreš imeti 100% zadovoljnih strank, brez da bi delal izgubo, ker te vedno najde en nategun in zateženec, ki ti podre statistiko. :)

Zgodovina sprememb…

Vzdevek je izjavil:

Ne vzemi tega osebno, pa vendar. Sprašuješ če je normalno/dovoljeno stranki namestit piratsko verzijo. Si prepričan, da želiš sploh odpreti podjetje?
Kaj pa vse ostale licence, ki jih boš potreboval že za samo delovanje servisa? Pa še ostali stroški, kot so ti že napisali.

Na tvojem mestu bi si prvo raje poiskal kakšno službo v tem poslu in potem dalje. Nimaš niti osnov za tako podjetje. Me pa drugače resnično zanima kvaliteta tvojih storitev.

Normalno je vsekakor.

Ja prepričan sem, kajti če nikoli ne bom poskusil, se bom lahko samo kasneje po glavi čohal. Tudi če ne uspe, bom lahko iz izkušenj povedal, da ne gre. Ker nisem tisti, ki iz varnega fotela doma s pico v roki deli pamet, kak slabo nam gre. Hočem stvari na lastni koži izkusit in se iz tega učit. Vendar pametno in zato sprašujem stvari zaenkrat še tu. Mislim da sem premalo napisal, da bi mi lahko kdo napisal, da nimam niti osnov. Vidim kakšna korupcija in nateg se dogaja vsepovsod. In na tem želim malce popravit s tem, da strankam nudim tisto, kar plačajo. Pa tudi če nekaj mescev ne bova s kolegom imela dobička. Znam živet skromno.

Država pa si ne zasluži, da bi mu blagajno polnil. Kakšen programček, ki pa je res vreden denarja, pa bom tudi kupil.

[D]emon ::

sebi7 je izjavil:

Moj namen in glavni cilj je rezultat, kar pomeni 100% zadovoljna stranka, ne pa država in inšpektorat.

Če me hočejo najt, me lahko najdejo tudi brez objavljenih osebnih podatkov.

Ti si pa res talent, ja. Si ze dovolj napisal. Rajsi si najdi sluzbo pri kakem servisu racunalnikov kot pa da tole prcas. Kolega naj pa sam sebe v drek rine s piratsko programsko opremo.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

111111111111 je izjavil:

Raje ne pomagaj kolegu s takim odnosom, ker boš še njega potunkal.

Če mislita furat na dolgi rok, glede na tvoje komentarje ne bo šlo, ker nikoli ne moreš imeti 100% zadovoljnih strank, brez da bi delal izgubo, ker te vedno najde en nategun in zateženec, ki ti podre statistiko. :)

veš naša ideja se je porodila, ko sem izvedel, da podobno podjetje, ki deluje v okolici, propada. In to zaradi pohlepa in natega strank. Saj če ne gre drugače, bova pač nudila samo licenčne windowse. A obstaja kakšna info točka, kjer se da s kakšnim pravnikom se o teh zadevah posvetovat? Ker tile zakoni so kar nadležni za brat :)

SeMiNeSanja ::

Saj ni problema... stranki daš za podpisat papir, da je ona zahtevala inštalacijo nelegalnega programja in si rit pokriješ.

Samo katera stranka ti bo podpisala tak papir in sama sebi kopala jamo?

Res ne vem, kakšne zakone rabiš študirat, da bi vedel, da nimaš kaj inštalarat nelegalno programsko opremo.
Ne samo to, lahko te še 'propadajoče podjetje' obtoži nelojalne konkurence. Ne vem sicer kaj to lahko za sabo potegne, ampak verjetno ne želiš tega na lastni koži preveriti?

[D]emon ::

sebi7 je izjavil:

Ja prepričan sem, kajti če nikoli ne bom poskusil, se bom lahko samo kasneje po glavi čohal. Tudi če ne uspe, bom lahko iz izkušenj povedal, da ne gre.

A ti si eden tistih, ki so kot otroci tlacili roko v ogenj ? :)
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft zahteva popis programske opreme (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
17336584 (21651) Mavrik
»

Inšpekcija: podatki na mreži, prenosni mediji, kriptirani podatki? (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
5314714 (12731) noraguta
»

Piratstva v Sloveniji sicer malo manj, a BSA ni najbolj zadovoljna

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
4114046 (10134) technolog
»

Enaa + računalnik brez OS (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Operacijski sistemi
10616025 (11067) Zvezdica27
»

SOSED d.o.o. v policijski preiskavi. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9523028 (18489) ThinkPad

Več podobnih tem