» »

Kje bi lahko dobil ventilator za ta cpu cooler

Kje bi lahko dobil ventilator za ta cpu cooler

Volta ::

Pred leti sem kupil hladilnik za cpu Akasa AK-968, pa se mi je pred kratkim odlomil en plastičen delček na ventilatorju in mi zdaj zaradi tega vibrira cela mašina. Cooler drugače deluje ok, menjal bi le ventilator na njem, ker se ga da brez problema sneti in zamenjati, zato se mi zdi nesmiselno kupovati novega. Problem je le, da nikjer ne najdem samo ventilatorja, zato vas naprošam za pomoč. Več info o coolerju je tukaj:

http://www.akasa.com.tw/search.php?seed...

http://www.mimovrste.com/hlajenje-pc/ak...

Personanonim ::

Kaj ko bi kar kontaktiral proizvajalca?
"The internet - like a training camp for never amounting to anything."

oglaf.com

A misliš, da bi se mi časovno/finančno to res splačalo? :) Stvar bi potreboval čimprej in seveda čim ugodneje, saj ne rabi bit original ventilator, samo pasat more gor.

Personanonim ::

Ne vem sicer kako je pri Akasi ,ampak se mi je že dogajalo ,da sem se znašel na kakšnem forumu, ko so se uporabniki hvalili ,kako so jim proizvajalci ob ustrezni dokumentaciji(garancija,račun itd.) zastonj poslali kako malenkost od nadomestnih delov...verjetno na newegg...nič te ne stane če vprašaš ,kako je s tem pri njih..če ne pa poglej na bolho če kdo prodaja kaj podobnega ali ebay.

Lahko pa kupiš nek "tih" ventilator ustreznih dimenzij pa ga DIY namontiraš na cooler.

Meni osebno so v redu od Arctic Cooling

Imam tri v ohišju.Jih HDD preglasi:)
"The internet - like a training camp for never amounting to anything."

oglaf.com

SeMiNeSanja ::

Preveri, če ima Cool-PC kaj takega. Včasih si pri njih dobil tudi kaj eksotičnega, kar se drugod ni dalo dobiti....

hojnikb ::

mah, tole ma 92mm fan gor, ki spet ni tak nestandarden... To bi mogu dobit v vsaki mal bol založeni trgovini
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

mah, tole ma 92mm fan gor, ki spet ni tak nestandarden... To bi mogu dobit v vsaki mal bol založeni trgovini

Tud jaz sem razmišljal o tem in že počekiral malo po trgovinah. Rabil bi pa takega, katerega obrati se lahko kontrolirajo prek plošče (da mi ne bo ružil skoz na polnih), kar pri večini teh ventilatorjev ne pride v poštev ker se vrtijo s stalno hitrostjo. Po drugi strani pa če dobro pomislim, bi tud običajen vent naredil svoje, če bo le dobro hladil in ne bo preglasen. Kak nasvet?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Volta ()

solatko ::

Vse ventilatorje, ki imajo štiri pinski priklop, krmili matična plošča.
Delo krepa človeka

Se mi je zdelo. Edini problem je najt 92mm 4 pinski ventilator 8-)

Volta je izjavil:

Se mi je zdelo. Edini problem je najt 92mm 4 pinski ventilator 8-)

Ne boš rekel, da nisi našel primernega na strani Cool-PC? Ali so predragi?

Nwanko ::

SeMiNeSanja - uf, gledal sem povečini tiste na zalogi in sem spregledal, ker je velika večina 3 pinskih :)) Ni mi problem dat 10eur za ventilator ki mi bo dobro služil, bolj me skrbi za to da bo dobro hladil in obenem ne bo glasen kot traktor.

Nwanko - Tnx!

Žal pri ventilatorjih ni nujno, da drži tista "malo denarja, malo muzike"....

Lahko se opečeš tako pri dragem, kot poceni ventilatorju. Žal.

Itaq.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Namizni računalnik in glasni ventilator

Oddelek: Pomoč in nasveti
413742 (2059) ST-777
»

cpu fan error - Athlon II X4 Quad 620 AM3 2.6 - kaj kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
201968 (1633) maia
»

Temperatura procesorja med 55 in 68 stop. C

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
462860 (2025) IvoJan
»

Hladilnik za e6400?

Oddelek: Kaj kupiti
482704 (2075) AapocalypseE
»

Hladilnik za q6600