» »

Pleskanje sobe

Pleskanje sobe

Kleemen ::

V kratkem bom prepleskal sobo (sam) in zanima me katero barvo najbolj pirporočate tako da bo za par let dobra, sicer pa standart bele barve.

Hvala za nasvet.

noob96 ::

jupol all the way

dragonlord ::

jupol citro ali spektra!

Unknown_001 ::

Jupol je v redu, pa Helios tudi ni slab. Skratka s preverjenimi zadevami ne moreš falit. Predvsem pa je vežno da je pred barvanjem DOBRO pripravljena barvana površina. Kar vključuje omet, temeljno barvo in vse kar zraven paše, pa ne bo problemov. Če stena ni ustrezno pripravljena bo še tako OH in SPLOH barva na koncu izpadla kot drek in bo v kratkem začela odpadati, se napihovati,... Ampak ajde, če predpostavimo, da gre zgolj za menjavo barve je vse skupaj zihr že pripravljeno in boš naredil samo površinski premaz. Prej pa seveda počisti kar se da in pri opravilu ne pozabi na zaščito podna in ostalih zadevščin :D.

PS. če imaš v sobi radiator, ne bodi len in ga odstrani (zapri ventile, počakaj da se voda steče, odmontiraj,...), ter prebarvaj zadevo kot se zagre in verjemi da mi boš še hvaležen za ta nasvet, se pravi odstrani od zidov kar se da in ne zgolj okol pobarvat.
Ampak sej vem da to že vaš, sam za zihr vsakega spomnim, ker niso vsi tolk da bi se v detajle spuščal.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Kleemen ::

Najlepša hvala za info. :)

Raptor hvala za vse besede, se bom potrudil. Pa tudi res je da sem sobo že enkrat barval, tako da je vse res kar si napisal in ne bi smelo bit problema. Zanimalo me je predvsem glede barve, zadnjič sem imel jupol in je bilo super, tako da mislim da bo sedaj isto. :)

Kleemen ::

Janac ::

Belo barvo?

menjalnik ::

Jest bi dal svetlo modra8-)

Kleemen ::

Bela obvezno. :)

francek1 ::

Na beli se najlepše vidi, ko razmažeš polnega komarja tako da ja, belo! Zdaj pa resno; edino belo lahko popravljaš tako, da se odtenek ujame, razen če si verižni kadilec...
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

black ice ::

Kleemen ::

haha francek res je :D sicer pa sem ubil že kaj nekaj komarjev in po 5 letih brez pleskanja skoraj ni madeža.. pa bela mi je najbolj všeč ker se jo nikoli ne naveličaš (zelena, modra izpadejo ful hudo ampak se bi po naprimer enem letu sigurno naveličal in bi mi blo krneki..) + pri dnevni svetlobi je pri beli barvi v sobi najbolj svetlo tko da.. :)

BorutO ::

Prvo dvakrat belo, pol pa dvakrat barvo gor, če misliš meti barvno, še prej pa jo lepo skitaj, to ti vzame en dan časa, če si slab v tem. Barvo izbrati pa je najlažje tako, da jo prilagodiš pohištvu, ne da bi imel vso pohištvo temno rjavo ali pa svetlo rjavo s svetlimi oz. temnimi vzorci, stene pa rumene, na primer. ;) Meni je to grdo, če pa je komu lepo, pa si tudi naj naredi tako. ;)

Kleemen ::

sem barval z jupolom (belo) že pred cca 5 leti tako da dam samo čez.. mogoče bo že enkrat čez dovolj, bom pa dal verjetno kar dvakrat za sigurno. 5l jupola bo verjetno dovolj za cca. 20 kvadratnih metrov?

Machete ::

Niti ne. Stay away.
Jaz osebno pleaskam samo še belo. Striktno belo. Nikoli se ne naveličaš, najlažje je za popravit oz. osvežit, bolj ko flekaš bolj je belo (kar je z barvami že malo umetnosti, da je stalno enaka). Raje se poigram s pohištvom ali drugimi dodatki v prostoru. Še otroško sem dal vse stene bele in se pohecal na račun pohištva. Efekt je super in bi bilo barvanje sten z barvami kriminal.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

fikus_ ::

Naslednje leto pa bo druga barva moderna, pa boš spet pleskal?!

ToniT ::

Ravnokar sem prebarval del spalnice s tako barvo :)

Curly ::

Je tudi odvisno od prostora, meni osebno je zelo žal, da sem se odločil za zelen odtenek sten, imam lesen strop, okno obrnjeno proti vzhodu... in ko si popoldne v sobi vse skupaj izpade zelo temačno. Če maš pa recimo možnost imet bel strop, pa da je prostor dobro osvetljen, potem pa s kakšno ne preveč kričečo barvo lahko prostor odlično okrasiš, izbereš eno bol ''normalno'' barvo ki bo zdržala 5 let in bo vse vredu. Se pravi moje mnenje, najprej moraš poznat karakteristike prostora, ni vsaka barva dobra povsod.

Machete ::

Drži. Tudi barvana stena lahko izpade čisto kul, samo je redko, da se vse poklopi in da ti ne gre na jetra čez par let, pred novim barvanjem. Če že kake nežne pastelne, ne pa omfg zelene kot žaba. V spalnici bi imel more, če bi moral tako barvo gledat.
@Curly strop imaš vedno možost da je bel. Tudi če imaš lesenega.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Curly ::

@machete ne če ti oče nabije ''borov fabjon'', ki je precej rdeče- rjav. Vem, bodi hvaležen da ti ga je, ampak če bi se sam še enkrat spuščal v izdelavo stropa v mansardi, bi šel ali na kanauf sistem ali pa tiste bele umetne mase, ki jih povsod prodajajo :) Da nebom preveč zašel iz teme, hotel sem povedat, da če je v prostoru že precej temnih elementov, je bela barva zelo zaželjena, v obratnem primeru mislim, da tudi barvno dobro izpade.

FTad ::

Vprasal bi, ce bi mi znal kdo povedati, koliko bo stalo barvanje sobe velikosti cca 14 kvadratov. Na eni strani je v sobi stena bila prebarvana na crno (ne vem, a bo zaradi tega potrebno vec dela oz barve na tej steni), ostale tri so bele in v sobi se je kadilo - torej bo treba verjetno drugacno vrsto barve kupit. Barva bo bela.

Torej kupil se bi le material (barva in copici/rulerji)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: FTad ()

Šmorn ::

Vzemi Jupol Gold. Kalkulator porabe je na uradni strani od Juba. Ceno pa poglej na merkurjevi spletni strani. Dva sloja bi morala biti dovolj. Aja pa na črni steni obvezno emulzijo prej, čene 3 sloji barve ne bodo dovolj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Šmorn ()

FTad ::

Hvala za info :)

Miha 333 ::

Če so stene močno umazane od tobačnega dima, jih prej s širokim čopičem in vodo operi, sicer se ti bo katran topil skozi belež. Jaz sem moral tudi na tako steno dati emulzijo, ker se ni dalo nikakor prekriti.

FTad ::

Aha, se pravi bo treba emulzijo na vse 4 stene + strop nanesti?

Invictus ::

Dobro je...

Ni pa nujno...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Unknown_001 ::

Emulzija ti učvrsti sloje prek katerih boš barval. Deluje kot neko vezivo oz. Ojača adhezijo. Tako se ogneš, da bi star premaz odstopil pod novim.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: d4vid ()

spenstar ::

Stene bos moral oprati z detergentom in gobo, preden bos kar delal. Jaz bi na tvojem mestu se prej stene prekital z Jubolinom.
SPENSTAR--builder

FTad ::

spenstar je izjavil:

Stene bos moral oprati z detergentom in gobo, preden bos kar delal. Jaz bi na tvojem mestu se prej stene prekital z Jubolinom.


se pravi najprej z detergentom, potem jubolinom, potem z emulzijo in nato sele z barvo?

connel ::

Kitanju se izogni, če tega še nikoli nisi počel in nimaš orodja ;) Pa po kitanju se še pobrusi potem šele vse ostalo. Pa pred kitanjem se da emulzijo, ne po. Barva bo že prijela na kit.

3p ::

connel je izjavil:

Kitanju se izogni, če tega še nikoli nisi počel in nimaš orodja ;) Pa po kitanju se še pobrusi potem šele vse ostalo. Pa pred kitanjem se da emulzijo, ne po. Barva bo že prijela na kit.


Točno tako. Če ti stara barva ravno ne odstopa ali pa da imaš neravne stene, si boš s kitanjem le delo naredil, poleg tega je potrebno nekaj "grifa" da lepo pokitaš.

fikus_ ::

Če je stena umazana, pojdi čez s smirkovim papirjem granulacije 40 ali 60. Odstraniš umazanijo in poravnaš površine.
Nekaj takšnega:
https://www.interdiskont.si/vsi-izdelki...
Dobiš tudi drugje.
Potem emulzija, da bo barva prekrivala. In dovolj je navaden Jubpol. Ne kupuj kaj dražjega, ni toliko boljše in ne kaj cenejšega, ker ne prekriva.
Zraven Jubpola daš malo vode. Gostoto barve preveriš tako, da čopič dobro pomočiš v barvo in dvigneš. Barva začne po 3-4 sekundah počasi kapljati s čopiča.
Najprej se čopičem prebarvaš vogale in robove okrog oken, stikal in luči, potem pa z valjckom. Črno steno 2x ostalo bo pa mogoče 1x dovolj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: fikus_ ()

FTad ::

Uf, iskrena hvala za detailjne odgovore. Za eno sobo v najemu sicer ne nameravam tako v nulo vse skupaj prebarvati, bom pa vedel za kakšno drugo priložnost, kaj vse bi naceloma bilo potrebno :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Beljenje notranjih sten

Oddelek: Loža
4522164 (3935) lonewolf_
»

Beljenje hiše (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5117344 (4554) ADIJOOO
»

DIY beljenje stanovanja - first time

Oddelek: Loža
92745 (2369) Pac-Man
»

Pleskanje stene (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5217898 (13264) cheff
»

Pokanje barve na steni

Oddelek: Loža
1215135 (14881) levaky

Več podobnih tem