» »

Samsung 840 evo in pro vs 850 evo in pro

Samsung 840 evo in pro vs 850 evo in pro

an3333 ::

menite da nova serija prinaša kaj važnega in se splača čakati nanjo (trenutno imam 840 evo)?

menite da pro vpraviči višjo ceno glede na evota?
  • spremenil: Mavrik ()

Sssaga ::

Kaj pa manjka mojemu 830 128GB?

hojnikb ::

Iz evota se splača it samo na pci-e/sata-express ali pa večjo kapaciteto mx100. Vse ostalo je metanja dnarja stra
#brezpodpisa

nisem plačal nič, bil je darilo :)

lonewolf_ ::

an3333 je izjavil:

nisem plačal nič, bil je darilo :)

Vseeno je nekdo plačal zanj ;)

Razlik ne boš opazil...
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S

opazim predvsem razliko v prostoru iz 250 na 750... majka

lonewolf_ ::

Če boš vzel najcenejšega ne boš opazil razlike... majka
V primeru, da imaš preveč denarja in boš nabavil 500gb+, pa tudi dvomim, da boš opazil razliko v hitrosti :D razen, če boš štopal zraven in primerjal čase. za vsakdanjo user uporabo ni bistvenih razlik... drugače govorim o hitrostih, kapaciteta je drugo. če rabiš kapaciteto pa vzameš hdd 3tb+ :)
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S

saj sem že napisal..... dobil sem 500gb evo 840 in je zdaj zraven 250gb starega

proji so bili predragi

850 serije pa še ni bilo

navadnega met v prenosniku je pa nadležno ker se ti izklopi ob vsakem premiku

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: an3333 ()

Qushaak ::

Koliko se dejansko sploh opazi razlika (in kje!) med današnjimi PCIe drive-i in budget SSD_ji ala 840 EVO/MX110? Predvidevam, da ko bo zunaj bolj "mainstream" SATA Express, da tudi takrat ne bo za večino ljudi vidna praktična hitrostna razlika med premium SSD-ji in budget variantami. Se motim?

razlika se pojavi ob heavy IO workloadu, ampak kej takega tipičen uporabnik tako nebo opazil. Zato so že pogoni ranga mx100 prek glave.
Imo je bolj važna samo kapaciteta (in price/gb), garancija in dodani bombončki. Hitrost pride na bolj zadnjo mesto, vsaj za consumerje.
#brezpodpisa

No sej se mi je zdelo. To se pravi, SATA Express ne bo prinesel vidne pohitritve "navadnim" uporabnikom. Kako pa je z "IOPS-i"? Če iz kake 100k narastajo na 500k ali celo milijon. Se bo to kaj bolje poznalo? To bi moralo dvigniti hitrosti branja/pisanja izjemno majhnih datotek, kar pa bi se moralo vsaj nekaj poznati.

Poznalo se bo, ampak še vedno nebo tak preskok kot recimo iz hddja na ssd.
#brezpodpisa

Jasno, samo pri "navadni rabi" računalnika vo večinoma zelo majhne datoteke. In če to danes sodobni budget SSD_ji zmorejo par deset megajabtov na sekundo ti preskok vodila iz 6Gb/s na 16 al 18 Gbps ne pomaga kaj dosti. Znatno bi se morali povečati IOPS-i.
Je pa res, da takega skoka v hitrosti kot je bil iz HDD-ja na SSD še neki časa ne bo. Tudi ko se bo šlo iz flash celic na naslednjo tehnologijo najbrž predvidevam da ne. Konec koncev, SSD-ji bodo ves čas sedaj še napredovali.

Tribal ::

Jaz sem imel pa z evo 840 slabe izkušnje, namreč v pol leta se mi je 2krat sesula tabela particije, kar je bilo pri novem prenosniku top ranga nesprejemljivo, menjal za PRO840 zaenkrat mir. Drugače pa z intelovimi v 5ih letih niti ene težave, še vedno delujejo 80gb brez ene težave.

razlika ssd hdd se orenk pozna, tudi če govorimo o budget ssdjih ala 840 evo, res, ko enkrat probaš, zihr ne greš nazaj na navadnega

Tribal, škoda, meni so do sedaj vsi dobro služili, še najslabši je bil en star intel, ampak to je bolj ker je bil brez trim podpore... izgubil podatkov mi pa zaenkrat (potrka na les) ni še noben.

Tribal ::

Drugače pa razlika SSD in HDD je najbolj opazna pohitritev računalnika v mojem življenju. Še v času C2D je bila razlika ... (se sploh ne da opisati). Se mi zdi da z Win8.1 ni razlika tako opazna kot pri Win7 a vseeno je definitivno vredno dati tistih 150€ za ssd sistemski disk.

no zame je druga najbolj opazna

prva je vseeno kr ena x grafična -> voodoo 2

sam tak, prste stran od evota http://www.overclock.net/t/1507897/sams...
#brezpodpisa

ga že imam, tko da to ni opcija

ti zdj pripocas cruicala za okoli isto ceno? oziroma proja za večjo (ali kjerega drugega? kjerega? oziroma večjega cruicala ali enako velikega proja za enako ceno?), se bom probal zmenit s prodajalcem za menjavo, glede na to da gre za defekten izdelek.... do sedaj še niso nikoli komplicirali pri ničemer, tako da upam, da tudi zdaj ne bodo...

bom poročal kako bo vse skupaj šlo

mx100 vzam
#brezpodpisa

za skor isti denar se dobi tudi m550, je vredno doplacat ali ne?

kako je z uporabo vgrajene ekripcije? dela če samo vpišeš geslo za disk v biosu, ali se moraš jebat z bitlockerjem in ponovno inštalacijo sistema?

Nep, ker je minimalna razlika pri večjih kapacitetah.

Tista enkripcija afaik tako z edrive kot tudi z bios passwordom.
#brezpodpisa

se pravi bios password isto kot pri evotu?

jap
#brezpodpisa

kulsko, grem se za foro stestirat hitrost

Na Samsung-u 840 EVO so odkrili read bug, ki je tudi potrjen s strani Samsung-a.
Opažam pa, da je pri "dobrih proizvajalcih" SSD-jev (tu mislim na Samsung, Crucial, Intel) v zadnjih dveh ali treh generacijah bug-ov in posledično novih firmware-ov precej manj kot nekaj let nazaj.
Tudi "bombastičnih" posodobitev strojne kode, ki bi vidno (vsaj v sintetičnih testih) povečala performans ni več toliko (nekaj tudi zaradi omejitve SATA 6Gbps najbrž).

Sj zato pa je NVMe in pci-e :)
#brezpodpisa

Ja, samo v mainstream se bo šele drugo leto to prebilo (s Skylake-om kakor vem).

P.S.: Za ta SATA-Express mi še vedno ni jasno, ali bo priključek fizično drugačen od sedanjega SATA?

bo drugačen..
#brezpodpisa

Še en razlog, da čakam Skylake. :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri SSD? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11621005 (3009) hojnikb