» »

Napajalnik XFX Core Edition Pro 750W

Napajalnik XFX Core Edition Pro 750W

micoboy ::

Pozdravljeni,

imam eno vprašanje, najprej če ima kdo zgoraj v naslovu omenjeni napajalnik?

Jaz sem ga kupil pred 1 tednom in mi je zelo čudno, ker je kar glasen, namreč tudi ventilator se vrti na ful, ni tih kot bi moral biti.

Računalnik je spodaj pod mizo in ohišje je zaprto, pa ga slišim izpod mize kako piha.

Prej sem imel drugi napajalnik (NO NAME) ki pa je bil zelo tih.

Nekaj sem bral, da naj bi napajalnik reguliral hitrost vrtenja ventilatorja, odvisno od obremenitve / temperature, ampak pri meni vedno isto vrti, se pravi da je na max. celi čas.

Kupil sem ga pri Chiptrade.si za 90 EUR.

Glede na to, da zelo hvalijo XFX napajalnike, sem razočaran...
  • spremenil: micoboy ()

Tule imam tudi en video, kjer sem testiral oba napajalnika:

Mitch ::

Hja tole testiranje "z sponko" nič ne pove, ker napajalnik ni pod obremenitvijo in ne pride do izraza temperaturna regulacija. Verjetno ima XFX pač nastavljene hitrejše obrate v idle načinu.
Če je pa med delovanjem v PCju pri istem opravilu občutno hrupnejši od ta starega potem je pa verjetno regulacija obratov zanič in ga nesi v garancijo...

Razlika je, malo se pozna pa tudi ventilator skos enako piha, v idle načinu ali pa pod obremenitvijo: test 3d mark vantage. Ni opaziti nobene razlike...

Procesor je core3 quad q9300
grafika pa Sapphire HD 7870 GHz Edition 2GB

hojnikb ::

garancija..
#brezpodpisa

Leprechaun ::

Ne ga srat z garancijo. V 14 dneh od nakupa imaš pravico, da od njega odstopiš in pač vrneš izdelek oni pa ti vrnejo denar. Tako, da stori slednje, naroči ponovno in boš definitivno dobil nov napajalnik hitreje.
Če že ne želiš odstopiti od nakupa pa uveljavljaj stvarno napako na izdelek in zahtevaj zamenjavo artikla za identičnega delujočega - v primeru, da spora med strankama ni mora biti zadeva rešena v 8 dneh, drugače pa te v tem času o sporu tako ali tako obvestijo.

Jaz sem naredil podobno napako in namesto stvarne napake na 3 mesece starem napajalniku uveljavljal garancijo. Nanj sem nato čakal več kot 40 dni.

Zgodovina sprememb…

Saj jutri pokličem in povem situacijo, ker ne mislim biti 2 tedna brez napajalnika...

theBill ::

Imam točno ta napajalnik in ti lahko potrdim, da je s tvojim nekaj narobe.

Zdaj je vprašanje če bodo za to da se vrne izdelek in oni meni denar, ker je zadeva že bila vgrajena in rabljena...

Ampak bom skušal doseči, da dobim denar nazaj.

Kj potem kupiti pa ne vem, nekako mi ni preveč tale XFX všeč...

Mogoče ve kdo, če se da pri Mlacomu zadevo testirat, preden se kupi?

Da bi osebno prevzel napajalnik ampak ga prej odpremo in testiramo...

DSQUARED2 ::

Ne v mlacomu to ni mogoce, ker majo locen: servis/prodajo/svetovanje in je vse locen, in ne vrjamm, d bi, ker tm niso kej prevec prijazni...

Tako, klical sem prodajalca, kjer sem kupil napajalnik in se dogovoril, da mi naročijo novega in potem opravimo zamenjavo.

lp

Nagi Bator ::

Sam imam 550W varijanto. Tudi pod zmerno obremenitvijo je vent neslisen. Vrni to.

Assass1n ::

To si se dobro zmenil in so ti šli fajn na roko.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

spirit ::

pa saj je prav da so mu šli, itak je z napajalnikom nekaj narobe, in ker to vedo jim je najugodnejše zadevo zamenjati in si ne delati slabe reklame za ta drobiž, oni ga bodo pa itak reklamirali in dobili dobropis na koncu.

Ja saj prvo so mi rekli, da naj pošljem ali osebno prinesem napajalnik in ga bodo dali v garancijo, vendar sem povedal, da vsak dan delam na računalniku in si ne morem privoščiti npr. 2 dni brez... tako da so res ok in smo se dogovorili.

Upam pa, da bo naslednji tako kot mora biti, da ne bo spet isto...ga bom testiral, brez da ga montiram v ohišje, saj v primeru že uporabljenega/rabljenega ne moreš vrniti in zahtevati denar nazaj.

Blago mora biti takšno kot si ga prejel, z zaščitnimi folijami, brez znakov vijačenja itd...

lonewolf_ ::

In kako naj bi potem spet vedel, če brezhibno deluje?
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S

spirit ::

samo prilkopi ga, brez da ga zašraufa, itak se ga ad lepo iz škate vzet in verjetno ni zavit v neko folijo tako da to ni problem.

lonewolf_ ::

Pri meni je bila folija čisto zalepljena... Ni druge, kot da sem jo prerezal, strgal
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S

Takole, dobil sem novi napajalnik.

Moram vam povedat, da je čisto isto, napajalnik ni čisto tih. Ker me je razjezilo sem napajalnik odprl in ko sem ga zagnal z odstranjenim pokrovom (mrežico) je deloval res tiho, ko pa sem postavil mrežico nazaj, pa se je slišal pretok zraka. Pomeril sem tudi napetost, s katero se ventilator napaja in ta je 4,26V

VIDEO:

Tako da čisto tih ni toti napajalnik....Mogoče tale, ki ima tanjšo in drugačno mrežico:
http://www.mlacom.si/xfx-750w-xxx-editi...

ki pa je drugačen od mojega:
http://www.mlacom.si/napajalniki/xfx-75...

Nekaj sem jih tudi po youtubu poiskal in tudi niso čisto tihi...

V ohišju imam montiranega tako, da je ventilator spodaj in tako vleče zrak skozi odprtino ohišja + protiprašni filter....

gddr85 ::

Če hočeš res tihe psu-je vzameš take, ki so silent vsaj do nekje 50%, še bolje pasivne oz. za omejen budget res bolje kakšen bequiet.

Nagi Bator ::

Tukaj na videu se slisi bolj kot, da se prenasajo neki tresljaji na ta del z mrezo in ne toliko pretok zraka.
Na mojem XFX PRO 550W je ona druga enostavnejsa mreza. Pri priblizno polovicni obremenitvi je neslisen oz. ga druge komponente preglasijo.

Ja saj, ko prav obrneš pokrov gor in ga privijačiš, je tišje kot na videu, vendar še vseeno ne tako kot brez pokrova-mrežice.

Meni ga nič ne preglasi, ker je vse ostalo tišje, razen pri obremenitvi se sliši ventilator procesorja in grafične...tisto ga preglasi...

Bolje bi bilo, da bi bil nameščen zgoraj, kot so bili včasih...ampak ok. Saj nekaj se mora slišati, vsaj dela :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: micoboy ()

betilly ::

Imam isti problem, sam imam model XFX PRO 850w Semi modular (P1-850X-XXB9) in je ventilator najglasnejši od vsega v sistemu . Pred tem napajalnikom sem imel XFX Pro Series Full Wired Edition (Bronze) 550W [P1-550S-XXB9] in ga sploh nisem nikoli slišal. Po review-jih naj bi bila ventilatorja pri istih obremenitvah skoraj enako slišna v obeh napajalnikih oz zelo majhna razlika( mislim da 2dB).

Sem ful pregledal videov in bral tuje forume, pa je pri ostalih enako. Pri takšni izvedbi napajalnika, kot je moj, se pravi da ima mrežico za ventilator izrezano kar v ohišju in so reže malo debelejše kot pri tvojem XFX PRO 850W Semi modular, se malo bolj sliši pretok zraka, saj ko sem odstranil pokrov ohišja - mrežico, je bilo vse skupaj tiho. Tudi ventilator je čisto blizu tega pokrova, tako da je pač tako.

Prvotna namestitev napajalnika (tišje delovanje):

Trenutna namestitev napajalnika (malo glasnejše), ker je čisto na dnu ohišja in je še luknja za zračnost na ohišju malo zamaknjena + dodatno imam protiprašno mrežico in je malo glasnejše vse skupaj:

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri napajalnik? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Kaj kupiti
43186766 (6719) OK.d
»

Napajalnik (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

948147505 (83164) Riff
»

XFX TS550 glasnost

Oddelek: Pomoč in nasveti
161721 (1450) Napajalc
»

Bi bili ti deli vredu za gaming računalik? (strani: 1 2 )

6312467 (11276) yoco
»

Računalnik se ob napiru ugasne (Asrock970 Extreme3 + FX 8120 + HD 6870) (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
699171 (8149) r3dkv1c4

Več podobnih tem