Forum » Kaj kupiti » gaming namizni racunalnik
gaming namizni racunalnik
alen p ::
Zivjo
Preden narocim komponente bi vas rad povprasav še za vase mnenje, saj ne gre za malo denarja in kasneje nebi rad obzaloval nakupa. Namen racunalnika bo predvsem igranje igric. Prebral sem ze ogromno testov in na podlagi le teh je nastala tale konfiguracija..
Procesor: Intel i7 4790k
Os. plošča: Gigabyte ga-z97x-ud5h
Pomnilnik: G.Skill 16gb ddr3 2133 quad-kit
SSD: Samsung 850 pro 256Gb
HDD: WD Caviar black 2Tb
Opticna enota: Dvd-Rw asus drw-24f1st
Napajalnik: Seasonic x650w
Ohišje: NZXT. 410 PANTOM
Brez graficne cca 1200€
Trenutno sem brez racunalnika in 2 mesca pred prodajo 870gtx nebom kupoval nove, racunalnik pa nujno rabim ze sedaj (gaming ni vse :P )
Nisem si se cisto na jasnem glede napajalnika.. mogoce xfx black edition.. ce v porabo vstejem se eno orenk graficno mi max skupna poraba ne preseze 500w.. bo 650w prevec? Vem da je dobro met nekaj rezerve ampak glede na to da je 80 plus gold cerfitikat in da bo v sistemu samo ena high end graficna.. bi 550w blo zadost?
Lp, Alen
Preden narocim komponente bi vas rad povprasav še za vase mnenje, saj ne gre za malo denarja in kasneje nebi rad obzaloval nakupa. Namen racunalnika bo predvsem igranje igric. Prebral sem ze ogromno testov in na podlagi le teh je nastala tale konfiguracija..
Brez graficne cca 1200€
Trenutno sem brez racunalnika in 2 mesca pred prodajo 870gtx nebom kupoval nove, racunalnik pa nujno rabim ze sedaj (gaming ni vse :P )
Nisem si se cisto na jasnem glede napajalnika.. mogoce xfx black edition.. ce v porabo vstejem se eno orenk graficno mi max skupna poraba ne preseze 500w.. bo 650w prevec? Vem da je dobro met nekaj rezerve ampak glede na to da je 80 plus gold cerfitikat in da bo v sistemu samo ena high end graficna.. bi 550w blo zadost?
Lp, Alen
- zaklenil: dzinks63 ()
hojnikb ::
pa pro ssd je tut bedarija. vzami 256 MX100..pa xfx ts 550w.. 1600mhz rame..disk je lahko blue (nerabiš black, ker maš že ssd)..
#brezpodpisa
DarwiN ::
Gtx 800 grafične bi naj izšle komaj marca 2015.. Pomoje pa še kasneje.. Kar je tudi pričakovano, glede na to, kako je zaradi mininga trenutno zasičen trg grafičnih kartic...
Vzemi I5, upoštevaj ostale zgornje nasvete in kupi komplet z grafično kartico že danes za 1200€..
Vzemi I5, upoštevaj ostale zgornje nasvete in kupi komplet z grafično kartico že danes za 1200€..
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Nakup namiznega PC-ja najbolje da se sprehodiš tukaj in izbereš konfig, ki najbolj ustreza tvojmu budgetu
#brezpodpisa
s6c-gEL ::
PrimozR ::
Zakaj že ?
Si pogledu cene ddr3 lately ?
Ja, rastejo, pa nič ne kaže, da bi se kaj kmalu umirile. Torej?
Saj ne da sem v času najcenejšega RAMa v zgodoini, ko je bil na polovici današnje cene, ljudem govoril, naj vzamejo 32 GB. Seveda se me ni poslušalo. Zdaj je pa problem kupiti 16 GB :)
Ne vem za nobeno, ampak vem pa, da ni problem porabiti 8 GB RAMa. Brskalniki so dandanes recimo precej požrešni, res se mi ga pa ne da zapirat, ko bom pognal kako igro, sploh pa odpade ob kake Solidworksu, Matlabu oz. čem podobnem (ker itak zraven stalno brskaš po internetu).
FlyingBee ::
Zivjo
Brez graficne cca 1200EUR
Lp, Alen
konfiguracija je vsekakor vrhunska, 1200 EUR je res veliko, vendar če ti ni problem toliko denarja dat za PC, potem ne menjaj nič, vedno pa se lahko še kaj spremeni pa ne bo na igranje iger vplivalo, recimo prišparaš lahko z 8gb rama manj, WD blue ali green serijo, ker imaš itak SSD, slednjega lahko tudi MX100 od Cruciala vzameš in lahko razliko v ceni, ki se s tem ustvari, porabiš za grafo, ki je najpomembnejša za igre .... če ne misliš navijat se znebi Z chipset-a in i7k zamenjaj za i5 brez k
napajalnik je lahko XFX 550W, ki je super glede p/p in dodaj še kakšen hladilnik za procesor (za 50 eur dobiš že dobrega), če se že gre za take dnarje
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FlyingBee ()
FlyingBee ::
Gtx 800 grafične bi naj izšle komaj marca 2015.. Pomoje pa še kasneje.. Kar je tudi pričakovano, glede na to, kako je zaradi mininga trenutno zasičen trg grafičnih kartic...
GTX 880 in 870 naj bila predstavljena sredi septembra, na prodajnih policah pa sred jeseni ... to bo bolj na ravni P 780, ampak bo W tolko nižji pa še cene verjetno, ker bo na istem 28nm
Zakaj že ?
Si pogledu cene ddr3 lately ?
Ja, rastejo, pa nič ne kaže, da bi se kaj kmalu umirile. Torej?
Saj ne da sem v času najcenejšega RAMa v zgodoini, ko je bil na polovici današnje cene, ljudem govoril, naj vzamejo 32 GB. Seveda se me ni poslušalo. Zdaj je pa problem kupiti 16 GB :)
Ne vem za nobeno, ampak vem pa, da ni problem porabiti 8 GB RAMa. Brskalniki so dandanes recimo precej požrešni, res se mi ga pa ne da zapirat, ko bom pognal kako igro, sploh pa odpade ob kake Solidworksu, Matlabu oz. čem podobnem (ker itak zraven stalno brskaš po internetu).
Glede na to, da bo po večini igral igrice (kar je jasno specificiral v OP) je rahlo nesmiselno metat denar v 16GB rama (sploh ob teh cenah) če bo 8GB vrh glave za nekaj let. Tista razlika med 8 in 16GB pa prinese že kr en rang višjo grafiko. Ugani zaradi česa bo mel bolše frejme :)
Pa še to; ram lahko vedno seamlessly dogradi, medtem ko bo grafiko mogu prodat in kupit drugo.
#brezpodpisa
PrimozR ::
A tisti RAM, ki se vztrajno draži in se bo dražil še bolj, ko bo popularen ratal DDR4?
Sem sestavljal zase pred leti gaming/OC računalnik, v katerem je bilo samo 2 GB RAM-a. Še zdaj imam isto plato (ostalo sem mukoma zamenjal) z LGA-775 ter jamram, da gre vanjo samo 8 GB dragega DDR2 RAMa. Naslednji sistem bo pač imel 32 GB, to je jasno.
Sem sestavljal zase pred leti gaming/OC računalnik, v katerem je bilo samo 2 GB RAM-a. Še zdaj imam isto plato (ostalo sem mukoma zamenjal) z LGA-775 ter jamram, da gre vanjo samo 8 GB dragega DDR2 RAMa. Naslednji sistem bo pač imel 32 GB, to je jasno.
jah, je treba naredit kompromis. Ali dat denar v komponento, ki bo prinesla performance _danes_ ali pa v nekaj, česar bo mogoče čez par let premalo in boš lahko še vedno dogradil (albeit bo višji ceni)... Hmm, tough choice za gamerja :)
Še enkrat, to gre za _gaming_ računalnik, kjer je praktično v večini primerov dost
že 4GB rama. Verjetno še nisi dojel, da se poraba rama ne povečuje več z tako hitrostjo kot včasih.
Še enkrat, to gre za _gaming_ računalnik, kjer je praktično v večini primerov dost
že 4GB rama. Verjetno še nisi dojel, da se poraba rama ne povečuje več z tako hitrostjo kot včasih.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
dzinks63 ::
dzinks63 je premaknil sporočila v Poraba rama pri brskanju po netu.
OP je prestavil vprašanje v splošno temo in se ta tema zapira.
OP je prestavil vprašanje v splošno temo in se ta tema zapira.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dzinks63 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | gaming računalnik (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kaj kupiti | 30757 (12462) | Meizu |
» | Mnenje o konfiguraciji (novi računalnik)Oddelek: Kaj kupiti | 1815 (1543) | matej_b |
» | Nakup računalnikaOddelek: Kaj kupiti | 1336 (1138) | galu |
» | Gaming PC za 1000€ (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 13664 (11951) | gamer12345 |