» »

Nakup prenosnega računalnika

Nakup prenosnega računalnika

Paltina ::

Zdravo,

ker sem zelo nevešča tega, vas prosim za kakršnokoli pomoč in nasvet. Kupila bi rada nov ali rabljen prenosni računalnik. Potrebujem ga za uporabo interneta, offica, nič posebnega skratka, za preprosto domačo in službeno rabo. Najbolj mi je važno, da je zanesljiv, da se ne bo kvaril in mi delal probleme. :-) Trenutno imam HP-ja, ki pa ne dela več dobro in se mi zdi, da je brez veze ga popravljati (mu ne dela ventilator, se sklaplja, grafika ima neke težave...), verjetno je prišel njegov čas. Drugače sem bila s HP-jem zadovoljna.
Imate kak predlog zame? Novega ali rabljenega? Katere znamke? Če rabljenega, na kaj naj bom pozorna? Vem, da ljudje prodajajo skoraj nič rabljene računalnike, ker si kupijo novejšega/boljšega, ne pa zato ker bi bilo s starim kaj narobe, ampak ne vem, kako najti takega prodajalca :-)

Hvala že vnaprej!

FX6300B ::

budget? drugače moraš biti pozorna pač zakaj se je uporabljal in seveda poženeš par testov da vidiš če je vse vredu na internetu pogledaš za mnenja uporabnikov in za rabljene pogledaš na bolhi :D

Paltina ::

Budget, kaj pa vem, tam recimo do 400, 450 eur, za novega bi verjetno mogla dat kak euro več...? Kakšne teste pa poženeš, da vidiš, če je vse ok? Ali se mogoče splača kupovati rabljene tudi od posrednikov (npr. pocenipc.com)? Vem, da je verjetno malo dražje, je mogoče kakšna garancija potem al ga oni kaj pregledajo, poservisirajo...?

FX6300B ::

poženeš npr test za disk CrystalDiskInfo test za procesor Prime95 za grafično FurMark pač pa mogoče še ram samo zdej nevem točno mislim da se v prime95 da tudi za ram drugače pa pocenipc.com se meni zdijo dragi za ta denar dobiš skoraj že novega

s6c-gEL ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: s6c-gEL ()

pitbull1336 ::

Za internet, office.. je že kaj takega dovolj. Mogoče še potem dodaš 128GB SSD.
https://www.mimovrste.com/prenosniki/as...

Han ::

Paltina je izjavil:

mu ne dela ventilator, se sklaplja, grafika ima neke težave...
Izklaplja se skoraj zagotovo zaradi nedelujočega ventilatorja, zaradi česar se pregreva... Tudi grafika ima lahko težave zaradi pregrevanja. Skratka, odpreš, očistiš prah, po potrebi zamenjaš ventilator ter znova namestiš sistem in programe, pa bo računalnik deloval kot nov... Za kateri HP pravzaprav gre?

ST-777 ::

Paltina je izjavil:

... Potrebujem ga za uporabo interneta, offica, nič posebnega skratka, za preprosto domačo in službeno rabo. ... Budget, kaj pa vem, tam recimo do 400, 450 eur, za novega bi verjetno mogla dat kak euro več...? Ali se mogoče splača kupovati rabljene tudi od posrednikov (npr. pocenipc.com)? Vem, da je verjetno malo dražje, je mogoče kakšna garancija potem al ga oni kaj pregledajo, poservisirajo...?
Za tvoj namen bo procesor INTEL Core i5 povem dovolj. Morda ti bo všeč tale HP za 320,00 €, ki je sicer rabljen, vendar ima garancijo. http://hudascena.si/prenosni-racunalnik...
Trgovina ima tudi servis.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Spisek vseh online rač. trgovin v SLO

Oddelek: Kaj kupiti
6126453 (1671) hariscorale
»

Najcenejša varianta novega namiznega računalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
757994 (6073) seminal
»

Kateri prenosni računalnik naj kupim?

Oddelek: Kaj kupiti
164604 (4216) smacker
»

pocenipc.com

Oddelek: Kaj kupiti
315134 (3601) Silvo

Več podobnih tem