» »

Spajkalnik za SMD elemente

Spajkalnik za SMD elemente

kalcek16 ::

Zanima me kje bi lahko zlo pocen kupil spajkalnik za SMD elemente, rabu bi ga predvsem za menjanje osvetlitve (diod) v Gsm telefonih, zanima me tud kako se reče takmu spajkalniku.
Lah mi pa daste tud linke. V conradu sm gledu je cena 8.000 SIT jaz bi ga pa rad še cenej.
  • premaknilo: OwcA ()

Rudi ::

SMD elemente se da prav lepo lotat z navadnim spajkalniko. Vse kar rabiš je malo tanjša konica in ena orng pinceta. Najprej cin naneseš na eno stran mesta kamor misliš diode lotat, nato s pinceto približaš diodo, pogrješ cin in že drži. Seveda jo potem ko je že na mestu zaliješ še na drugi strani. Za tresočo roko pa ni pomoči.

amper ::

Drugač jih majo pa v Conradu za par Jurjev
Delaj dobro in pusti vrabčkom čivkati !!!

Jony ::

Na tvojem mestu sploh ne bi kupoval od Conrada ker ma vse ful drago. Verjetno bi dobil kaj pripravnega tudi v HTE-ju. Če pa boš lotal z navdnim spajkalnikom naj ne bo močnejši od 25 ali 30w. Poskusi lotat čim krajši čas, da se ti ne bo baker odlepil od ploščice.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jony ()

sash ::

za SMD tehniko lotat vzami še manj močnega, sam imam enega mislim da je 6 ali 8 W
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Zlatko1 ::

Pojdi v HTE in vzami eno postajo, kjer boš lahko naštelal temperaturo!
Jaz sem dobil v HTE-ju postajo Salomon SL-10, ki me je stala nekje 15kSit (s popustom), je pa the best!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spajkalnik, watti in temperatura (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5119587 (18511) [D]emon
»

spajkalnik

Oddelek: Kaj kupiti
245044 (4309) Filozof
»

Kakšen SPAJKALNIK ?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
313845 (3306) MadMax
»

Spajkalnik ali spajkalna postaja (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
5414072 (12321) VolkD

Lučke

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
211589 (1206) teac

Več podobnih tem