» »

Gmail problem

Gmail problem

He-Man ::

Pozdravljeni,

pred tremi dnevi sem se skušal v Gmail prijaviti pri kolegu doma in ni dovolilo. Ko sem se kasneje doma ponovno prijavil me je Gmail opozoril naj takoj zamenjam geslo. Ko sedaj pogledam v podrobnosi dobim tole (neznan dostop).

Kaj to pomeni, je prijateljev računalnik "shekan" ali kaj bi še lahko bilo?

Hvala! :)

dr.Akula ::

Ne, opozorilo te je pač na sumljivo aktivnost. Ker pa veš da si bil to ti (aktivnost 29. julija) ni razloga da bi zaradi tega paničaril. Še zgoraj ti napiše "Če mislite, da spodnje dejavnosti niste izvedli sami..."
Bolj me zanima kaj je razlog, da ti ni dovolilo prijaviti se pri prijatelju.
ni podatka

Saj ne paničarim, samo zanima me. Geslo sem itak moral zamenjat, da sem se lahko sploh prijavil pri meni. Tudi mene zanima zakaj me ni pustilo prijavit se pri njemu - zahtevalo je potrditev s telefonom ali mail preko katerega je bil Gmail registriran itd. Nenavadna zadeva pač zato me zanima kaj bi lahko bilo z nejgovim računalnikom/omrežjem.

Furbo ::

Očitno imaš vklopljeno preverbo prek telefona, če se prijaviš iz kake nove naprave.

Nič nenavadnega, ampak osnove varnosti. Prijateljev računalnik tukaj nima blage veze.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

dr.Akula ::

Tudi mene zanima zakaj me ni pustilo prijavit se pri njemu - zahtevalo je potrditev s telefonom ali mail preko katerega je bil Gmail registriran itd. Nenavadna zadeva pač zato me zanima kaj bi lahko bilo z nejgovim računalnikom/omrežjem.

Dobro to je potem druga stvar. Ni ti eksplicitno preprčilo prijave na drugem računalniku, samo zahtevalo je dodatno potrditev še od drugega vira, da si res ti, če prav razumem napisano. Se že zelo dolgo nisem prijavljal v Gmail drugje kot v domačem omrežju, ker na poti mail čekiram na telefonu, tako da ne vem če to zdaj vedno naredi (takrat ni).

Sicer pa priporočam da si na Google računu urediš 2-step verification. Če imaš Android telefon je najlažje da si namestiš Google Authenticator, ki ti sproti generira kode. Če ne pa vneseš svojo telefonsko številko in kodo dobiš po sms-u.
ni podatka

SeMiNeSanja ::

Tvoj prijatelj ima verjetno drugega internetnega ponudnika kot ti.
Ko sem se na morju prijavil z mojim prenosnikom prijavil na Gmail, mi je tudi vrgel ven isto zgodbo, tako da se po moje ne gre toliko za napravo, kot za omrežje, s katerega se prijavljaš.

Res je, prijatelj dostopa na internet preko Teles-a, jaz preko T-2. Ampak zanimivo, punca dostopa preko Siol-a in pri njej nimam problemov. V bistvu je to prvič v življenju, da se mi je zgodilo kaj takega. Hvala vsem za odgovore.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gmail (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
10525125 (11755) donvito
»

GMAIL

Oddelek: Omrežja in internet
151513 (817) Šolar
»