Forum » Zvok in slika » Barve na monitorju grozno temne!
Barve na monitorju grozno temne!
cahahopie ::
Sem vam pišem, ker vem, da ste hitri pri odgovarjanju.
Mene že kar pečejo oči, ker ima moj monitor takšne kričeče temne barve, ki pa jih nikakor ne znam spremenit.
Takole je:
Imam dva monitorja. Eden je en arhaični Philips, ki mu barve ne delajo problemov, a se mu zato trese slika in maksimalna resolucija je 1152x864 na 60Hz. Drugače pa uspem laufat ga na 1024x786 na 72Hz. To je premalo.
Imam pa drugega, ki pa bi ga srčno rad usposobu, je tud malo star a ta zna prikazat kar 1280x1024 in 1024x786 na 85Hz!! Zato bi ga rad imel, ker ima veliko herzov...
Zdaj pa mi prosim povejte kako to uštimat... zaganju sem nastavitve v Lastnostih zaslona in Adobe color management v Photoshopu ... in vse skup ni nič vredno. Nastavljo "Upravljanje barv" in od vseh tistih palet al kakrkoli že... je bilo vse enako. Enko temno...oz. sploh ne vem, če je kaj spremenilo. Contrast, Brightnes, Gamma Correction pa nimajo tukaj nič zraven.
Pleaase Help!
Mene že kar pečejo oči, ker ima moj monitor takšne kričeče temne barve, ki pa jih nikakor ne znam spremenit.
Takole je:
Imam dva monitorja. Eden je en arhaični Philips, ki mu barve ne delajo problemov, a se mu zato trese slika in maksimalna resolucija je 1152x864 na 60Hz. Drugače pa uspem laufat ga na 1024x786 na 72Hz. To je premalo.
Imam pa drugega, ki pa bi ga srčno rad usposobu, je tud malo star a ta zna prikazat kar 1280x1024 in 1024x786 na 85Hz!! Zato bi ga rad imel, ker ima veliko herzov...
Zdaj pa mi prosim povejte kako to uštimat... zaganju sem nastavitve v Lastnostih zaslona in Adobe color management v Photoshopu ... in vse skup ni nič vredno. Nastavljo "Upravljanje barv" in od vseh tistih palet al kakrkoli že... je bilo vse enako. Enko temno...oz. sploh ne vem, če je kaj spremenilo. Contrast, Brightnes, Gamma Correction pa nimajo tukaj nič zraven.
Pleaase Help!
R33D3M33R ::
Sklepam da maš Philips 107E? A v meniju monitorja si že poskušal z adjust color? Tam je izbira 9300k za general use pa 6300k za image managment, ki je temnejša. Pa barve lahko tu tudi manual nastavljaš. Pa z gumbi na monitorju seveda poskusi nastaviti svetlost...
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
cahahopie ::
Drug monitor ni Philips. Je "Classic". Torej krenki. A kot sem že prej omenil, dobro zmogljiv, a ima grdo temo-ostro sliko. Torej povsej verjetnosti moram uštimat color panel. A sem tam v nastavitah že vse probavu. Pod Upravljane barv imam NECovo 9300K, Diamondovo 9300K in Hitachijevo 9300K, pa sRGB in še kaj. Vse sem že probal dat pod privzeto, a je bil učinek oz. razlika - ničla. S nastavitvijo drsnikov barv pa tud ni nobenega pravega razultata.
TESKAn ::
Ok, če se boš lotil naslednjega, delaš to na lastno odgovornost. Bil si opozorjen.
No torej. Kolikor je meni znano, imajo vsi monitorji pod pokrovom dva potenciometra, s katerima nastavljaš svetlost in kontrast slike. Lepo odpreš monitor in poiščeš ob strani dve luknji, tam se ta dva potenciometra skrivata. Potem ju moreš pa samo še vrtet, dokler ne dobiš želene slike. Seveda pa more bit monitor prižgan, ko to delaš, tako da PREVIDNO, če se boš lotil in seveda - vse delaš na LASTNO odgovornost.
Bi pa še rekel da imej to, če nisi preveč strojni tip človeka, za zadnjo možnost, ko vse drugo odpove...
No torej. Kolikor je meni znano, imajo vsi monitorji pod pokrovom dva potenciometra, s katerima nastavljaš svetlost in kontrast slike. Lepo odpreš monitor in poiščeš ob strani dve luknji, tam se ta dva potenciometra skrivata. Potem ju moreš pa samo še vrtet, dokler ne dobiš želene slike. Seveda pa more bit monitor prižgan, ko to delaš, tako da PREVIDNO, če se boš lotil in seveda - vse delaš na LASTNO odgovornost.
Bi pa še rekel da imej to, če nisi preveč strojni tip človeka, za zadnjo možnost, ko vse drugo odpove...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Primerjava bele - Amoled vs LCDOddelek: Mobilne tehnologije | 3396 (2903) | LordPero |
» | barvne nastavitve monitorjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1055 (973) | Pyr0Beast |
» | LG L226WT "22Oddelek: Strojna oprema | 2566 (1840) | planetparty |
» | Servis oz. barvna kalibracija rac. monitorja?Oddelek: Zvok in slika | 1504 (1361) | matic |
» | Kaj veste o LCD-jih?Oddelek: Strojna oprema | 1718 (1508) | ABX |