Forum » Pomoč in nasveti » Recovery
Recovery
mungojerry ::
Pozdravljeni,
pred meseci sem kupil lenovo t440p z prednaloženim windows 7 operacijskim sistemom. Ker sem zaradi službe nujno rabil linux os, sem moral zadevo formatirati. Zraven k računalniku sem dobil 5 recovery CDjev, s katerimi si lahko naložim windows 8. To sem tudi probal, ampak si v bios-u ne morem nastavit secure boot-a na "on", ker se mi pojavi modro bootloader okno po resetiranju. Windows 8 lahko uporabljam le brez secure boot opcije. Rad bi pa imel to prižgano. Kakšne ideje?
pred meseci sem kupil lenovo t440p z prednaloženim windows 7 operacijskim sistemom. Ker sem zaradi službe nujno rabil linux os, sem moral zadevo formatirati. Zraven k računalniku sem dobil 5 recovery CDjev, s katerimi si lahko naložim windows 8. To sem tudi probal, ampak si v bios-u ne morem nastavit secure boot-a na "on", ker se mi pojavi modro bootloader okno po resetiranju. Windows 8 lahko uporabljam le brez secure boot opcije. Rad bi pa imel to prižgano. Kakšne ideje?
mungojerry ::
Je pa res, da sem zamenjal trdi disk. Na starem še imam recovery particijo. Naj uporabim star disk?
Problem je v tem, da če označim Secure boot "on", mi noče zagnat bootloaderja iz CDja in gre v nek moder Boot meni iz katerega lahko grem samo v bios. Če pa dam Secure boot "off", pa mi bere CD.
Problem je v tem, da če označim Secure boot "on", mi noče zagnat bootloaderja iz CDja in gre v nek moder Boot meni iz katerega lahko grem samo v bios. Če pa dam Secure boot "off", pa mi bere CD.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mungojerry ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Stranska vrata v Microsoftov Secure Boot so se odprlaOddelek: Novice / Varnost | 7099 (5347) | johnnyyy |
» | UEFI - kako ponovno namestiti windows 8Oddelek: Pomoč in nasveti | 10815 (8329) | krepki |
» | Hp 650 noče bootat z usbja,cd romaOddelek: Pomoč in nasveti | 2305 (1933) | solatko |
» | Acerjev šef vidno nenavdušen nad Microsoftovim pohodom v hardware (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Windows Mobile | 34527 (30940) | Icematxyz |
» | Nam bosta UEFI varnostni zagon in Microsoft preprečila poganjanje alternativnih opera (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Varnost | 51411 (42474) | Icematxyz |