Forum » Pomoč in nasveti » Nevihta "odnesla" računalnik
Nevihta "odnesla" računalnik
Mitch ::
V ponedeljek je pri nas divjala huda nevihta. Ker znanec ni računalnika izključil iz električnega omrežja ampak je samo izklopil stikalo na razdelilcu, mu PC po pritisku stikala za vklop ni dajal znaka življenja. Najprej sem testiral napajalnik z vklopom preko zelene in črne žice in ni mrdnil. Nato sem v računalnik priključil svoj napajalnik in zadeva zopet ni delovala. Pobral ven pečico in disk, vstavil v svoj PC, disk dela pečica ne. Sedaj bi pa rad preveril še procesor in RAM vendar ne morem, ker moj PC uporablja še DDR2 rame, znančev pa ima DDR3.
Zdaj me pa zanima, če je šla plata in napajalnik a je velika verjetnost, da je šel tudi procesor in RAM? Kako bi to testiral, ne da bi koga nadlegoval, da razstavi svoj računalnik?
Zdaj me pa zanima, če je šla plata in napajalnik a je velika verjetnost, da je šel tudi procesor in RAM? Kako bi to testiral, ne da bi koga nadlegoval, da razstavi svoj računalnik?
subby ::
Ponavadi je udar preko mreže in gre samo plata oziroma mrežna kartica. Včasih vzame zraven tudi napajalnik, druge komponente skoraj nikoli.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ali se splača popravljat?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2125 (1588) | tony1 |
» | Računalnik se kar naenkrat ne zažene več, ni slike, lucka na ekranu utripa - pomoc!Oddelek: Pomoč in nasveti | 10177 (7960) | Tac20 |
» | Nov PC - hude težaveOddelek: Strojna oprema | 1904 (1465) | SynTax64 |
» | vprašanje iz obupaOddelek: Pomoč in nasveti | 1241 (827) | AngelOfDeath |
» | 1GB ram-a in windowsi XP??? Gre to sploh skupaj?Oddelek: Operacijski sistemi | 2379 (1629) | R33D3M33R |