» »

Hladilni podstavek za prenosnik

Hladilni podstavek za prenosnik

abaximan ::

Hoj,

Imam HP Pavilion DV6 in se poleti nekoliko pregreva in posledično ugasne. Drugače pa deluje BP. Ga tudi nekako 2x letno odprem in očistim, vendar v primerjavi z namiznim računalnikom ni tako rekoč skoraj nič zaprašen, tako da sedaj to prakticiram samo enkrat letno.

Zato sem se odločil, da bom nabavil hladilni podstavek, nekaj ne pretirano dragega in me zato zanima ali je pomembno kje ima podstavek ventilator, glede na to da je prenosnik najbolj vroč tam okoli notranjega hladilnika, reže na podstavku pa so nekako postavljene po nižje. A je treba biti na to pozoren ali je vsak soliden podstavek OK?

Sem drugače gledal tole zadevo http://www.amazon.com/Zalman-NC1000-B-L... - dobim rabljeno za 20 EUR - kako to kaj crkuje drugače, če se odločim za rabljenega?.
Gledal sem tudi tega novega https://www.mimovrste.com/hladilniki-in...

Mogoče ima kdo še kak drug predlog?
Če je možno bi ne dal več kot 30 EUR, ker mi je to itak sekundarna mašina, tako da poleg offica, firefoxa in muzike na njej le občasno laufajo Civilizacija in kakšen Simcity ;)

Hvala za odgovor.

LPA

ender ::

Kupiš lahko najcenejši tak podstavek - jaz sem pred leti kupil enega za manj kot 10€, in sem z njim že večkrat hladil prenosnike kjer kakšen ventilator ni delal. Kje na sami podlagi je ventilator ni preveč pomembno.

Techtrade ima precej izbire teh podlag.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

cen1 ::

Si ti siguren da ga pravilno očistiš? Dv6 je treba razstaviti na prafaktorje in potem znotraj ventilatorja očistit rebra. Potem pa še novo termalno pasto na cpu/gpu.

Če vse deluje kot je treba potem se ne bi smelo ugašat.

abaximan ::

cen1 je izjavil:

Si ti siguren da ga pravilno očistiš? Dv6 je treba razstaviti na prafaktorje in potem znotraj ventilatorja očistit rebra. Potem pa še novo termalno pasto na cpu/gpu.

Če vse deluje kot je treba potem se ne bi smelo ugašat.

Jap....zamudno ko strela kar se mene tiče ;), sploh proti Gygabytovemu ohišju, ki ga imam na stacionarni mašini. Pa vedno mi kak srauf ostane hehe in ga naslednjič dam noter.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Termalna pasta (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
11826503 (6263) Valvoline
»

Hladilnik za prenosnik

Oddelek: Kaj kupiti
275021 (2682) traxxas
»

Cena čiščenja prahu v prenosniku (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7519267 (14842) Zheegec
»

Prenosnik LENOVO R61i piskanje

132696 (2456) markolino
»

Pregrevanje prenosnika

144918 (4712) fosil

Več podobnih tem