Forum » Pomoč in nasveti » Priklop ventilatorjev na matično in podobna vprašanja
Priklop ventilatorjev na matično in podobna vprašanja
alese ::
Imam več vprašanj, zamenjati moram tri ventilatorje, mislil sem da bi vzel 120 mm arctic cooler 3 pin brez prilaganjanja vrtljajev na temperaturo imamm pa več vprašanj. Sedaj imam tri ventilatorje in še enega na cpu , program hm monitor mi kaže vse skupaj tri, torej četrtega ni nikjer, kot razumem ta program lahko kaže samo tiste ventilatorje ki so priklopljeni na matično direktno s 3 pinskim konektorjem, enega imam priklopljenega na power kable ki visijo tam ven, dobi pa se tudi adaptarje na molex kable. Torej, imam prav kar sem napisal, ali bi mi moralo kazati tudi ta ventilator.Dalje, kje vse so ti pinčki za priklop ventilatorjev na matični imam matično z 77 pro 4 pa jih kaj veliko ne vidim. Dalje, kje so pa 4 pinski, če hočeš priklopiti ventilatorje, ki delujejo glede na temperaturo naprimer http://www.mlacom.si/ventilatorji-in-pr... Dalje katere ventilatorje mi priporočate za hlajenje tam zadaj ohišja in dva imam spredaj, kere znamke model.
cen1 ::
3/4 PIN priključki so raztreseni po celi matični, pač celo preglej ne moreš zgrešit ker majo plastičen jeziček v katerega "sede" priključek od ventilatorja in sicer je ta zamaknjen za kompatibilnost med 3/4 pinskimi priključki (pri 3 je le-ta na sredi, pri 4 je zamaknjen). Če jih res ne moreš locirat pogooglaj za kak diagram od tvoje matične, ponavadi se jih dobi tudi v navodilih od matične.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cen1 ()
tole sem našel na spletu 2 x CPU Fan connectors (1 x 4-pin, 1 x 3-pin)
- 2 x Chassis Fan connectors (1 x 4-pin, 1 x 3-pin)
- 1 x Power Fan connector (3-pin) torej prvo sta za procesor, kaj pomeni pa chassis fan in power fan.
- 2 x Chassis Fan connectors (1 x 4-pin, 1 x 3-pin)
- 1 x Power Fan connector (3-pin) torej prvo sta za procesor, kaj pomeni pa chassis fan in power fan.
vse štiri ventilatorje imam priklopljene na matično, kažemi samo tri, zakaj, unega zadaj na zadnji strani, ki imam priklopljenega na 4 pin mi ne kaže.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hlajenje grafične s pasivnim hladilnikom + ventilatorOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1180 (1035) | axee |
» | Po dolgem času nov test ventilatorjev na Silent PC Review (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Hlajenje in navijanje | 13091 (9235) | BladE_ |
» | 3 pin to 4 pin CPU connectorOddelek: Hlajenje in modifikacije | 3518 (2343) | Miha20 |
» | Kabel PWM Arctic CoolingOddelek: Hlajenje in modifikacije | 3226 (3088) | JanezH |
» | Katero in kje kupiti osnovno ploŠčo z vodilom 1155 in sata3 priključkomOddelek: Pomoč in nasveti | 3359 (2927) | easyrider3 |