Forum » Pomoč in nasveti » Video format in shranjevanje v oblaku (G. Drive)
Video format in shranjevanje v oblaku (G. Drive)
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
StarMafijec ::
Kateri format je najprimernejši, da pač shranim neke zadeve v Google Drivu?
Recimo imam posnetke v .MP4 in to je kar kul, saj te posnetke lahko kdorkoli pogleda, ki ima dostop (npr. preko povezave).
Bi pa tja arhiviral še stare posnetke - posnete s staro kamero Digital8 (DV format). Zdaj me zanima v kak format naj to pretvorim, saj 13 GB/uro, kolikor zasede ta original posnetek, je res preveč. Običajno sem to dal kar v format in strukturo DVD-ja (torej VIDEO_TS mapa z .VOB datotekami), saj sem tako arhiviral in tudi posredoval komu naprej.
Imam pa še eno kamero, ki pa producira posnetke v .MTS (to je bojda Blu-ray Disc Audio-Video (BDAV) MPEG-2 Transport Stream (M2TS)). To še ne vem, če Google Drive prebavi, bom še poskusil.
Torej pravzaprav je vprašanje tu, v kak format naj spravim stare posnetke Digital8 (ki sem jih prej dajal na DVD, zdaj bi pa na Drive).
Recimo imam posnetke v .MP4 in to je kar kul, saj te posnetke lahko kdorkoli pogleda, ki ima dostop (npr. preko povezave).
Bi pa tja arhiviral še stare posnetke - posnete s staro kamero Digital8 (DV format). Zdaj me zanima v kak format naj to pretvorim, saj 13 GB/uro, kolikor zasede ta original posnetek, je res preveč. Običajno sem to dal kar v format in strukturo DVD-ja (torej VIDEO_TS mapa z .VOB datotekami), saj sem tako arhiviral in tudi posredoval komu naprej.
Imam pa še eno kamero, ki pa producira posnetke v .MTS (to je bojda Blu-ray Disc Audio-Video (BDAV) MPEG-2 Transport Stream (M2TS)). To še ne vem, če Google Drive prebavi, bom še poskusil.
Torej pravzaprav je vprašanje tu, v kak format naj spravim stare posnetke Digital8 (ki sem jih prej dajal na DVD, zdaj bi pa na Drive).
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar.gif)
Mavrik ::
Ko se ukvarjaš z videom najprej poskrbi da razumeš razliko med:
- Kontainerjem (.mp4, MPEG2-TS, itd.)
- Stvarmi v containerju:
-- Video formati (H.264, VP8, MPEG2, itd.)
-- Audio formati (MP3, MP2, AAC, itd.)
-- Formati podnapisov (SRT, DVB podnapisi, itd.)
Kar ti hočem reči je: končnica datoteke NE POVE dovolj o tem kaj je notri v njem da bi lahko zanesljivo določil kaj bo tisto datoteko predvajalo.
Daleč najbolj široka podpora bo za:
Video: H.264 Main ali Baseline profile (High ne podpirajo vse naprave)
Audio: AAC
Kontainer: MP4.
Ostalo je vse bistveno bistveno manj podprto.
- Kontainerjem (.mp4, MPEG2-TS, itd.)
- Stvarmi v containerju:
-- Video formati (H.264, VP8, MPEG2, itd.)
-- Audio formati (MP3, MP2, AAC, itd.)
-- Formati podnapisov (SRT, DVB podnapisi, itd.)
Kar ti hočem reči je: končnica datoteke NE POVE dovolj o tem kaj je notri v njem da bi lahko zanesljivo določil kaj bo tisto datoteko predvajalo.
Daleč najbolj široka podpora bo za:
Video: H.264 Main ali Baseline profile (High ne podpirajo vse naprave)
Audio: AAC
Kontainer: MP4.
Ostalo je vse bistveno bistveno manj podprto.
The truth is rarely pure and never simple.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sony KDL-50W829Oddelek: Zvok in slika | 6662 (262) | MrStein |
» | Video format, kateri je najboljši?Oddelek: Zvok in slika | 6493 (6057) | m0LN4r |
» | HD kamera - vprašanjaOddelek: Zvok in slika | 1768 (1602) | BCSman |
» | DLNA mreža za TV (PROGRAM)Oddelek: Programska oprema | 3718 (2864) | radmannsdorf |
» | Izšel je DivX 6Oddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 6021 (4055) | Metabond |