» »

Zamenjava diska in garancijski pogoji

Zamenjava diska in garancijski pogoji

hominis ::

V glavnem, pokvaru se mi je disk ki je bil se v garanciji, poslal sem ga po hitri posti na servis in naslednji dan dobim domov novega. Skratka zelo prijazni, vse brz tezav.

Nato pa zvem, da se mi garancija za nov disk ne zacne s datumom dobave le-tega, ampak mi garancija tece ze s datumom nabave prejsnjega diska (pred 1 letom).
Je to sploh mogoce ? S temi pogoji bi se strinjal, ce bi disk popravili, ne pa zamenjlai !! Saj to je popolnoma enako kot ce bi kupil nov disk ?

Kako resit tezavo ?

Bumbar ::

Če je artikel servisiran bi še razumel, drugače bi ti moral dat novo garancijo ker ni isti artikel. Po moje...
Najbolše da jim zasikaš.

Lucio ::

Ja, pa še kaj bi vi hoteli. Da vam poleg pošljejo še en disk v primeru da se ta pokvari. Dejte no malo z zdravo pametjo razmišljat.
Potem bi ti artikel lahko imel doživljensko garancijo, bi ga vedno pred iztekom malo zjebal pa bi ti dali drugega z novo garancijo. In tako za mnogo drugih stvari, avto npr.

Ste pa eni smešni>:D

--------------by tp
objavil sem ti nazaj odgovor ker si ga zbrisal potem ko ti je perci odgovoril nanj

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Predator ()

Mati ::

Eni pa res mislijo, da so trgovine na svetu zato, da jim takoj in vedno ustrežejo zraven tega pa bi radi imeli še garancijo za 100 let! Ne ga srat no!
Pa kaj si vi sploh mislite!

Folk je zgleda pozabil kako je bilo v YU časih z garancijami. Če ti je foter bil v partiji niema problema, če pa ne pa je garancija trajala pol ure!

Hominis: Bodi srečen da si to robo sploh zamenjali, saj kot je razvidno iz tvojega opisa, si šoril po kompu, da si ge ven odšraufal! Kaj pa če bi oni rekli, ne menjamo, ker si sigurno okrog vlačil in ti je pod avtobus padel!

|O

boštjan ::

eni pa kod kaže še zdaj ne vejo kako se stvari streže.A misliš če bi servis ugotovo znake fizične poškodbe da bi sploh dobo novi disk???garancija ti mora veljat čist na frišno.Splošen primer dam:punci se pokvari fen in ji ga takoj zamenjajo z novim-garancija teče od dneva dobave novega fena.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: boštjan ()

perci ::

Lucio: Smešen si ti, ker do sedaj še nisi ugotovil, da je zadeva res taka, kot ti misliš, da ni.

Da ne boš še vedno v dvomih:

Podaljšanje garancijskega roka
483. členi

(1) Pri manjšem popravilu se garancijski rok podaljša za toliko, kolikor časa kupec ni mogel uporabljati stvari.

(2) Če pa je bila stvar zaradi nepravilnega delovanja zamenjana ali bistveno popravljena, začne garancijski rok teči znova od zamenjave oziroma od vrnitve popravljene stvari.

(3) Če je bil zamenjan ali bistveno popravljen le kakšen del stvari, začne garancijski rok znova teči samo za ta del.

kuglvinkl ::

Eni pa res mislijo, da so trgovine na svetu zato, da jim takoj in vedno ustrežejo

Prepričan sem, da so trgovine za to na svetu. Tisti (trgovci), ki menijo drugače, se jim slabo piše.

zraven tega pa bi radi imeli še garancijo za 100 let!

Garancijski zahtevek izhaja iz grancijskih pogojev in ius cogensa. Med nama: ni edini.
Your focus determines your reallity

kuglvinkl ::

hominis: pošlji podjetju dopis, v katerem navedi drugi odstavek člena Obligacijskega zakonika, ki ga je navedel perci.

In povej, katera firma je to!
Your focus determines your reallity

gkovac ::

Garancija se ti z njeno uveljavitvijo spet začne znova (še posebi to velja v tvojem primeru ko so ti zadevo zamenjali!!!)
lp,

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Garancija na zamenjano komponento

Oddelek: Loža
81309 (1150) tikitoki
»

Garancija - menjana matična - prenosnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
141460 (963) Ales
»

Podaljšanje garancije zaradi napake na izdelku

62042 (1864) St235
»

Kaj bi vi storili?

223848 (2970) drzni86
»

Po uporabljeni garanciji, nova garancija ali nadaljevanje stare?

101196 (1103) Keyser Soze

Več podobnih tem