Forum » Pomoč in nasveti » LCD ccfl na prenosniku z najnižjo osvetlitvijo
LCD ccfl na prenosniku z najnižjo osvetlitvijo
Mamaplata ::
Kolegu se je pokvaril prenosnik emachines model e525
Problem je z LCD monitorjem, ki se ne prižge oziroma deluje samo na najnižji osvetlitvi.
Zanima me, če je že kdo imel podoben primer in kaj je bil vzrok za tako delovenje (nedelovanje).
Ob odprtju monitorja sem ugotovil, da gre za CCFL osvetlitev in najbolj mi je sumljiv inverter YNV-C01 nisem pa prepričan.
Kje bi se dalo pri nas dobit ta inverter ?
Problem je z LCD monitorjem, ki se ne prižge oziroma deluje samo na najnižji osvetlitvi.
Zanima me, če je že kdo imel podoben primer in kaj je bil vzrok za tako delovenje (nedelovanje).
Ob odprtju monitorja sem ugotovil, da gre za CCFL osvetlitev in najbolj mi je sumljiv inverter YNV-C01 nisem pa prepričan.
Kje bi se dalo pri nas dobit ta inverter ?
BlackD3mon ::
Najboljše da poiščeš rabljen oz pokvarjen prenosnik in potem stestiraš inverter ali pa naročilo iz tujine ;)
V bistvu me bolj skrbi, da ni slučajno kaj na matični odletelo, zato me zanima, če je slučajno kdo že naletel na kaj podobnega.
Tist inverterček se že dobi in zamenja :D
Tist inverterček se že dobi in zamenja :D
Opkow ::
Ce se se vedno vidi slika na LCD panelu, potem ti je sel inverter ali pa katoda sama, ki skrbita za osvetlitev panela.
Ja upam da je samo to.
Kar sem prebiral po raznih forumih je ena možna tudi da matična ne zagotovi dovolj toka oz ustrezne napetosti al neki.
To bi bila sicer najslabša možna varjanta.
A je možn da je lampa odletela, če pa še zmer sveti ?
Bom pač naroču pa počaku kak mesec na ynv, tačas pa zunanji monitor :D
Kar sem prebiral po raznih forumih je ena možna tudi da matična ne zagotovi dovolj toka oz ustrezne napetosti al neki.
To bi bila sicer najslabša možna varjanta.
A je možn da je lampa odletela, če pa še zmer sveti ?
Bom pač naroču pa počaku kak mesec na ynv, tačas pa zunanji monitor :D
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pol ekrana je temnoOddelek: Zvok in slika | 3802 (2990) | Yossarian |
» | Monitor ugasneOddelek: Pomoč in nasveti | 1459 (1254) | Blinder |
» | Prenosnik - ni slikeOddelek: Pomoč in nasveti | 2956 (2795) | solatko |
» | Razstavljeno: Nadomestne tipke za LCD monitorOddelek: Pomoč in nasveti | 3762 (3349) | SkyEye90 |
» | (LCD) inverter za neonkeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2828 (2609) | Azrael |