Forum » Pomoč in nasveti » USB ključa ne prepozna samo na mojem računalniku
USB ključa ne prepozna samo na mojem računalniku
crtomirv ::
Imam velik problem.
Danes sem formatiral računalnik. Zdaj sem namestil vse kar potrebujem, ko pa je prišlo do potrebe po uporabljanju USB ključa se je pa zataknilo. Namreč noben USB ključ ne deluje na mojem računalniku. Na drugih delujejo normalno. Delujejo pa seveda vse ostale komponente (miška, tipkovnica, zvočniki). Pa že ko vklopim USB ključ se sliši nek zvok, ki ga prej nisem slišal. Sem pa opazil še nekaj: miška in tipkovnica delujeta samo na tistem portu kot sta bila vklopljena na začetku, v drugih ne delujeta. Sem pa po namestitvi windowsa 7, 64 bit uporabil program Driver Booster za namestitev gonilnikov. Ko pa grem pod Device manager in kliknem USB ključ, ter posodobi gonilnik mi napiše:
Danes sem formatiral računalnik. Zdaj sem namestil vse kar potrebujem, ko pa je prišlo do potrebe po uporabljanju USB ključa se je pa zataknilo. Namreč noben USB ključ ne deluje na mojem računalniku. Na drugih delujejo normalno. Delujejo pa seveda vse ostale komponente (miška, tipkovnica, zvočniki). Pa že ko vklopim USB ključ se sliši nek zvok, ki ga prej nisem slišal. Sem pa opazil še nekaj: miška in tipkovnica delujeta samo na tistem portu kot sta bila vklopljena na začetku, v drugih ne delujeta. Sem pa po namestitvi windowsa 7, 64 bit uporabil program Driver Booster za namestitev gonilnikov. Ko pa grem pod Device manager in kliknem USB ključ, ter posodobi gonilnik mi napiše:
Imam samo en račun, razen če naredim še enega pa se pol prijavim v tistega ampak bo kaj pomagalo? Ko dam switch user mi pokaže samo en račun, tega ki sem ga ustvaril ob inštalaciji windowsa, pod njim piše administrator, torej bi naj to blo to.
Jst ::
Mogoče imaš v Group Policy prepovedano uporabo USB zunanjih naprav? Vendar po sveži inštalaciji, se ta nastavitev ne bi smela vklopiti. Razen, če si nisi uporabljal .ISO datoteke iz MS strani.
Pa razni Driver/Registry/Disk/Memory/Sound_Card/... booster programi ... jaz se jih izogibam na veliko.
Za naprave v računalniku ali prenosniku vedno ročno poiščem driverje.
Razumem pa serviserje računalnikov, da uporabljajo tisti program, ki v večini primerov sam poišče in inštalira driverje. Vendar je naročnina (in uporaba) na ta program za domačega uporabnika nesmiselna.
Pa razni Driver/Registry/Disk/Memory/Sound_Card/... booster programi ... jaz se jih izogibam na veliko.
Za naprave v računalniku ali prenosniku vedno ročno poiščem driverje.
Razumem pa serviserje računalnikov, da uporabljajo tisti program, ki v večini primerov sam poišče in inštalira driverje. Vendar je naročnina (in uporaba) na ta program za domačega uporabnika nesmiselna.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jst ()
Duhec ::
Poizkusi inštalirat gonilnike za WIn7/64bit s te strani:
http://www.driverscape.com/download/kin...
Poročaj.
http://www.driverscape.com/download/kin...
Poročaj.
http://blackbird.si/
Jst ::
Pojdi v Device Manager in najdi opcijo "Hidden Devices" ali nekaj podobnega (nisem za Win mašino trenutno).
Potem ko vtakneš USB ključ, poglej, če imaš kje klicaj in kaj je narobe.
--
Kaj pa BIOS? Nekje sem enkrat videl opcijo "Protect PC from outside devices" ali nekaj takšnega in mogoče imaš tam kaj nastavljeno, glede na to, da ti tipkovnica in miš delata samo na tistih dveh USB portih.
--
Poglej še google: How to disable usb storage
Potem ko vtakneš USB ključ, poglej, če imaš kje klicaj in kaj je narobe.
--
Kaj pa BIOS? Nekje sem enkrat videl opcijo "Protect PC from outside devices" ali nekaj takšnega in mogoče imaš tam kaj nastavljeno, glede na to, da ti tipkovnica in miš delata samo na tistih dveh USB portih.
--
Poglej še google: How to disable usb storage
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
@Jst
Local Group Policy Editor - to sem našel ampak nevem kje bi noter pogledal če je blokirana uporaba zunanjih USB naprav. Imel sem iso (ampak ne z MS strani) datoteko, ki sem jo s pomočjo nekega programa (niti nevem več kako se mu je reklo, ker sem sformatiral vse dol) dal na ključek in s pomočjo ključa naložil windowse. Sem pa to že počel prej z istim ključem in istim windowsom, tako da v windowsu nebi smel biti problem.
@Duhec
Sem naložil gonilnike s te strani in žal ne pomaga.
@Jst#2
Zraven je klicaj, ko odprem napiše: The drivers for this device are not installed. (Code 28)
Access is denied. To find a driver for this device, click Update Driver.
Ko pa kliknem update driver pa mi napiše tisto kar sem prilepil v sliki na prvem postu.
Najraje bi še enkrat formatiral in poiskusil brez Driver Boosterja, ker mogoče je res problem v njem.
Hvala za odgovore.
Local Group Policy Editor - to sem našel ampak nevem kje bi noter pogledal če je blokirana uporaba zunanjih USB naprav. Imel sem iso (ampak ne z MS strani) datoteko, ki sem jo s pomočjo nekega programa (niti nevem več kako se mu je reklo, ker sem sformatiral vse dol) dal na ključek in s pomočjo ključa naložil windowse. Sem pa to že počel prej z istim ključem in istim windowsom, tako da v windowsu nebi smel biti problem.
@Duhec
Sem naložil gonilnike s te strani in žal ne pomaga.
@Jst#2
Zraven je klicaj, ko odprem napiše: The drivers for this device are not installed. (Code 28)
Access is denied. To find a driver for this device, click Update Driver.
Ko pa kliknem update driver pa mi napiše tisto kar sem prilepil v sliki na prvem postu.
Najraje bi še enkrat formatiral in poiskusil brez Driver Boosterja, ker mogoče je res problem v njem.
Hvala za odgovore.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik ne zazna prenosnega diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 3920 (2942) | Karen |
» | USB ključ NE dela !Oddelek: Pomoč in nasveti | 3680 (3441) | Lukael |
» | Lenovo ThinkPad E530C - kako vzpostaviti brezžično povezavo?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3932 (1382) | ekran |
» | problem z inštalacijo windows 7Oddelek: Pomoč in nasveti | 3837 (2379) | jest10 |
» | prenos slik iz fotoaparataOddelek: Zvok in slika | 3329 (2906) | barca |