Forum » Omrežja in internet » problem izhodnega prometa
problem izhodnega prometa
AirBladE ::
Zdravo,
posodobil sem kernel na Debian strezniku! Torej je stroj pred tem delal ta kot more in dela tudi sedaj ce ga pozenem na starem kernelu. Problem pa je da stari kernel nima IPV6 podpore. KO sem skompilal novi kernel in vključo IPv6 protokol v kernel se je zadeva lepo rebotala vendar mi izhodni promet iz streznika nedela razen preko IPv6.
Not dela oboje ven pa samo IPv6. Poizkušal sm že vseživo pa nevem ki je problem,
ce je mel keri podobn primer naj mi odpiše da bom to nekot zrihtal.
Ker ta masin ni pri meni, jo rihtam preko ssh2 torej vhodni promet dela. In ven tudi lepo pinga tak kot more samo ko bi se pa mogo nekam ven konektat recmo s ssh na neki streznik ali pa wget pa negre pocaka tam ko bi se mogo konektat na port. Problem ni v FIREWALL-u to ze naprej povem!
lep pozdrav,
Andrej
posodobil sem kernel na Debian strezniku! Torej je stroj pred tem delal ta kot more in dela tudi sedaj ce ga pozenem na starem kernelu. Problem pa je da stari kernel nima IPV6 podpore. KO sem skompilal novi kernel in vključo IPv6 protokol v kernel se je zadeva lepo rebotala vendar mi izhodni promet iz streznika nedela razen preko IPv6.
Not dela oboje ven pa samo IPv6. Poizkušal sm že vseživo pa nevem ki je problem,
ce je mel keri podobn primer naj mi odpiše da bom to nekot zrihtal.
Ker ta masin ni pri meni, jo rihtam preko ssh2 torej vhodni promet dela. In ven tudi lepo pinga tak kot more samo ko bi se pa mogo nekam ven konektat recmo s ssh na neki streznik ali pa wget pa negre pocaka tam ko bi se mogo konektat na port. Problem ni v FIREWALL-u to ze naprej povem!
lep pozdrav,
Andrej
Če si kdaj okusil leteti, boš vedno hodil z očmi obrnjenimi v nebo. Od tukaj si in tja se boš dolgo vračal.
Leonardo da Vinci
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | IPv6 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 93748 (11763) | Klemen86 |
» | problem innbox-router-udpxy?Oddelek: Omrežja in internet | 4811 (4013) | Daniel |
» | Tomato (Shibby) router firmware - vprašanjaOddelek: Omrežja in internet | 2393 (1721) | AC_DC |
» | Kratek uvod v FreeBSD (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Operacijski sistemi | 65948 (29686) | Prospekt |
» | ipv6Oddelek: Omrežja in internet | 6785 (6457) | Kostko |