» »

kako utišat pc

kako utišat pc

noob96 ::

Imam kišto coolermaster 690 II Advace, notri pa intel I5 3,3Mhz, 1155, gigabyte gtx 560, 2HDD-ja za backup, in pa ssd s programi in OS-om. Na ohišju imam prižgan samo sprednji ventilator (in-take), potem pa je še stock ventilator na grafi in na procesorju. Pa je vse skupaj malo glasno. Igric ne igram tako da se nič kaj ne greje, vsake toliko zaženem kakšen photoshop ali pa ilustrator. Drugače pa bol filmi in za šolo... Kaj naj kupim/natedim da bom čimbolj zmanjšal brnenje. Nekih dragih ogromnih hladilnikov ne rabim, rabim samo da je tih :D kaj priporočate

techsloth ::

2x 12cm ventilatorja in jih zmontiraj kje, potem pa speedfan in reguliraj obrate.

sedaj pa ali jaz ne razumem tebe ali pa ti mene ne zastopiš.
Kišta ima 1 fan, potem pa 1 stock fan na procesorju in 2 stock fana na grafi. če dam zraven še 2 fana bo samo še bolj ropotalo (nasproten učinek, od tega kar jaz iščem)

refosk ::

mihec87 ::

Poskusi še z enim ventilatorjem zadaj da vleče zrak ven, čene se topel zrak samo vrti noter..Ker en 12cm ventilator je lahko skoraj neslišen in če ti z njim uspe dovest hladen zrak v ohišje bo ventilator na grafični in cpu rabil manj obratov in je tišje..

Če ne pa ostane samo še nabava boljših hladilnikov..
Večji hladilnik lažje odvaja toploto=tišje vse skupaj.....

techsloth ::

noob96 je izjavil:

sedaj pa ali jaz ne razumem tebe ali pa ti mene ne zastopiš.
Kišta ima 1 fan, potem pa 1 stock fan na procesorju in 2 stock fana na grafi. če dam zraven še 2 fana bo samo še bolj ropotalo (nasproten učinek, od tega kar jaz iščem)

potem pa najbolje da odstraniš vse ventilatorje pa bi 100% tiho a? posledic ne nosim...

vredu je pametni

smotanc ::

V biosu si naštimej smart fan funkcijo, da ventilatorji delajo po temperaturi in ne da imajo konstantno iste rpmje, če ne pomaga, kupi kakšne "silent" ventilatorje :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Namizni računalnik in glasni ventilator

Oddelek: Pomoč in nasveti
413736 (2053) ST-777
»

Hlajenje grafične kartice (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
10011329 (9981) joej970
»

Kako utišati tole konfiguracijo?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
363126 (2189) Steinkauz
»

Pentium II - 266 Mhz hlajenje

Oddelek: Strojna oprema
11812 (690) [SkA]

Več podobnih tem