Forum » Programiranje » JS funkcija v asp.net
JS funkcija v asp.net
Boomerang ::
V asp.net aplikaciji bi rad vključil nek JavaScript widget, tako da bi se ob mouseover dogodku prikazal kontekstni meni z različnimi možnostmi. Če ta widget uporabim v samo HTML datoteki (brez asp.net), se lepo prikaže... torej iz tega sklepam, da je JavaScript programček pravilno napisan. Sedaj pa bi rad ta JavaScript widget uporabil pri svoji aplikaciji in tukaj sem naletel na problem. V aspx datoteki sem vključil povezavi do JS in CSS datoteke. Obe datoteki sta dosegljivi... če uporabim neko oblikovanje iz css datoteke, je lepo vidno na strani. Če kličem enostavno funkcijo iz JS datoteke (ki sporoži alert() in se konča), se opozorilo tudi lepo prikaže. Torej, JavaScript funkcije so pravilno napisane in datoteke so vidne v ASPX datoteki moje aplikacije, ampak, ko bi se moral prikazati widget, ga ni. Kje bi lahko še bila napaka?
Vrstica iz ASPX datoteke, ki bi morala poskrbeti za prikaz widgeta:
contextmenu... funkcija, ki prikaže kontekstni menu
textinput... polje za vnos besedila - kjer bi se moral prikazati kontekstni meni.
Še enkrat poudarjam, da ta vrstica v HTML datoteki dela pravilno. Zakaj ne dela v ASP.NET projektu?
Vrstica iz ASPX datoteke, ki bi morala poskrbeti za prikaz widgeta:
<input type="button" value="Options" onmouseover="contextmenu('textinput')" />
contextmenu... funkcija, ki prikaže kontekstni menu
textinput... polje za vnos besedila - kjer bi se moral prikazati kontekstni meni.
Še enkrat poudarjam, da ta vrstica v HTML datoteki dela pravilno. Zakaj ne dela v ASP.NET projektu?
vorantz ::
zelo bo pomagalo če še pokažeš kako si definiral "textinput"
če je to kaka asp kontrola (ki nima static id) boš mogu tako poklicat
najhitreje boš to ugotovil, če pogledaš source zrenderane strani in poiščeš kak je dejanski id te tvoje "textinput" zadeve (če ni "textinput" boš mogu nrdit kot sem rekel)
če je to kaka asp kontrola (ki nima static id) boš mogu tako poklicat
contextmenu('<%: textinput.ClientID %>')
najhitreje boš to ugotovil, če pogledaš source zrenderane strani in poiščeš kak je dejanski id te tvoje "textinput" zadeve (če ni "textinput" boš mogu nrdit kot sem rekel)
Boomerang ::
Sem že rešil težavo. Spregledal sem zelo pomembno funkcijo, ki bi jo moral prav tako poklicati, pa je nisem. Vseeno hvala za pomoč.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Microsoft Visual Web Developer Pomoč !Oddelek: Programiranje | 1076 (921) | BGuard |
» | Primeren programski / web jezik za začetnika z dosti volje :DOddelek: Programiranje | 2016 (1650) | bluefish |
» | Branje rezultata url-ja z javascriptOddelek: Programiranje | 1449 (1322) | shm |
» | Pol milijona pohekanih spletnih strežnikov - med njimi tudi slovenski!Oddelek: Novice / Varnost | 5963 (3894) | poweroff |
» | izdelava wap straniOddelek: Izdelava spletišč | 2128 (1729) | jobber |