Forum » Programiranje » Microsoft Visual Web Developer Pomoč !
Microsoft Visual Web Developer Pomoč !
Jimmyy ::
Živjo
Imam problem pri programiranju gumbov pri omenjenem programu. V šoli delamo s tem programom in vsak naj bi naredil svojo spletno stran, problem je pa ta da nas profesorica sploh ni naučila programerat gumbov in vsi v razredu imamo narejeno samo vizualno brez da bi katerikoli gumb kaj naredil in ko sem vprašal profesorico kako se to programira mi je odgovorila da naj pogledam na internet, tam sem sicer že gledal vendar sem našel neke kode katere nimam pojma kako dat v source da bo delovalo ker vedno ko sem hotel nekaj probat mi je celoten projekt uničlo in prikazalo errore. Zato se z zadnjimi upi obračam na slo-tech in upam da je kakšna dobra duša ki bi mi pomagala pri programiranju gumbov da bi delovali.
Za lažje razumevanje prilagam še slikico (delamo pa v asp.net new website->visual c#->ASP.NET web site):
Že vnaprej se lepo zahvaljujem vsakomur ki mi bo pomagal!
lep pozdrav
Imam problem pri programiranju gumbov pri omenjenem programu. V šoli delamo s tem programom in vsak naj bi naredil svojo spletno stran, problem je pa ta da nas profesorica sploh ni naučila programerat gumbov in vsi v razredu imamo narejeno samo vizualno brez da bi katerikoli gumb kaj naredil in ko sem vprašal profesorico kako se to programira mi je odgovorila da naj pogledam na internet, tam sem sicer že gledal vendar sem našel neke kode katere nimam pojma kako dat v source da bo delovalo ker vedno ko sem hotel nekaj probat mi je celoten projekt uničlo in prikazalo errore. Zato se z zadnjimi upi obračam na slo-tech in upam da je kakšna dobra duša ki bi mi pomagala pri programiranju gumbov da bi delovali.
Za lažje razumevanje prilagam še slikico (delamo pa v asp.net new website->visual c#->ASP.NET web site):
Že vnaprej se lepo zahvaljujem vsakomur ki mi bo pomagal!
lep pozdrav
_Dormage_ ::
Mmm verjetno si opazil, da so vsi dokumenti v sestavljeni it *.aspx in *.cs (* = karkoli pac je ime tvoje strani)
V aspx dokumentu strukturiras stran in v tvojem primeru naredis gumbke in jih postavis na primerno mesto.
V datoteki *.cs pa je #C koda z katero poves, kaj naj se z gumbkom zgodi ko ga uporabnik klikne.
Na netu je miljon primerov, ampak vseeno.
Če gumb že imaš mora zgledat nekaj takega (*.aspx)
Torej, naredimo gumb in mu dodamo OnClick lastnost, ki pove kaj naj se pokliče ko je dogodek click sprožen.
V C# kodi pa nekaj takega.
Torej, spišemo metodo, ki jo bo gumb poklical ko bo dogodek click sprožen.
Vsak gumb ima tudi svoj ID, ki ga enolično identificira, da lahko gumbe ločiš med seboj.
V metodi tako uporabimo identifikator, da točno temu gumbu nekaj povemo. (Ga skrijemo)
Glede na pripete slike sklepam, da gumbe imaš. Torej vsakemu gumbu dodaj onClick lastnost in v C# spiši kaj želiš, da se zgodi, če je gumb kliknjen.
Drugače pojma nimam o Visual Studiu in o C#.
V aspx dokumentu strukturiras stran in v tvojem primeru naredis gumbke in jih postavis na primerno mesto.
V datoteki *.cs pa je #C koda z katero poves, kaj naj se z gumbkom zgodi ko ga uporabnik klikne.
Na netu je miljon primerov, ampak vseeno.
Če gumb že imaš mora zgledat nekaj takega (*.aspx)
Torej, naredimo gumb in mu dodamo OnClick lastnost, ki pove kaj naj se pokliče ko je dogodek click sprožen.
<asp:Button id="mojPrviGumb" Text="Moj Gumb" runat="server" OnClick="mojaMetoda" />
V C# kodi pa nekaj takega.
Torej, spišemo metodo, ki jo bo gumb poklical ko bo dogodek click sprožen.
public void mojaMetoda(object sender, EventArgs e) { mojPrviGumb.Visible = false; //Če je gumb kliknjen ga skrijemo }
Vsak gumb ima tudi svoj ID, ki ga enolično identificira, da lahko gumbe ločiš med seboj.
V metodi tako uporabimo identifikator, da točno temu gumbu nekaj povemo. (Ga skrijemo)
Glede na pripete slike sklepam, da gumbe imaš. Torej vsakemu gumbu dodaj onClick lastnost in v C# spiši kaj želiš, da se zgodi, če je gumb kliknjen.
Drugače pojma nimam o Visual Studiu in o C#.
Hvala tvoj odgovor Dormage.
Sem se začel nekej ubadat s programeranjem gumbov in začenjam razumet sistem delovanja.
Zanima pa me če mogoče veš kako bi naredu nov "zavihek", sedaj imam samo Home in About rad pa bi dodal še enega ter kako bi jih preimenoval ?
lp
Sem se začel nekej ubadat s programeranjem gumbov in začenjam razumet sistem delovanja.
Zanima pa me če mogoče veš kako bi naredu nov "zavihek", sedaj imam samo Home in About rad pa bi dodal še enega ter kako bi jih preimenoval ?
lp
Evo sem že sam zgruntal in naredu kar velik projekt, tale tvoj majhen tutorial je zelo zelo pomagal ker sem potem izhajal iz njega in začel razumet kako stvar deluje tako da hvala ti še enkrat :)
_Dormage_ ::
Evo sem že sam zgruntal in naredu kar velik projekt, tale tvoj majhen tutorial je zelo zelo pomagal ker sem potem izhajal iz njega in začel razumet kako stvar deluje tako da hvala ti še enkrat :)
Ni problema, zavihe si pogruntal?
Jst načeloma ne vem kako so narejeni lahko pa pogledam.
Desjtvo pa je, da zavihek je dejansko gumb, ki je na klick eventu prikaze novo stran.
Če si pogledaš kako so narjeni lahko enostavno dodaš še enega.
Sem zguntal zavihke, preimenovanje in tut kako se jih vizualno odstrani tako da imam najprej obrazec za prijavo in ko kliknem naprej me preusmeri pač naprej v nadaljni projekt brez tistih bližnic zgoraj (home, about...).
Me pa sam tko informativno zanima če bi mogoče znal bazo podatkov povezat not v ta web developer?
Me pa sam tko informativno zanima če bi mogoče znal bazo podatkov povezat not v ta web developer?
BGuard ::
Priporočam ti tudi, da si ogledaš vire, ki so na voljo na MSDN spletnih straneh. Tam najdeš veliko primerov, vodičev, how-to videov in podobno.
Uporaben je tudi ASP.NET site, kjer je zbrano vse na enem mestu. Med drugim imaš tudi razdelek za uporabo oz. dostop do baze podatkov, ki ga najdeš tukaj.
Uporaben je tudi ASP.NET site, kjer je zbrano vse na enem mestu. Med drugim imaš tudi razdelek za uporabo oz. dostop do baze podatkov, ki ga najdeš tukaj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [ASP.NET] Prenos podatkov iz ene spletne strani v drugoOddelek: Programiranje | 937 (796) | Cvenemir |
» | Delphi - izdelava igreOddelek: Programiranje | 1162 (935) | Nextor |
» | C#, TextBox in PopUp formaOddelek: Programiranje | 1099 (993) | MarCar |
» | [asp.net] simpl image editorOddelek: Programiranje | 1541 (1346) | darkolord |
» | asp.net izdelava linka do tiskanja...Oddelek: Izdelava spletišč | 1249 (1109) | jerneju |