» »

PS3-Na kaj paziti?

PS3-Na kaj paziti?

teknoslo ::

Mislim si kupiti PS3 Slim ali SuperSlim, raje bi Slim ampak mi je tudi SuperSlim všeč, čeprav nekateri pravijo, da je slabši. Zanima me na kaj moram biti pozoren pri nakupu rabljenega, kaj se velikokrat pokvari, kaj je drago za popraviti...

hojnikb ::

važno, da ne kupiš fata; slimi so veliko manj pokvarljivi... med slim in super slim nekih razlik (razn kozmetičnih) ni.
#brezpodpisa

teknoslo ::

Saj ne mislim kupt fata, k ma vecjo porabo pa se sami stari so... Kaj je treba pol pazt?

hojnikb ::

razn tega da ni fizično uničen, nič kaj. Če boš imel nesrečo, ti bo odpovedal, lahk ti pa dela še nekaj časa. Če dobiš takega še v garanciji, je pa itk plus.
#brezpodpisa

Mad_Lion ::

Na kaj moraš pazit? Prvo kot so ti rekli da ne kupiš fata ker bo ta zagotovo prej ali slej crkno glede na to koliko so že stari. Potem da ne kupiš prve generacije slima. Prepoznaš ga po tem da ima številko CECH-2004. Ti so imeli še 65nm GPU in je večja verjetnost okvare. Vsi novejši imajo 40nm. Še zadnja večja stvar pa je ali ga misliš odklenit ali ne. Če ga misliš potem je najboljše da nabaviš model CECH-2504 (to je srednja generacija slima) Ta se da enostavno in poceni odklenit. Vse novejše se tudi sicer da vendar je zelo drago (preko 100€ na servisu) Če pa odklep ni pomemben je pa itak vseeno in veljajo vsi super slimi in slimi razen prve generacije. Drugače ni treba pazit nič posebnega. To da je bil PS3 čim majn igran in še ima morda garancijo je seveda plus če že lahko izbiraš.

PS: če te malo zanimajo razlike v modelih:
http://www.ps3devwiki.com/ps3/SKU_Models

Če še ti pa kaj ni jasno pa kar vprašaj.

hojnikb ::

Ta se da enostavno in poceni odklenit.

To ni glih res. Če je bil updatean, potem je tak odklep kr drag.

PS:
"Igranost" ps3ja se da zelo lepo preverit z odvzemom hddja in čekiranje power on časa :)
#brezpodpisa

Mad_Lion ::

No ja odvisno pri komu. Sicer pa sem to sem napisal ker isti serviser ki ga poznam jaz bo za downgrade in flash tistih updatanih slimov računal 50€ za odklep novejših ter superslimov pa od 150€ dalje. To se meni zdi kar velika razlika. Pa da ne omenjam da je tu prav potrebno vgradit čip pa še kompliciranje je pol ker je treba igre kovertirat v ISO.

Igranost" ps3ja se da zelo lepo preverit z odvzemom hddja in čekiranje power on časa :)


Res je. Sem pozabil omenit. Edino škoda da to ne pokaže koliko časa je bil prižgan in koliko vgasnjen, samo total power on time. Ker je kar velika razlika ali je bil PS3 prizgan po 2-3 ure na dan in potem malo vgasnjen in zvečer spet prižgan ali pa celi dan samo prižgan. Kratkih pavz se po mojem mnenju ne splača delat. Je kar bolše da če ga ne igraš pol ure ali uro pustit ta čas prižganega kot pa vgašat. Ponavljajoče segrevanje in ohlajanje itak naredi največ škode. Ena zanimivost: Sem imel tri fat 60GB PS3je. In vsi trije so mi crknili po približno pol leta dni power on na hdd vsaj tako je smart kazal. Na HDD v PC imam že preko 6let power on pa še ni crknil. No res pa je da je konstantno prižgan PS3 pa ni bil ker se mi nebi dalo vsakih par mesecev vse razstavljat in čistit prah.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PS3 vs. Xbox 360 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Konzole
479273170 (1503) Eliaz
»

[PS3] Nakup PS3 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Konzole
23650978 (26326) hojnikb
»

PS3 Super Slim, GTA: V

Oddelek: Konzole
253432 (2813) [D]emon

PS3 odklep novejsih verzij

Oddelek: Konzole
329995 (6263) Mavrik
»

Playstation 3 ali xbox 360 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Konzole
10535056 (24251) Pesimist

Več podobnih tem