» »

Siol Box - odstranitev diska in kopiranje vsebine

Siol Box - odstranitev diska in kopiranje vsebine

Muzgar15 ::

Danes sem po dolgem odlašanju končno v roke vzel moj Siol Box in ga razstavil z namenom, da bi odstranil disk in iz njega skopiral podatke tj. posnete TV oddaje. Siol Box sem razstavil (in ob tem tudi v koš vrgel 4 mesce garancije, ki mi jo je ostalo), iz njega vzel 160 GB 2.5" disk in ga priklopil na računalnik. Kmalu so se pojavile težave in sicer, da računalnik diska ni prepoznal. Po nekaj minutah brskanja po spletu, sem zasledil, da je disk sformatiran v ext3 datotečnem sistemu, ki je kompatibilen z Linuxom in drugimi operacijskimi sistemi, ampak ne z Windowsi. Pri tej zagati mi je pomagal fin programček z imenom Ext2Fsd, kateri mi je omogočil, da sem lahko normalno prebral podatke na disku. Nato sem posnete TV oddaje, ki se nahajajo v mapi "timeshift" na disku skopiral na moj računalnik. Kasneje sem disk priklopil nazaj v Box in vse deluje kot bi moralo. Sedaj pa sem prišel do problema, ki mi ga še ni uspelo rešiti. Mojih 16 oddaj je na disku razparceliranih v 692 posameznih datotek s končnico .ts, ki imajo velikost 47 MB, kar znaša za približno 3 minute video materiala. Če predvajam te datoteke preko Windows Media Playerja ali VLC playerja se datoteke sicer predvajajo, vendar je zaslon črn in zvoka ni. Na isti strani, kjer sem izvedel o datotečnem sistemu, piše da datoteke delujejo kot da so kodirane vendar niso in da naj jih pred predvajanjem pretvorim v .avi ali kakšen drug format. Poskusil sem že vsaj 4 različne pretvornike in vsak do sedaj mi je ob pretvarjanju izpisal napako. Ali mi lahko kdo pomaga pri tem problemu. Na Dropbox sem za primer naložil eno izmed datotek (LINK).

s6c-gEL ::

Poskusi pretvoriti s http://www.coolutils.com/Formats/Telesy... .
VLC odpre ts, pokaže

ts združiš z http://www.videohelp.com/tools/TSSplitt... .

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: s6c-gEL ()

Sergio ::

Tale fajl na prvi uč deluje kot kriptiran kos programa Discovery. Headerji so prisotni in intaktni, vidi se da je video H.264, vidi se da ima DVB podnapise, vidi se celo ime programa. Vsebina je pa črna.

S temle fajlom si IMHO težko kaj pomagaš.

@s6c-gEL: TS kot TeleSync in TS kot Transport Stream nimata nič kaj skupnega...
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sergio ()

Pesimist ::

nebi bilo lažje to oddajo na netu poiskat?

Pesimist je izjavil:

nebi bilo lažje to oddajo na netu poiskat?

Gre se za večinoma športne oddaje, natančneje atletika (diamantna liga, svetovno prvenstvo ipd.), katerih pa zaradi malega povpraševanja ne najdeš na raznih torrent straneh in podobno.

OK, po malo natančnejšem brskanju s pomočjo strica Googla, sem na nekih avstralskih straneh odkril, da eden izmed njihovih TV ponudnikov prav tako uporablja napravo Netgem Netbox 8200 pod imenom T-box. Na strani so nekateri uporabniki pisali, da so storili podobno kot jaz in prišli do zaključka, da je vsebina na disku kodirana in da je edina rešitev najti ključ, kar pa je skoraj nemogoče z današnjimi metodam, zato bi ostalim uporabnikom svetoval, da naj si ne kvarijo garancije z odpiranjem Siol Boxa, kajti podatkov na njem ne boste morali dobiti tako preprosto.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zamenjava diska v Siol boxu z večjim?

Oddelek: Pomoč in nasveti
235404 (2373) kozorog
»

Siol Box (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
6825186 (14199) ToniT
»