Forum » Mobilne tehnologije » GUI Design za mobilne aplikacije
GUI Design za mobilne aplikacije
eric_cartman ::
Imam eno mogoče malo neumno vprašanje. Gre se zato, da kar se tiče dizajna v Photoshopu, Illustratorju ni problema.
Vendar pa me zanima, kako lahko pravilno pripravim svoj dizajn za nekoga, ki bo ta dizajn sprogramiral.
Ideja je recimo takšna:
Te gumbe je treba sedaj sprogramirati tako, da bosta shine pod sliderjem in sam slider sledila tvojim prstom na aplikaciji. V katerem formatu naj progamerju torej izvozim gumbe in sliderje, da jih bo lahko normalno sprogramiral (.png; .jpeg; .tiff; .psd)?
Ali moram potem jaz narediti frame by frame dizajn za vsako pozicijo gumba? Za ON/OFF button mi je jasno, da rabiš 2 stanji. Se pravi enega on in drugega na off. Kako pa tukaj, ko imaš kar naenkrat celotno animacijo dogodka oz. mora zelena barva slediti gumbu oz. tvojemu prstu na touch screenu?
Pa bom še tako vprašal..Kakšen software je na koncu najboljši za ustvarjanje UI/UX dizajna?
Vendar pa me zanima, kako lahko pravilno pripravim svoj dizajn za nekoga, ki bo ta dizajn sprogramiral.
Ideja je recimo takšna:
Te gumbe je treba sedaj sprogramirati tako, da bosta shine pod sliderjem in sam slider sledila tvojim prstom na aplikaciji. V katerem formatu naj progamerju torej izvozim gumbe in sliderje, da jih bo lahko normalno sprogramiral (.png; .jpeg; .tiff; .psd)?
Ali moram potem jaz narediti frame by frame dizajn za vsako pozicijo gumba? Za ON/OFF button mi je jasno, da rabiš 2 stanji. Se pravi enega on in drugega na off. Kako pa tukaj, ko imaš kar naenkrat celotno animacijo dogodka oz. mora zelena barva slediti gumbu oz. tvojemu prstu na touch screenu?
Pa bom še tako vprašal..Kakšen software je na koncu najboljši za ustvarjanje UI/UX dizajna?
- spremenilo: eric_cartman ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dobro narejene spletne straniOddelek: Izdelava spletišč | 3945 (2161) | Colby |
» | Mobilna igra: "Tapster - Hitrostna preizkušnja prstov in možganov"Oddelek: Igre | 2251 (1956) | shadeX |
» | "Miška" na notesniku (Compaq) je zelo samosvoja !Oddelek: Strojna oprema | 1616 (1523) | Cokolesnik |
» | nov izgled slo-techaOddelek: Slo-Tech | 1200 (878) | Matek |