Forum » Mobilne tehnologije » Eduroam certifikati in spremembe varnosti (Note 3)
Eduroam certifikati in spremembe varnosti (Note 3)
Azoriusa ::
Pozdravljeni,
naletel sem na problem in sedaj tu iščem rešitev. Pred recimo pol leta sem na svoj Samsung Galaxy Note 3 (takrat še 4.3 jelly bean) naložil eduroam certifikata, poklikal vse nastavitve glede na slikovni vodič na arnesovi spletni strani (http://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/e... in zadeva je super delovala. Res fajn wi-fi za kdaj pogledat kaj več na googlu med zanimivimi predavanji ter krajšanje dolgčasa med manj zanimivimi. Pred nekaj dnevi pa sem namesto tipke "poveži" kliknil "pozabi" (v mojo obrambo, na note 3 sta tipki res blizu in hitro se zatipkneš). Ok, sprijaznil sem se, da bom moral spet slediti postopku in poklikat vse. Moram še omeniti, da sem medtem upgradeal telefon na kitkat 4.4 (to je edina sprememba od prejšnjega vzpostavljanja edurama). Sedaj, ko pridem do izbire varnosti, vzorec sploh ni več opcija (čeprav mi je brez problema deloval tudi na 4.4 vse dokler nisem "pozabil" omrežja). Prej je bil postopek identičen, na koncu pa sem lahko izbral vzorec. Rad bi imel wi-fi, ne bi pa rad vsakič znova, ko se mi zaklene zaslon, tipkal PINa.
Kakšne ideje kako naj spet naštimam vzorec oz. kaj je sploh problem tu. Je kitkat strožji glede varnosti? Pisal sem arnesovi pomoči uporabnikom in oni trdijo da certifikatov niso spreminjali.
Vnaprej hvala in lp,
Matej
naletel sem na problem in sedaj tu iščem rešitev. Pred recimo pol leta sem na svoj Samsung Galaxy Note 3 (takrat še 4.3 jelly bean) naložil eduroam certifikata, poklikal vse nastavitve glede na slikovni vodič na arnesovi spletni strani (http://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/e... in zadeva je super delovala. Res fajn wi-fi za kdaj pogledat kaj več na googlu med zanimivimi predavanji ter krajšanje dolgčasa med manj zanimivimi. Pred nekaj dnevi pa sem namesto tipke "poveži" kliknil "pozabi" (v mojo obrambo, na note 3 sta tipki res blizu in hitro se zatipkneš). Ok, sprijaznil sem se, da bom moral spet slediti postopku in poklikat vse. Moram še omeniti, da sem medtem upgradeal telefon na kitkat 4.4 (to je edina sprememba od prejšnjega vzpostavljanja edurama). Sedaj, ko pridem do izbire varnosti, vzorec sploh ni več opcija (čeprav mi je brez problema deloval tudi na 4.4 vse dokler nisem "pozabil" omrežja). Prej je bil postopek identičen, na koncu pa sem lahko izbral vzorec. Rad bi imel wi-fi, ne bi pa rad vsakič znova, ko se mi zaklene zaslon, tipkal PINa.
Kakšne ideje kako naj spet naštimam vzorec oz. kaj je sploh problem tu. Je kitkat strožji glede varnosti? Pisal sem arnesovi pomoči uporabnikom in oni trdijo da certifikatov niso spreminjali.
Vnaprej hvala in lp,
Matej
bajsibajsi ::
Na androidu naceloma ni potrebno nalagati certifikata, pac pa le vnesti prave nastavitve:
Izberes povezavo Eduroam nato pa:
Faza overjavitve TTLS
Druga faza PAP
Uporabniško: Doloceno (npr. tvoj univerzitetni mejl)
Anonimna identiteta: pustite prazno
Geslo: Doloceno
Lahko delas pa rocno s certifikatom http://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/e...
Izberes povezavo Eduroam nato pa:
Faza overjavitve TTLS
Druga faza PAP
Uporabniško: Doloceno (npr. tvoj univerzitetni mejl)
Anonimna identiteta: pustite prazno
Geslo: Doloceno
Lahko delas pa rocno s certifikatom http://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/e...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bajsibajsi ()
galu ::
Meni je šlo skozi tako, da sem enejblal vzorec oz. pin samo takrat, ko sem vnašal podatke za eduroam. Ko je bilo vse urejeno, pa sem ga zbrisal. Tudi kitkat.
Tako to gre.
hojnikb ::
A se da kak pretentat android 4.2, da nebi rabu met sploh ničesar (nič lockscreena ali pina), ampak vseeno user certifikat ?
Sicer eduroam dela tudi brez certifikata, ampak samo nekaj časa, potem je pa treba reconnectat.
Sicer eduroam dela tudi brez certifikata, ampak samo nekaj časa, potem je pa treba reconnectat.
#brezpodpisa
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Eduroam neha delovati po X<10 minutah.Oddelek: Omrežja in internet | 1114 (523) | technolog |
» | Nokia n900Oddelek: Mobilne tehnologije | 771 (699) | dec33 |
» | linux in eduroam - tezave s povezavoOddelek: Omrežja in internet | 1471 (1292) | worteleven |
» | Eduroam in SymbianOddelek: Mobilne tehnologije | 2211 (1669) | SLO_Matej |
» | Samsung Omnia 7 in eduroamOddelek: Mobilne tehnologije | 1493 (1139) | RazzorX |