Forum » Elektrotehnika in elektronika » Zaporedna RC vezava (nujno!!!)
Zaporedna RC vezava (nujno!!!)
jncar ::
Ljudej nujno rabim pomoč do večera. Ni vam potrebno računati, rabim samo formule, ki jih pa na netu ne najdem. Rabim formulo za izračun časovne konstante (T) in čas trajanja prehodnega pojava (Tpp). Pa kako potem izračunat napetost na kondenzatorju?
Pa pri drugi nalogi rabim formule za izračun T, R pa I. Pa če je kdo tok prijazen pa mi pove če sem T pri prvi nalogi prov izračunal.
Še enkrat. Rabim samo formule. Hvala. PRILAGAM SLIKO!
Pa pri drugi nalogi rabim formule za izračun T, R pa I. Pa če je kdo tok prijazen pa mi pove če sem T pri prvi nalogi prov izračunal.
Še enkrat. Rabim samo formule. Hvala. PRILAGAM SLIKO!
- spremenilo: jncar ()
jncar ::
CMpunk ::
Mene pa zanima če 3 kondenzatorje vežem zaporedno, kakšen bo zamik med napetostjo in tokom, blizu 90 stopinj ali blizu 3*90=270 stopinj?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vprašanje glede kondenzatorjevOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 6768 (4101) | mirator |
» | toplota na uporuOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5514 (4062) | A. Smith |
» | ElektrotehnikaOddelek: Šola | 2253 (1359) | friteza |
» | Napetost v električnem vezjuOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1387 (1248) | marjan_h |
» | Napetostni vir in Tokovni virOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5111 (4677) | A. Smith |