Forum » Strojna oprema » Kateri servis za HP prenosnik?
Kateri servis za HP prenosnik?
T_F_7 ::
Odnesti moram HP prenosnik (ProBook) na garancijsko popravilo. V mojem kraju sta na voljo sledeča servisa: Alarix d.o.o. in BIRING BIRO d.o.o.
Slišal sem že vse mogoče zgodbe s servisi in popravili tako da ne bi rad da me 'nategnejo'...
Ima morda kdo izkušnje (pozitivne/negativne) s katerim od teh dveh servisov? Kateri je dober/slab?
Hvala.
Slišal sem že vse mogoče zgodbe s servisi in popravili tako da ne bi rad da me 'nategnejo'...
Ima morda kdo izkušnje (pozitivne/negativne) s katerim od teh dveh servisov? Kateri je dober/slab?
Hvala.
- spremenil: T_F_7 ()
tony1 ::
Hja, verjetno ne bo kakšnih posebnih težav.
Na Biring že leta nosim omrežno opremo (ki gre naprej na RMA direktno k proizvajalcu), brez vsakih težav.
Na Biring že leta nosim omrežno opremo (ki gre naprej na RMA direktno k proizvajalcu), brez vsakih težav.
Hja, verjetno ne bo kakšnih posebnih težav.
Sem klical na oba servisa in me je bolj prepričal glas iz Alarixa. Seveda to še ne pomeni nič. Hvala za nasvet.
webmojsterrr je izjavil:
Izogibaj se Pro servis d.o.o.
Ok, dobra informacija za v prihodnje. Če se ne motim Pro servis ni za HPje...?
webmojsterrr ::
Mislim, da so, nisem pa prepričan. Kakorkoli, izogibaj se jih, ker so navadni šalabajzerji.
http://www.diss.si/informacije/24262/TE...
ne razumem kaj si mi hotel povedati s tem linkom. v Kp sta Alarix in Biring Biro. v enega izmed teh dveh bom ju3 odnesel prenosnik.
Šimpanz ::
Mislim da je Biring v Kopru že zaprl poslovalnico. Vsaj jaz sem jih dvakrat iskal pa so imeli zaklenjeno.
Han ::
Kateri servis v LJ ali bližnji okolici je danes vreden zaupanja? V EliteBooku 8730w je crknil ventilator... Koliko bo stala zamenjava hladilnega sistema?
mat xxl ::
Ker ne komplicirajo, če gre za enostavnejšo težavo npr. samo tipkovnica pošlješ slike kod, garancijo oni sprožijo pride tipkovnica skočiš tja in ti zamenjajo ali celo sam zamenjaš in jim prineseš staro nazaj in vzameš novo.... imam občutek, da so korektni, sem vsaj 15 zadev že tam popravljal, tudi npr. HP 476 Office pro printer predelan na CISS sistem, kateremu je duplex odletel ( cela glava) in niso komplicirali, ker to ni bil predelan del, zadeva je sicer odletela 30 dni pred koncem garancije ;) no so mi pa razložili, da če bi šla glava ali kak drug del povezan z predelavo printerja, pa, da bi lahko pozabil na garancijo.... skratka korektni in hitri, edini minus je, da so malo od rok.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mat xxl ()
Ok, sem jim poslal povpraševanje. Če bodo hoteli za nov vent več kot 50 eur (v nemških trgovinah gre cena celo do 70), bo treba aktivirat Ebay... Ta kos plastike namreč ni vreden več kot 10 eur!
bobby ::
produktno številko jim še pošlji, da se bo točno vedl, kater paše notri,..
te verzije je maljon:
http://partsurfer.hp.com/WSearch.aspx?W...
te verzije je maljon:
http://partsurfer.hp.com/WSearch.aspx?W...
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
mirancar ::
Kateri servis v LJ ali bližnji okolici je danes vreden zaupanja? V EliteBooku 8730w je crknil ventilator... Koliko bo stala zamenjava hladilnega sistema?
moral bi bit zelo preprosto če to zamenjaš sam, vse kar moraš dat dol je tipkovnico. to so 1-3 šraufi zadaj (označeni kot tipkovnica), ter tipkovnica ma na vrhu ene čepke ki grejo gor/dol, Zelo simpl.
to predvidevam ker sem pucal HP-je elitebooke 14 inch in 15 inch
pri 14 inch je težko ker moraš še podreti vse stranice
pri 15 inch je pa dovolj velik da zadostuje samo če daš dol tipkovnico
iz tega predvidevam da bo za 17 inch podobno preprosto.
Probaj, poglej. potem moraš kupit samo ventilator iz ebay/bolha, kolkor pač je. Pri tem lahko še razmisliš na menjavo termalne paste, če je to potrebno. Meni je na enem menjava zbila temperaturo iz 90C na 60C, na drugem je pa original še zmeraj dobra. če boš dajal hladilnik dol moraš zamenjat še termalno. Seveda lahko odstraniš samo ventilator.
Sem odprl prenosnik s pomočjo odličnih navodil. Ko sem odstranil ventilator, sta bili v kotu podnožja dve veliki kepi zbitega prahu... Še dobro, da ni skurilo venta, ki zdaj spet deluje normalno.
Birotehna se mi je hitro odzvala. Nov ventilator stane okrog 50 eur brez DDV. Dobava 2 tedna.
Birotehna se mi je hitro odzvala. Nov ventilator stane okrog 50 eur brez DDV. Dobava 2 tedna.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
MIHAc27 ::
že malo prahu prenosnikom dela štalo... verjamem da bo sedaj spet fino hladilo, čez kako leto pa je fino spet malo spihat oz. očistit.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | laptop piskanjeOddelek: Strojna oprema | 1583 (1322) | zero_max |
» | Laptop servis - čiščenje, SSD,... kje v LJ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1869 (1295) | Mare2 |
» | SSD disk za prenosnik HP EliteBook?Oddelek: Strojna oprema | 3136 (2491) | stb |
» | Asbis d.o.o. smrdi!Oddelek: Kaj kupiti | 10512 (5073) | Sssaga |
» | Pooblaščeni servis za HP prenosnikeOddelek: Pomoč in nasveti | 12284 (11742) | Mare2 |