Forum » Strojna oprema » CPU fan skos na 550rpm..
CPU fan skos na 550rpm..
ajfon ::
Lep pozdrav,
imam asus p5q-vm ter intel c2q q6600 overclockan na 3.4ghz, pa sem danes zamenjal cpu fan, pa mi sedaj skos deluje na 550rpm.. Sploh ni važno ali je stress test ali idle, skos bo 550rpm.. in potem pride logično med stressu do 90 stopinj...
V biosu imam q-fan control enablan ter nastavljan na turbo..
Sem pa opazil da mi vedno ko prižgem računalnik vrže ven error : CPU FAN ERROR
Cpu fan ima 3 pine, vštekan je pa v 4-pinski konektor na matični..
Torej kako lahko rešim da se mi bo rpm ventilatorja večal z temperaturami?
Lp
imam asus p5q-vm ter intel c2q q6600 overclockan na 3.4ghz, pa sem danes zamenjal cpu fan, pa mi sedaj skos deluje na 550rpm.. Sploh ni važno ali je stress test ali idle, skos bo 550rpm.. in potem pride logično med stressu do 90 stopinj...
V biosu imam q-fan control enablan ter nastavljan na turbo..
Sem pa opazil da mi vedno ko prižgem računalnik vrže ven error : CPU FAN ERROR
Cpu fan ima 3 pine, vštekan je pa v 4-pinski konektor na matični..
Torej kako lahko rešim da se mi bo rpm ventilatorja večal z temperaturami?
Lp
xxurban ::
Pa je vklopljen v CPU_FAN header na matični ali slučajno na SYSTEM_FAN. Ker meni se je zgodilo podobno le da na novejšem sistemu.
v cpu_fan je vklopljen..
Čudno mi je, saj je bil prej ventilator enako 3 pinski pa je deloval normalno..
Ali je mogoče to, da ima ventilator 5 žic.. 3 žice so za pač fan connector, 2 žici pa imata na koncu malo črno bunkico.. predvidevam da je termistor za temperaturo meriti ali nekaj.. Je mogoče, da ima ventilator sam neko kontrolo obratov, glede na temperaturo?
Čudno mi je, saj je bil prej ventilator enako 3 pinski pa je deloval normalno..
Ali je mogoče to, da ima ventilator 5 žic.. 3 žice so za pač fan connector, 2 žici pa imata na koncu malo črno bunkico.. predvidevam da je termistor za temperaturo meriti ali nekaj.. Je mogoče, da ima ventilator sam neko kontrolo obratov, glede na temperaturo?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ajfon ()
Sem pogruntal v em je fora.. Tista črna mala bunkica je res termistor.. Sem dal pod vžigalnik za 2 sekundi, in je takoj skočil ventilator na 2000rpm.. Ga bom namestil na northbridge, pa naj lavfa na 2000rpm..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | HP Z210 CPU fan regulacija ne delaOddelek: Pomoč in nasveti | 810 (741) | AvtoR |
» | Glasen ventilator- procesorOddelek: Pomoč in nasveti | 4529 (4027) | gddr85 |
» | Kabel PWM Arctic CoolingOddelek: Hlajenje in modifikacije | 3215 (3077) | JanezH |
» | Iz +12v na +7v modifikacija ventilatorjaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 3019 (2523) | Pyr0Beast |
» | Intel box cooler - priklopOddelek: Strojna oprema | 1536 (1336) | Blinder |