Forum » Programska oprema » ATI all in wonder 128 Rage - linux cnofiguracija
ATI all in wonder 128 Rage - linux cnofiguracija
Barti ::
Ima mogoče kdo kakšen link ali če kdo ve kako bi skonfiguriral to kartico, da bi lahko gledal TV (in vse ostalo kar kartica omogoča) v linuxu (Suse 8.0).
hvala Barti
Gapi ::
eeeeeee to bo pa tesko izvedlivo ker ati ni izdal svojih specifikacij za ta tv tuner. Ups mal sem se zmotu :) poglej na http://gatos.sourceforge.net/ za lene Link
No person is rich enough,to buy back his past.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gapi ()
Gapi
Hvala za link. Včeri nism mogu prevert, k ni blo cajta. Bom danes in se oglasim.
Druč pa sem preden sem dal na forum kr neki pogledu in celo našu eno zadevo. Problem je bil ta, da je bil rezultat ta, da mi je grafiko (KDE) vn vrglo in sem končal na ukazni vrstici. Pol sm pa vprašu.
Barti
Hvala za link. Včeri nism mogu prevert, k ni blo cajta. Bom danes in se oglasim.
Druč pa sem preden sem dal na forum kr neki pogledu in celo našu eno zadevo. Problem je bil ta, da je bil rezultat ta, da mi je grafiko (KDE) vn vrglo in sem končal na ukazni vrstici. Pol sm pa vprašu.
Barti
Gapi, ne bo šlo. Se vidi, da sm čist nov na LInuxu
Odtariru sm ATI-4.2.... na /usr, pol pa ugotovu, da rbim avview in ffmpeg, pa Tcl8.4... in se kr kmalu zgubil. Žal ne bo zame Tv na linuxu... še neki časa.
Vseeno hvala
Barti
Odtariru sm ATI-4.2.... na /usr, pol pa ugotovu, da rbim avview in ffmpeg, pa Tcl8.4... in se kr kmalu zgubil. Žal ne bo zame Tv na linuxu... še neki časa.
Vseeno hvala
Barti
Phoebus ::
Nenenene.....za ati tv tuner, ki dela na wonderju imas drug softver. Odlicen.
Pa ne uporabljaj novejsih stvari, ker ne delajo v redu. Preizkuseno in zelo dobro delujoco stvar dobis tukaj.
PS: NE, NE in NE kliknit na "The GATOS web page has again moved to here", ker bos dobil novejso v4l verzijo, ki je jajca. Torej, samo kliknes dol na GATOS source releases, potegnes ibtk in gatos tar.gz-je in najprej skompaljas in zinstaliras ibtk.
Have fun!
Pa ceprav sem danes bolj zajebantsko razpolozen, mi lahko verjames na to
Pa ne uporabljaj novejsih stvari, ker ne delajo v redu. Preizkuseno in zelo dobro delujoco stvar dobis tukaj.
PS: NE, NE in NE kliknit na "The GATOS web page has again moved to here", ker bos dobil novejso v4l verzijo, ki je jajca. Torej, samo kliknes dol na GATOS source releases, potegnes ibtk in gatos tar.gz-je in najprej skompaljas in zinstaliras ibtk.
Have fun!
Pa ceprav sem danes bolj zajebantsko razpolozen, mi lahko verjames na to
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Phoebus ()
Phoebus, hvala za link.
Lahko popraviš zaporedje-če je narobe-za usposobitev xatitv.
Najprej zložim dol v /usr tar od ati.2 driverjev
odtariram, tu ne vem kaj je s tem še potrebno narediti, predvsem z opozorilom symlinka /usr/X11R6/ na direktrij kjer imam XFree 4.2.0
grem na tvoj link
zložim dol ibtk, odtariram, grem na direktorij ibtk, zaženem ./config skripto, make, make install,
zložim dol gatos-0.0.5, nardim isto kot z ibtk in zaženem xatitv
javi gatos_configfile<>: illegal seek
Torej moram zadevo še skonfigurirati?! Kako?
Barti
Lahko popraviš zaporedje-če je narobe-za usposobitev xatitv.
Najprej zložim dol v /usr tar od ati.2 driverjev
odtariram, tu ne vem kaj je s tem še potrebno narediti, predvsem z opozorilom symlinka /usr/X11R6/ na direktrij kjer imam XFree 4.2.0
grem na tvoj link
zložim dol ibtk, odtariram, grem na direktorij ibtk, zaženem ./config skripto, make, make install,
zložim dol gatos-0.0.5, nardim isto kot z ibtk in zaženem xatitv
javi gatos_configfile<>: illegal seek
Torej moram zadevo še skonfigurirati?! Kako?
Barti
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AMD naznanil izdajo specifikacij za gonilnike ATIjevih grafičnih kartic za LinuxOddelek: Novice / Grafične kartice | 5653 (3530) | Jst |
» | [Linux]Slika na TVOddelek: Operacijski sistemi | 999 (914) | linuxdady |
» | TV out in linuxOddelek: Operacijski sistemi | 1301 (1019) | roli |
» | Ati radeon, Xorg in XvOddelek: Operacijski sistemi | 1430 (1302) | MasterMind |
» | Linux (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 4870 (4259) | moj_nick |