» »

Težave pri usposobitvi računalnika za asp

Težave pri usposobitvi računalnika za asp

Nazgul ::

Neko seminarsko nalogo na področju dinamičnih internet strani s pomočjo asp tehnologije moram opravit za faks, pa sem pač najprej hotel nastavit Windowse XP Pro tako da bi lahko na mojem računalniku zagnal asp datoteke (kot web strežnik) in s tem takoj sprobavljal zadeve ki bi jih potem napisal. Za potrebe testiranja ali je asp dejansko usposobljen sem vzel neko nalogo (neko internet stran, ki dostopa tudi na eno Accessovo podatkovno bazo, stran ki jo moram jaz napisat bo namreč tud morala imeti dostop do ene baze) ki sem jo dobil na vajah in ki bi 100% morala delovati (na računalnikih na faksu je delovala), vendar se je zapletlo. Internet Explorer je sicer prikazal začetno stran internetne aplikacije (ki vsebuje tudi skripto ki dostopa in bere podatke iz baze), vendar se je vsakič ko je aplikacije hotela nekaj spremeniti v prej omenjeni bazi (ko sem npr. izbral opcijo ki ima za posledico brisanje podatka v bazi) samo pojavil izpis da je prišlo do napake, nekaj je bilo tam tudi govora o Microsoft JET Database engine error type, in do spremembe ni prišlo. Izgleda kot da lahko samo berem iz baze, pišem pa ne. Kako je to mogoče? Inštaliral pa sem IIS z default nastavitvami in datoteke internetne strani kopiral v direktorij Inetpub->wwwroot, kot sem to prebral nekje da moram to tako storiti.

Prosim za nujno pomoč.

alesrosina ::

hja, fora je u write access .... pej u direktorij, kjer mas bazo in pod zavihkom security (desni klik na dir, properies) dodaj uporabniku IUSR_[ime kiste] (Internet Guest Account) WRITTE access. Ce tega uporabnika nimas na seznamu, ga njaprej dodaj na direktorij "c:\inetpub\wwwroot" (ce nisi spreminjal pot do dira, kjer server jemlje fajle) ter odstrani uporabnika "everyone". To sicer ni nujno, je pa iz varnostnega vidika priporocljivo. To je to.

Aja, ce zavihka Security ni: pejt u win explorerju pod tools, folder options in tam nekje odkljukaj eno moznost u smislu "Prikazi advanced opcije za mrezo" - ne vem cist tocno, ker nimam winXP (sem pa ze delal na njih) ampak win2k.

Zgodovina sprememb…

Nazgul ::

Jep, zdaj dela. Super. Res je bil problem z write pravicami. Hvala! :)) Moral sem iti v properties direktorija kjer mam datoteke, pa tam na na zavihek web sharing nastavit share this folder pa pod edit properties vse možnosti dostopa omogočit.

Samo nekaj me še moti: vsakič ko želim z Internet Explorerjem odpreti stran mi javi da sem offline pa da se moram connectat in če pol rečem ne se stran sploh noče naložit. Moram izbrati da se hočem connectat pol pa lahko prekinem dial-up, ker mi pač dejasnko ni treba iti na net. Ali bi lahko nekako nastavil da te nevšečnosti ne bi več blo?

alesrosina ::

valda da se da .... gres u IEju na tools > internet options > zavihek connection in obkljukas 2 moznost (dial if network is not present al neki tazga) - mislm da bi pol moral delat. (nisem pa 100% ker sem ze 1 let na sirokopasovnem netu in se ne spomnem vec tega najbols)

Nazgul ::

Samo ravno to imam nastavljeno in kot že rečeno ne dela kot bi moralo. Mislil sem da bi to mogel nekok dopovedati Explorerju da je ta stran offline dosegljiva in da se ni treba connectat na net. Sicer bi mogoče šlo da bi dal to stran pod favorites in pol nastavil tam da naj bo stran dosegljiva tud offline, sam to se mi zdi tko malo čudna rešitev, no. Čudno da si Explorer sam ne pride gor da je stran lokalno dosegljiva.

W|ndKiller ::

mah asp šo šupljave gate, to je naredu microsoft, da bi ugodil potrebam svojih uporabnikov (zavednih v winse)po dinamičnih straneh.

Še vedno ga ni čez PHP in Apacha :))

.: Nuclear Power Boys - Ultras Krško :.

BaRtMaN ::

Pol ti bo tale slika všeč:

:)

david ::

nazgul, ie, kaj ces :)) poskusi to kar ti je predlagal aspmaster, ker dejansko to more delati ... drugace pa dej obljukej prvo moznost, Never dial a connection al kaj je ze, to bi ti pa moralo delati, razen ce imas s serverjem probleme ...

w|indkiller, kaj ima veze asp in ie? mi lahko razlozis prosim?
php tut ni tak cukrcek kot ga vsi zagovarjajo, niti ni asp ... tako da, pomisli preden komentiras kaksno zadevo ...
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
splet01.net

W|ndKiller ::

davidka - kaj pa jst kašn IE omenju ??? samo pokritiziral asp; kar pa ma veze pa je to, da večina skript dela samo v IEju, načeloma tudi dela v drugih brskalnikih, samo pol pride tko kot da bi delal spletne strani v wordu

php tut ni tak cukrcek kot ga vsi zagovarjajo

Ja to tisti govorijo ki vidijo sami windowse in daleč okol nič
.: Nuclear Power Boys - Ultras Krško :.

david ::

kar pa ma veze pa je to, da večina skript dela samo v IEju, načeloma tudi dela v drugih brskalnikih, samo pol pride tko kot da bi delal spletne strani v wordu
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

a cm se kej rect? :D :D :D :D :D :D

ves kaj je asp? ves kaj je php? ves kaj je html? ce ne ves, si preberi kaksn tutorial, it bo zelo prav prisel ...

in ne, ne vidim samo windowsev in dalec naokoli nicesar drugega ... vidim tisto, kar rabim in kar mi najbolj pride prav ... in preberi si moj post zgorej ... ni samo za php napisan ...
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
splet01.net

Nazgul ::

Zdej sem dal na opcijo da naj nikol ne dial up-a in mislim da je IE nehal težiti. Še enkrat hvala za vašo pomoč! :))

Joj, al se morate kregat kaj je boljš! Še niste odrasli? :\

W|ndKiller ::

ne bom debatiral z osebkom, ki ima IQ manjši od številke svoje noge, žal


(mimgrede že tolk dobrih webpageov naredu da kr smrdi)
.: Nuclear Power Boys - Ultras Krško :.

david ::

nazgul, kdo se pa krega? :) btw, to mej vedno vlkjucen, ker drugace tezi, ceprav ne bi smel ... ne vem, bug mogoce?

dolocenih stvari na case ne morem prezret, ker me enostavno moti to, da bi se kdo lahko potem kej narobe naucu ... recimo, ce pises v asp-ju, ti bo dobr delal samo v ie-ju, drugje bo izgleda kot da je v wordu narjen ... take stvari recimo ... ali pa furt na furt povdarjanje da je xyz jezik boljsi od drugega ... ampak ok, kot pravjo primorci, pustmo stat, se ne mislim ubadat s takimi stvarmi, ker ni zdravo ... sploh pa ne z ljudmi, ki svojih izjav ne znajo podpreti z argumenti, ampak preidejo na veselo tapkanje po tipkovnici in napihovanju svojega ega z zaljenjem drugih ...
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
splet01.net

W|ndKiller ::

mislim, da bo bolš da čist utihnem,ker to pa zej presega meje dobrega okusa.

Jst sm nehal,.... (ka pa vi mi pa dol visi -> MUŠKO SAM >:D >:D >:D )
.: Nuclear Power Boys - Ultras Krško :.

alesrosina ::

daviddka: respect.

_Marko_ ::

Restekpa. :D

Ziga Dolhar ::

W|ndkiller, bojim se, da si te meje presegel ti. Prosim da se v nadaljne držiš malce višje kulture govora, hvala.

p.s.: če bi poznal davidko in njegovo stališče, bi na podlagi ničnih indicev ne dajal takileh izjav.
https://dolhar.si/

W|ndKiller ::

če bi poznal davidko in njegovo stališče, bi na podlagi ničnih indicev ne dajal takileh izjav.



Sej nč hudga če je ne poznam, nisem nič zamudu.




Jst pa nehau z replayanyem tega topika !!!!




(jebeš žabe in žabarke - ULTRAS SLOVENIJA !!!)
.: Nuclear Power Boys - Ultras Krško :.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

IIS problemi

Oddelek: Omrežja in internet
141507 (1225) extr3m3
»

problem z mysql serverjem

Oddelek: Izdelava spletišč
161426 (1199) koloredo
»

iis in firefox in opera in tezave

Oddelek: Izdelava spletišč
7921 (866) alum
»

Internet Explorer se poslavlja

Oddelek: Novice / Brskalniki
393159 (3159) CaqKa
»

asp, fotogalerija

Oddelek: Izdelava spletišč
15831 (716) alesrosina

Več podobnih tem