» »

Dogodek - D·Talk: Beyond Boring Mobile Development

Dogodek - D·Talk: Beyond Boring Mobile Development

Beyond Boring Mobile Development

Slo-Tech - V letu 2014, 7 let po izidu prve različice Android OS in 6 let po izidu iPhone OS, se razvoj mobilnih aplikacij bliža vrhuncu. Posamezne aplikacije imajo več 100 milijonov uporabnikov, nekatera razvojna podjetja pa se prodajajo za več milijard evrov. Velikokrat se zato vprašamo, zakaj ne bi bili tudi mi del tega razgibanega okolja polnega izzivov in zabave.

Na D·Labs smo zato že pred več kot štirimi leti pričeli z razvojem mobilnih aplikacij za najbolj popularne mobilne platforme. V tem času nam je uspelo zgraditi ekipo razvojnikov mobilnih aplikacij, ki so veliko več kot le to. Nekateri izmed njih bodo 26. marca delili svoje znanje in izkušnje z vami ter vam pomagali pri uresničitvi vaših ciljev.

D·Talk bo otvoril Dal Rupnik, ki bo predstavil in prikazal nekaj naprednih tehnik programiranja v Objective C programskem jeziku. Na repertoarju bodo method swizzling, object posing in podobne tehnike.
Nadaljeval bo Marko Pušnik, ki med drugim razvija tudi lastno Android knjižnico za animirano izrisovanje grafov. Knjižnic kot je njegova izredno primanjkuje, povpraševanje po izrisih najrazličnejših animiranih in modernih grafov pa je čedalje večje. Na kratko bo predstavil svoje delo, tehnološko izvedbo in uporabo knjižnice.
iOS navdušencem bo Gašper Cvenkel predstavil svoje tehnike in orodja, ki mu pomagajo pri pospeševanju razvoja aplikacij. Prikazal bo uporabo in vzdrževanje Cocoapods-ev, Alcatraza, Package managerja za Xcode in podobne. Trikov in nasvetov ne bo manjkalo.
Predavanje bo zaključil Andrej Slapnik, ki bo vodil pogovor o stvareh, katere nas na fakultetah ne naučijo. Med drugim bomo govorili o odnosih do sodelavcev, kako napredovati na svojem delovnem mestu, kako graditi uspešno razvojno ekipo ter o tem, kako pomembna na delovnem mestu je komunikacija.

Vsako predavanje bo trajalo približno 20 minut, nekaj časa pa bo ostalo tudi za vprašanja.

Prijave niso potrebne, nam pa s potrditvijo udeležbe na D·Talk Meetup olajšate organizacijo.

1 komentar

Coinbird ::

Go AndyS!
(In partially high-pitched voice) Feel good (9x)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dogodek - D·Talk: Toolbox of a Ruby Team

Oddelek: Novice / Ostalo
158064 (6359) AndyS
»

Dogodek - D·Talk: Building a Startup Community

Oddelek: Novice / Ostalo
118403 (5449) alexa-lol
»

Dogodek - D·Talk: Dysfunctions of a Functioning Team

Oddelek: Novice / Ostalo
75264 (3338) destiny
»

Dogodek - D·Talk: UX4Dev in Codeable

Oddelek: Novice / Ostalo
126648 (4681) AndyS

Več podobnih tem