Forum » Omrežja in internet » Dodatni Wifi AP brezžično povezan z osnovnim AP
Dodatni Wifi AP brezžično povezan z osnovnim AP
ncc2000 ::
Tole bi rad naredil, le da klasični bridge ni najbolj primeren,
saj je želja, da bi sekundarna stran imela svoje wifi varnostne nastavitve, ki bi bile drugačne od primarnega brezžičnega omrežja (drugo ime, vrsto zaščite, geslo...)
Sekundarno omrežje naj bi bilo le brezžično.
Kako to izvest, seveda v budgetu poceni routerjev...
Kakšna ideja?
All ::
http://www.edimax.com/en/produce_detail...
budget zadeva...edini minus je da dela sprejem in oddaja na istem kanalu...sam dela .-)
budget zadeva...edini minus je da dela sprejem in oddaja na istem kanalu...sam dela .-)
Uff hvala ... cena je pa sploh, skoraj da je svinčnik dražji..
Me lahko še napotiš okvirno k pravim nastavitvam za mojo konfiguracijo?
Me lahko še napotiš okvirno k pravim nastavitvam za mojo konfiguracijo?
onemarko ::
Se da, če lahko za sekundarni router uporabiš dd-wrt (ali kateri drugi *wrt).
Še link do navodil: http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Re...
Še link do navodil: http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Re...
jest10 ::
Hej, pridi malo iz preteklosti v današnje čase. Časi, ko si moral za to funkcjonalnost nalagati alternativne FW so že davno mimo.
Praktično karkoli od TP-Link
Kako to izvest, seveda v budgetu poceni routerjev...
Praktično karkoli od TP-Link
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()
Nabavil, 5min za config WISP in WLAN vključno z reseti, deluje. Nekih motenj zaradi uporabe istega kanala nisem opazil.
@All 10/10 za nasvet, hvala
@All 10/10 za nasvet, hvala
Da malo obudim tole, dodatno vprašanje:
Preko wispa občasno edimax ne spusti slik na določenih internetnih straneh, medtem pa, če se povežeš na osnovi router, slike so, problemov ni.
Primer Ebay, Youtoube, gmail etc.., preko edimaxa se vidi le tekstualni način, brez slik. Medtem pa večina drugih internetnih strani bp.
Kaj je za postorit, kakšen nasvet?
Preko wispa občasno edimax ne spusti slik na določenih internetnih straneh, medtem pa, če se povežeš na osnovi router, slike so, problemov ni.
Primer Ebay, Youtoube, gmail etc.., preko edimaxa se vidi le tekstualni način, brez slik. Medtem pa večina drugih internetnih strani bp.
Kaj je za postorit, kakšen nasvet?
MTU imaš narobe nastavljen.
1492 za pppoe
1500 dhcp
jap, če misliš na WAN pppoe je po defoultu MTU 1392, IGMP sorurce eth, opcija je še ppp. Zgoraj v pppoe meniju je še po defoultu prazen user name in password. Če spremenim MTU, potem me noče spustiti naprej, če ne vpišem user name in geslo. (kar je, ko router lepo wisp-a z zgoraj omenjeno pomanjkljivostji sicer prazno). Kakšno geslo hoče?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mikrotik prekinjena pppoe povezavaOddelek: Pomoč in nasveti | 3260 (2384) | Bencc |
» | Mikrotik RB2011UiAS-2HnD-IN na Amisu, bizarno počasen internet. (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 12428 (9708) | Invictus |
» | Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 52426 (24176) | simone |
» | level one ROUTER FBR-1418TX- nastavitveOddelek: Omrežja in internet | 6009 (2992) | OmegaBlue |
» | WRT54G v5.0Oddelek: Omrežja in internet | 2566 (1779) | luser2 |