Forum » Strojna oprema » Artefakti
Artefakti
nightbird ::
Pozdravljeni!
Danes sem na grafični kartici (Asus engtx 260 --> https://www.asus.com/Graphics_Cards/ENG... menjal termalno pasto in termalne pade.
Ko sem dal grafično ponovno v komp je prišlo do pojava artefaktov. Zadevo sem delal prvič, zato sem verjetno kaj narobe naredil :/ na katerem koraku bi lahko kaj zafrknil? pride do artefaktov, če bo recimo na kateri čip pozabil dati termalni pad?
LP
Danes sem na grafični kartici (Asus engtx 260 --> https://www.asus.com/Graphics_Cards/ENG... menjal termalno pasto in termalne pade.
Ko sem dal grafično ponovno v komp je prišlo do pojava artefaktov. Zadevo sem delal prvič, zato sem verjetno kaj narobe naredil :/ na katerem koraku bi lahko kaj zafrknil? pride do artefaktov, če bo recimo na kateri čip pozabil dati termalni pad?
LP
gddr85 ::
Poglej če si pravilno vse nazaj sestavil, da je heatsink pravilno nameščen na jedro gpu-ja.
ok hvala za ideje, bom razdrl še 1x kartico in poročam. originalnih padov ne morem dati gor, ker sem jih vstran vrgel - nekako razpadajoči so bili. edino novi padi so bili po moje debelejši od originalnih - vzel sem 1mm debele od EKWB. je lahko to problem?
lp
lp
Nima veze, važn da so gor, da je kontakt med aluminijem, padom in rami. Če so predebeli jih probaj mal potlačit, mogoče zato cel heatsink ne nalega pravilno na jedro. Pač mal poglej iz vseh strani kako zgleda.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gddr85 ()
sem razstavil in je glede padov vse ok :D edino mislim, da sem dal premalo termalne paste, saj ni bila nanešena po celem čipu. kako je pri grafičnih karticah najboljše nanašati pasto? isto kot pri CPU? ker sem pogledal več videov in vsak nanaša različno - x vzorec na čip, kot zrno velika kaplja, eni celo razmažejo pasto po celem čipu ipd. kaj je najbolše za GPU?
lp
lp
nazadnje sem malo failal z nanosom termalne paste in sem kar neki bedni nanos naredil brez posebnega vzorca in sedaj kartica dela brez artefaktov zaenkrat :) očitno je res bil problem v pasti, ker drugo je vse ok zgledalo. kaj pa je vzrok artefaktov pri tem primeru? ker je več cuda jeder v čipu in pri neprimernem nanosu se določena pregrevajo in je to problem? ali v čem je fora?
lp
lp
jah najbrž se je čip pregreval, ker ni blo dobrega kontakta, a nisi nič pogledal kakšna je bila temperatura v mirovanju s kakšnim softwarom...
jea sem gledal temperature in niso bile nič posebnega. zelo podobne so sedaj pri polni obremenitvi - furmark. po moji logiki je lahko bilo samo lokalno - na nekem predelu čipa pregrevanje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Termalna pasta (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 26524 (6284) | Valvoline |
» | Nepravilen nanos termalne paste? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 7840 (5956) | care20 |
» | pregrevanje prenosnikaOddelek: Strojna oprema | 1878 (1351) | mulc007 |
» | Termalna pasta koliko?Oddelek: Pomoč in nasveti | 6606 (5603) | Pentium |
» | HP overheatingOddelek: Pomoč in nasveti | 7048 (6430) | fr4nc |