» »

Protesti in spopadi v Ukrajini ter Krimska kriza

Protesti in spopadi v Ukrajini ter Krimska kriza

Temo vidijo: vsi
««
35 / 88
»»

nokkj ::

Hm.... nisem siguren. Sploh Slovenije oziroma EU Ukrajina sploh ne rabi, zaradi šizofrenosti EU bo tam še večji kaos (tako kot se je zaradi popolne nesposobnosti EU razvil v Bosni še večji kaos kot bi se brez EU).

Meni se jebe za Ukrajince, oni se morajo sami odločiti, kaj je za njih Stalin, kaj pa Hitler.

Če se ne bi ZDA obnašale kot da je še vedno hladna vojna in da morajo odrezati Ukrajino od povezav z Rusijo (ekonomskih, itd...) in jih priključiti na "Zahod", bi bilo precej lažje. In zelo verjetno so za vse dogajanje krivi najradikalnejši deli ameriške politike, od McCaina dalje in 5 miljard za "promocijo demokracije".

Na srečo pa sta in ZDA in Rusija dovolj vojaško močni, da je neizogibno, da bo na koncu političen proces, ne pa vojaški spopad.

Daedalus ::

Če se ne bi ZDA obnašale kot da je še vedno hladna vojna in da morajo odrezati Ukrajino od povezav z Rusijo (ekonomskih, itd...) in jih priključiti na "Zahod", bi bilo precej lažje.


LOL. Sranje je ratalo, ko se je Putin odločil preprosto kupiti vazala Janukoviča in je le-ta nenadoma obrnil plato in rekel - EU, ne hvala, bom rajši Putinu rit nastavil. Pol pa se je zgodil Majdan.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

s6c-gEL ::

nokkj
Meni se jebe za Ukrajince, oni se morajo sami odločiti, kaj je za njih Stalin, kaj pa Hitler.

Razlike med njima so žal samo v semantiki


SZ pod Stalinom je bila ena kluba štirih držav, ki so bile izključene iz Društva Narodov (poleg fašistične Italije, nacistične Nemčije in imperialne Japonske).
http://www.history.com/this-day-in-hist...

Brane22 ::

Zanimiv video, ki je praktično trenutno zginil z zahodnih medijev.

Kakšen bo odziv zahoda, če se izkaže za avtentičen ?

Ostal je, kot je videti, samo še na kitajskih straneh, torej linkam slednje:

Konvencije, pravice, apetiti, fašisti pa to

Pšenični ::

Del članka iz Hr :advance

"Ako je Marcus Papadopulos u pravu, a brojni argumenti idu u prilog njegovoj tezi, onda ne postoje sankcije, prijetnje, pa čak ni vojna kampanja, ograničena ili širih razmjera, koja će natjerati Moskvu da popusti i ostavi jugoistok Ukrajine na milost i nemilost američkom projektu globalne hegemonije i Doktrini Wolfowitz, ali i fašističkim hordama koje samo u Ukrajini danas djeluju kroz "regularne" oružane snage. Petar Avakov bi doista mogao biti u pravu kada kaže da je samo pitanje trenutka ulaska ruske vojske u susjednu zemlju, ali da predsjednik i ministar obrane moraju odabrati vrijeme i način da sve prođe sa što manje gubitaka na obje strane."


Intervencija je le še vprašanje časa, dvoma o tem ali bo skoraj ni več. Zadeve so ušle iz rok, in sedaj je potrebno narediti red.

http://www.kurir-info.rs/uzivo-dan-70-p...

"19:05 - SS ovci šetaju Ukrajinom i nikome ništa. Neonacisti su u Ljvovu paradom proslavili dan kada je u Drugom svjetskom ratu (prije 71 godine) formirana 14. SS dobrovoljačka divizija "Galicija" . Stotine sudionika nosilo je oznake SS divizije Galicija dok su marširali gradom do spomenika Stjepanu Banderi k oji je također surađivao s nacistima."

Invictus ::

Dejstvo je da so Rusi vseeno bolj priljubljeni kot nacisti ...

To je kot Slovenija. Na koncu izbereš manjše zlo ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

Smrekar1 ::

Invictus je izjavil:

Dejstvo je da so Rusi vseeno bolj priljubljeni kot nacisti ...

To je kot Slovenija. Na koncu izbereš manjše zlo ...


Pri kom to?

Velja za obe vprašanji. Težko (nemogoče?) je reči, da so bili Sovjeti za Ukrajino manjše zlo kot Nacisti. Primerljivo že, ampak so bili oboji cca isto. Tudi glede načrtov.

Pšenični je izjavil:

do spomenika Stjepanu Banderi k oji je također surađivao s nacistima."


O temle je veliko govora. So ti povedali, da je bil od novembra 1941 do konca leta 1944 v taborišču?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smrekar1 ()

Pšenični ::

http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Stj...


"Prema ruskim izvorima, Stjepan Bandera rukovoditelj OUN, osuđen je 1934. godine na doživotnu robiju za pripremu ubojstva ministra unutarnjih poslova Poljske (u čijem je sastavu tada bila Zapadna Ukrajina). Nakon ulaska Nijemaca u Poljsku 0,1939, Bandera je oslobođen i počeo je surađivati s Abvera (njemačkom vojnom obavještajnom službom). Uz njegovu pomoć formirani su bataljoni za diverzije "Najtingel" i "Roland" koje su činili ukrajinski nacionalisti. U rujnu 1941. uhićen je zbog pokušaja da Ukrajinu proglasi nezavisnom državom, a 1942. upućen u poseban odjel logora Zaksenhauzen gdje su, u privilegiranom položaju, držani ugledni političari s okupiranih teritorija. Pošto je oslobođen 0,1944, nastavio je s teritorija Njemačke rukovodi UP armijomi pomaže pri formiranju esesovskih kaznenih bataljona. Banderovci su sudjelovali u kaznenim operacijama na teritoriju bivše Čehoslovačke i Poljske, kao iu zvjerskim mučenjima tisuća Ukrajinaca."

Glugy ::

Pa to ni normalno kaj delajo Rusi z Ukrajinci no. Američani pa EU so pa tud medli pri izvrševanju sporazuma o ozemeljski celovitosti Ukrajine (ki se je v zameno za zagotovljene celovitosti odpovedala jedrskem orožju v 90ih letih). Pa sej delajo spet isto kot sta Velika Britanija in Francija počeli pred drugo svetovno vojno, ko sta popuščali Nemčiji da se oboroži in (delno zasede ozemlja ki niso njena) ker sta se bali udart po njih. Ampak kot se lahko iz zgodovine naučimo to pelje v še večje zlo. To popuščanje in nedoslednost, zarečene besede in sporazumi. A se res nismo nč iz zgodovine naučil?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Glugy ()

Spajky ::

... ma vse je igra in maslo vladarjev sveta (bančnikov iz ozadja), kot vedno ... najebe pa samo navaden folk ki hoče preživeti kot ponavadi ... Putin pa počne ravno to, kar bi vladarji sveta radi videli ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Daedalus ::

Me zanimaj, če bojo obsojevalci majdanskih nacijev isto obsojali proruske nacije. Pa kot kaže gospodarske sankcije začenjajo delovati:

Mr Ryabkov told the online newspaper Gazeta.ru that the US sanctions were "a blow to our hi-tech enterprises and industries".
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

Pšenični ::

http://rt.com/on-air/protesters-seize-b...

Lugansk zzasedba vladnega poslopja. Prenos v živo.

Daedalus ::

Ja, proruski banditi si dovolijo vedno več. Tu pa tam se jim sicer ne izide.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Matako ::

Daedalus je izjavil:

Ja, proruski banditi si dovolijo vedno več. Tu pa tam se jim sicer ne izide.


Malo preveč _neoboroženih_ ljudi je vzela megla v krajih pod nadzorom raznoraznih ruskih "neodvisnih republik" (ne samo v Ukrajini) - tisti, ki še imajo orožje imajo potem jasno pomisleke.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Pšenični ::

Daedalus je izjavil:

Ja, proruski banditi si dovolijo vedno več. Tu pa tam se jim sicer ne izide.


http://www.kurir-info.rs/uzivo-dan-71-s...

"16:44 - Pristalice federalizacije u Lugansku počele su da podižu barikade oko zgrade državne administracije koju su danas zaposjeli, javlja stringer TV kanala Raša tudej Graham Phillips na svojm Twitteru. Phillips kaže da se u zgradi još nalazi nekolicina ukrajinskih miliciconera."

Zgleda da se bo izšlo.

Kaj so u Kijevu počeli isto. So posejali veter, zdej žanjejo in žanjejo.....

Zgodovina sprememb…

jype ::

telbanc> Kaj so u Kijevu počeli isto.

Ne, niso.

Pšenični ::

jype je izjavil:

telbanc> Kaj so u Kijevu počeli isto.

Ne, niso.


Seveda so počeli isto, Evropa je hodla na Majdan in jih je pumpala. Pa tisti MCcain.

Zdej bojo pač dobli po nosu. Če pogledamo do 25.5. 2014 ko bojo volitve so pravno formalno vojaška hunta, ki so prišli gor z oboroženim udarom. Glasujejo kot smo videli kako, ko v kurniku ne v parlamentu.

Vojska meče stran orožje in se noče borit za te bednike. Od zunaj nastavljene. Evropa je tud podprla udar in je mislila da bo Rusija stala in bo gledala kako jo bojo izrinili iz Sevastopolja in maltretirali njeno majnšino.

Zgodovina sprememb…

jype ::

telbanc> Seveda so počeli isto, Evropa je hodla na Majdan in jih je pumpala. Pa tisti MCcain.

Ne, to ni res. Ukrajinci so na trgu mirno protestirali proti Janukovičevem obratu za 180 stopinj in niso zavzeli nobenih upravnih zgradb ali česarkoli podobnega, dokler se ni zgodilo več reči: Janukovič je sprejel zakon, s katerim jim je odvzel pravico do mirnega protesta, policisti so začeli nasilno odstranjevati mirne protestnike, Janukovič je pa podpisal sporazum z Rusijo. Šele takrat je protest postal nasilen.

Proruske sile pa dejansko prav po nacistično paradirajo in pretepajo opozicijo.

telbanc> maltretirali njeno majnšino.

Maltretira se predvsem Ukrajince. Nad rusko manjšino se nihče ne spravlja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

krneki0001 ::

Smrekar
javno linčanje rusov


pretepanje židov



Pretepanje ciganov



Članki o skinheadih v ukrajini
http://antisemitism.org.il/article/8330...
http://www.icare.to/article.php?id=7138...
http://libya360.wordpress.com/2014/02/2...


Smrekar, enota, ki naj bi delala red v med ruskim prebivalstvom v ukrajini je sestavljena iz samih nacijev in skinheadov. Taki res delajo red, ja. (al pa če ti po jypetovo povem: nekako tako kot bi Ambrušane oborožil in jih poslal delat red med cigane)
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Pšenični ::



Zavzetje policijske postaje v Lugansku s strani ruskih domoljubov. In komentar Kijeva spodaj.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story...

"19:45 - Vršitelj dužnosti predsjednika Ukrajine Oleksandar Turčinov optužio policijske snage na istoku zemlje za neaktivnost, bespomoćnost i "u nekim slučajevima kriminalno izdajstvo", prenosi AFP."

bluefish ::

Pšenični je izjavil:

Zavzetje policijske postaje v Lugansku s strani ruskih domoljubov.
Ruske domoljube bi človek pričakoval v Rusiji. Očitno imajo v rokah napačen zemljevid.

Pšenični ::

bluefish je izjavil:

Pšenični je izjavil:

Zavzetje policijske postaje v Lugansku s strani ruskih domoljubov.
Ruske domoljube bi človek pričakoval v Rusiji. Očitno imajo v rokah napačen zemljevid.


No v vsakem primeru bojo kmalu "ruski domoljubi". Če razumeš. Oblikuje se združenje dveh republik. Ki se bosta priključila k Rusiji, če bo potrebno.

Zgodovina sprememb…

Brane22 ::

bluefish je izjavil:

Pšenični je izjavil:

Zavzetje policijske postaje v Lugansku s strani ruskih domoljubov.
Ruske domoljube bi človek pričakoval v Rusiji. Očitno imajo v rokah napačen zemljevid.


Ali pa so na obstoječih meje narobe vrisane.

Relativity is a bitch.

bluefish ::

krneki0001 je izjavil:

Smrekar
javno linčanje rusov

pretepanje židov

Pretepanje ciganov
Ruski skinhedi na protirasističnem festivalu:


Nasilje nad LGBT:


Nasilje nad judi:


...

Daedalus ::

Ti ruski domoljubi so pač navadni banditi. Sam ajd, kot smo že ugotovili. Enim je pač za opravičevat njihove poglede in stališča dovolj, da lahko pokažejo malo s prstom naokoli in se derejo "oni so tud bad". Cerebralni bankrotiranci.

Ali pa so na obstoječih meje narobe vrisane.


Ja, si konsistenten z velikosrbskimi pogledi na svet. To ti je treba priznati. Meja je sicer čisto pravilno vrisana. Samo divjaki bi si radi prisvajali tisto, kar ni njihovega. Že videno, nazadnje na Balkanu. Ob podpori Rusije.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Pšenični ::



Pač je znano stališče rusov do teh ljudi. Tud se moje stališče pokriva z mnenjem pokojnega velespoštovanga dr. Ruglja. O tej problematiki. Sem pa proti nasilju seveda.

Zgodovina sprememb…

s6c-gEL ::

Odkar je na oblasti Putin se je v Rusijo vrnil state sponsored terrorism (od vrha navzdol se širi).

http://news.bbc.co.uk/2/hi/6946810.stm
nacional socialist = nacist

bluefish ::

Pšenični je izjavil:

Pač je znano stališče rusov do teh ljudi.
Pač, je znano stališče Ukrajincev (SS simpatizerjev) do teh ljudi (Rusov).

V skladu s tvojo trditvijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

s6c-gEL ::

SZ je delala z Ukrajinci take grozote, da so raje prebegnili k Nemcem.
Either way jih usoda ni bila naklonjena.

Brane22 ::

Ma nije valjda.

Če se zgodi v Ukrajini, potem je to očitno nasprotno naporom Ukrjainske vlade, ki očitno sodeluje ali vsaj koketira z Desnim Sektorjem.

Če se zgodi v Rusiji, potem za to ni kriv nihče drug kot Putin.

jype ::

Brane22> ki očitno sodeluje ali vsaj koketira z Desnim Sektorjem.

Lažeš.

Brane22> Če se zgodi v Rusiji, potem za to ni kriv nihče drug kot Putin.

Spet lažeš. Ruske oblasti spodbujajo takšno nasilje že nekaj let. Med olimpijskimi igrami so parapolicisti surovo pretepli več ljudi pred kamerami zahodnih politikov. Nihče ni bil aretiran.

Brane22 ::

jype je izjavil:


Spet lažeš. Ruske oblasti spodbujajo takšno nasilje že nekaj let. Med olimpijskimi igrami so parapolicisti surovo pretepli več ljudi pred kamerami zahodnih politikov. Nihče ni bil aretiran.


In to je rezultat Putinove direktive in ničesar drugega?

BTW: Katero skupino ljudi so tepli in zakaj točno pred kamerami zahodnih politikov ?
Mislim, očitno je bil nek event.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Brane22 ()

D3m ::

Link glede gostilniskega pretepa.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Brane22 ::

Al to misliš ko sta dva kozaka bičala Uporne Pičke ?

bluefish ::

Brane22 je izjavil:

Al to misliš ko sta dva kozaka bičala Uporne Pičke ?
In to se ti zdi OK?

Brane22 ::

Ne. Samo sprašujem, če je mislil na ta event.

D3m ::

Raje se brigajmo za juzni tok. Bo bolj produktivno.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Pšenični ::

D3m je izjavil:

Raje se brigajmo za juzni tok. Bo bolj produktivno.



Ja, se strinjam. Samo je potrebno poskrbet, da nas avstrijci ne prehitijo. Danes so podpisali namero o graditvi južnega toka. In se lepo zrinili zraven.

_commandos_ ::

sankcije zgleda da ful učinkujejo

krneki0001 ::

Sankcije??? Prej bi rekel vojna napoved.
Uapm da bo počlo, se bodo slovenci spet lahko delil na bele in rdeče, pa se bnodo med sabo klal, ker kej drugega itak ne znamo. :))
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

bluefish ::

krneki0001 je izjavil:

Sankcije??? Prej bi rekel vojna napoved.
Teh par letal kot vojna napoved? Jao.

krneki0001 ::

bluefish je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Sankcije??? Prej bi rekel vojna napoved.
Teh par letal kot vojna napoved? Jao.


No ja izzivanje je vsekakor. Se pa zelo hitro hitro naredi kaka "napakica" (pač človeški faktor) in bo počlo. Rusi samo čakajo povod, da lahko svoje horde spustijo nad ukrajino. Pa verjemi, da to kar se je vse dogajalo v Jugoslaviji ni nič proti tem kaj se bo tam naredilo. Če rusi ne bodo pomagal svojim sonarodnjakom v ukrajini jih bodo Ukrajinci potolkli, če bodo pa rusi pomagal, bodo pa ukrajince potolkli. Je preveč sovraštva med njimi.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

bluefish ::

krneki0001 je izjavil:

No ja izzivanje je vsekakor.
Težko to izzivanje primerjaš s tem, kar Rusija dela v Ukrajini.

Pšenični ::

bluefish je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

No ja izzivanje je vsekakor.
Težko to izzivanje primerjaš s tem, kar Rusija dela v Ukrajini.


Kdo je vse to začel ste vsi pozabili. Ko je začel zahod pritiskat na Ukrajino, se je vse to začelo.

Zdej je mineštra ratala že vroča. In še bolj bo. Kdo se bo na koncu opekel bomo videli. Ko vidim da nekateri pišejo, da bomo ukrajincem pomagali se le prizanesljivo nasmehnem.

V politiki ni tega, so le interesi.

Zgodovina sprememb…

nokkj ::

bluefish je izjavil:

Ruske domoljube bi človek pričakoval v Rusiji. Očitno imajo v rokah napačen zemljevid.


Gornja izjava je na ravni nekega zahodnjaka, ki se čudi nasilju v Jugoslaviji pred leti.

Ukrajina je pa še dosti večja država od Juge, sicer nima 6 narodnosti, sta pa vsaj dve.

shubell ::

Napraviti lepo volitve ala plebiscit pa bo ;)

_commandos_ ::

Zanimivo da zahodni mediji vključno z našimi ne poročajo o včerajšnjem zboru in nasilnih spopadih črnosrajčnikov z baklami na Maidanu



http://www.radiosvoboda.org/media/video...
vse skupaj zelo deluje na hitlerjeve pohode v30 letih prejšnjega stoletja

Pšenični ::



"20:15 - Gospodar Sita Darth Vader kandidirao se za gradonačelnika Kijeva , javlja RIA Novosti. Mračni vitez je kandidat Internet partije Ukrajine, kazala je novinarima predstavnica izborne komisije Anastasija zerna. "Podnio je dokumentaciju na propisan način, tako da smo morali ga registriramo. Provjerili smo te dokumente - u potpunosti izpunjavaju zakon, pa smo ga prihvatili. Tako da je Darth Vader kandidat za gradonačelnika ", rekla je zerna."

Iz Kurira.

Kako norišnico imajo tam v Ukrajini, ne moreš verjet.

AvtoR ::

V Ukrajini dejansko poteka propagandna in specialna vojna!

Brane22 ::

Sem glede tega bral nek prispevek, da je Amere ruski pristop totalka ujel off-guard.

Računali so na staromodno vdiranje s tanki in podobne zadeve.

Zato so angažirali medije, ki so pa ujeli bolj malo razen domačih fašistov.
««
35 / 88
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Izstop Rusije iz skupine G8

Oddelek: Problemi človeštva
395289 (4481) bluefish

Več podobnih tem